Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя

Водачите на баварци са далеч пред останалите в проучване на ADAC
Обновена: 3 сеп 2012 14:31 | 3 сеп 2012 14:31,
110
Шофьорите на BMW най-агресивни на пътя
Шофьорите на BMW са най-агресивни на пътя според проучване. Снимка: BMW

Когато седнеш зад волана на BMW, явно адреналинът ти се покачва, а шофирането става по-агресивно. Това твърдение едва ли е новина за някого, но сега то официално бе потвърдено от анкета, организирана от Германския автомобилен клуб (ADAC).

Изследване на тази организация показа, че шофьорите на "баварци" са далеч по-агресивни на пътя от останалите. Поне на такова мнение са 50.6 % от участвалите в анкетата автомобилисти.

Второто място в тази класация е за собствениците на автомобили Mercedes-Benz (32.2 %), следвани от тези на Toyota (10.9 %) и Porsche (8.7 %).

Друг определящ фактор за поведението на шофьорите на пътя, според мнението на експертите от ADAC, е цветът на автомобила, който управляват.

Най-недружелюбни са водачите на черните коли (43.5 %). Далеч след тях се нареждат собствениците на автомобили, боядисани в сиво – 9.7 %. Почти всички анкетирани обаче са на мнение, че най-голямата заплаха на пътя са шофьорите на мощни коли.

По-рано тази година австралийската застрахователна компания AAMI направи собствено проучване, според което марката не играе роля за поведението на шофьорите на пътя. Експертите на тази организация бяха на мнение, че най-опасни са водачите на малки коли, които с агресивно каране компенсират размера на возилата си.

Още любопитни новини от света на автомобилите вижте в Automedia.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още по темата: BMWагресивни шофьори
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
17
 
29
 
Отговори
BMW преди 11 години
Два примера за BMW шофьори:1. Във високопланинските Родпски махали, Али Реза не може да се ожени ако няма BMW.2. Холандия BMW карат само престъпници.
34
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигурно има и такива, които си купуват БМВ, водени от някакъв комплекс. Но, не забравяйте, че има и такива, които си купуват БМВ заради върховите му качества. И още нещо - ако някой си мисли, че 10+ годишно БМВ не е БМВ, много жестоко се е объркал. Това е автомобил с огромен ресурс и ако се поддържа както трябва (а не по булгаристански), на този 10+ годишен "дъргел" не могат да му стъпят на малкото пръстче 99% от останалите чисто нови автомобили.
33
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Сигнализирано е, че коментарът е против правилата на сайта. Проверява се от модератор.

Аз бих добавил и още малко определения към каращите BMW, но...е против правилата на сайта.Но като цяло в България BMW карат хората с манталитет на русокоси силиконки и желаещи да бъдат охранители якички момчета.
32
23
 
9
 
! Отговори
Muhahaha преди 11 години
Предпочитам 30 годишна Е30-ка пред чисто нова Дачия, Ситроен, Рено, Форд, Опел и разни други подобни тенекета ако ще днеска да излизат от завода. Кеф цена няма.
31
7
 
21
 
Отговори
дес преди 11 години
Да, много са смешни каращите дърти баварци, които се изживяват като гъзари. Не знам коя нормална жена ще се впечатли от 10+ годишно БМВ, жалка история.
30
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
до 28: От такива като тебе ме е срам да си карам БМВ-то.
29
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
не съм виждал мутра или *** в учебен автомобил
28
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Вчера на път от карнобат до Петолъчката, 30км колона, кара се на първа.Това обаче не важи за някой хора, главно с мощни лъскави коли, който станаха синоним на лъскав живот и нулев коефициент на интелигентност.Постоянното минаване в настрещното на тия помиари, така усложни обстановката, че километрова колона спира за да се прострои някой ПАУН.
27
52
 
18
 
! Отговори
Истината преди 11 години
Така е защото БМВ е най-хубавия автомобил за най-хубавите хора ! Всички останали си мислите, че карате коли, а се возите на курници :) Затова цъкайте минуси и си мечтайте за баварец :) Какво да кажем за шоферите на ''passat'' ? Дерзайте защото излизам с БМВ-то и мачкам семействааааааа !!!!!!!
26
2
 
10
 
! Отговори
Винкело преди 11 години
Абе по-бърза кола от Гоуфо 2 РК нема.
25
4
 
5
 
! Отговори
Vectra преди 11 години
Не е верно - шофьорите на Opel Vectra A и B са най-агресивни. Като изключим Гоуф-ПК
24
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това слага петно и на нормално каращите хора БМВ. Много неприятно какво да се прави трябва да не се дава на хора без образование да карат автомобили над 100 коня.
23
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
30 км/ч в населени места за всички кокошарници които се търкалят по пътищатата, щото половината *** са си купили книжките и чупят стойки в лъскавите си возила
22
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Здравейте хора, статията наистина казва истината. Аз карам БМВ и виждам разликата когато карам БМВ-то или другата ми кола. Хората като ме видят с БМВ в огледалото почват да отбиват в страни и едва ли не очакват да ги избутам от пътя въпреки че карам на нормална дистанция без да ги притеснявам. Понякога ми се е случвало жени да излязат от дясната ограничителна линия в прахта - явно хората се притесняват. За това са виновни мутрите и селяните които нямат ужаважение на пътя. Това слага петно и на н
21
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Аз карам БМВ (200 конски сили), но съм изключително балансиран и сдържан шофьор. Трябва да призная обаче, че наистина имам впечатлението, че едни от най-големите деграданти по българските пътища са водачите на БМВ, и то - колкото по-пропаднало и неподдържано е БМВ-то, толкова по-агресивен деградант го кара. Разбира се, когато някой си е деградирала ***, той си е такава било с БМВ, било с Мерцедес, било с Жигули, било като пешеходец. Господ да пази вас и децата ви от "бъдещето на България"!
20
9
 
5
 
! Отговори
MPower преди 11 години
хахаха основно коментари на *** чета до тук!!!!хейтъри
19
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Това го знае всяко хлапе!
18
10
 
10
 
! Отговори
Сиганин в БМВ : преди 11 години
БМВ= Без-Мозъчен Водач
17
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Съгласен съм че самата кола не е виновна но масово селските пръчки препочитат БМВ-та - факт. По този начин се хвърля петно и на интелигентните хора каращи тази марка. Но така е какво да се прави ще си носим кръста :)
16
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Шофьорите на BMW най-агресивни на пътяПодкрепям ! И аз съм на това мнение