Четирима изгоряха живи в зверска нощна катастрофа

Инцидентът е станал при изпреварване на колона от ТИР-ове на пътя Свиленград-Любимец
14 окт 2008 08:17,
114
Четирима изгоряха живи в зверска нощна катастрофа
При удара колата се е запалила и е изгоряла напълно. Снимка: Булфото

Четирима души изгоряха в катастрофа, станала тази нощ на пътя между Свиленград и Любимец, съобщи Дарик радио.

Автомобил “Лексус“ се ударил челно в турски камион при опит да изпревари колона от ТИР-ове.

След удара автомобилът се завъртял на пътя, блъснал се в литовски ТИР и се запалил.

Колата е напълно изгоряла, заедно с нея и пътниците - трима мъже и една жена.

Колата е лизингова, със софийски номера.

Самоличността на жертвите все още е в процес на изясняване. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


114
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
1
 
! Отговори
крум преди 15 години
ами ти тогава си стой вкъщи и не излизай даже, ЩРАУС - заравяй си главата и си трай, нормално било София бургас с 80, НОРМОЛНО - АМА НЕЕЕ НОРМАЛНО, ЩОТО СМЕ 2008 ГОДИНА - ТИ АКО СИ в 1968 там си стой, щото аз съм в 2008, всеки уикенд пътувам до морето и хич немие НОРМАЛНО с 60 км. да го правя, ти ако не пътуваш никъде си стой увас и реви по форумите срущу "войната по пътищата". щото във великия запад дето натам уж отиваме верно - никой неизпреварва в насрещното, АМА СЪЩО ВЕРНО , ЧЕ 400 КМ НИКЪДЕ НЕМА ЗА 6 ЧАСА ДА СЕ ЗИМАТ. ЯСНО
32
0
 
1
 
! Отговори
spas преди 15 години
боби, боби - и катастрофата ли става политика и национализъм бе батко!? аре гласувай си за атака и си живуркай! ТЪПАН!
31
0
 
1
 
! Отговори
10 стинки преди 15 години
Ся тировете виновни. Колона може да има не само от тирове... Ами ако в насрещното не беше тир ами семейство с фиатче? По-добре така.
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Минута мълчание...
29
0
 
1
 
! Отговори
ГОТИН преди 15 години
... ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО. АКО ТЕЗИ *** НЕ СА ПРЕДИЗВИКВАЛИ СЪДБАТА, СЕГА ЩЯХА ДА СА ЖИВИ!
28
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
abe ovchar modernoto e na selo da kara6 kola sys sofiiska registraciq
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
ti mai ne 4ete6 dobre statiqta tozi s kolata se e opital da izprevari kolona ot tirove, mai toi sam si e vinoven a ne 4oveka s tira bilo to i tur4in
26
0
 
1
 
! Отговори
bobby преди 15 години
Ne e vajno koi sa bili v kakva kola sa se vozili, shto ot tova se interesuvat samo lubitelite na choveshko neshtastie.Problema e tam che tezi tirove gi karat maloumni turci ili druga zgan,koito i da sa imali vuzmognost da pusnat prevoznoto sredstvo m/y tqx ne sa go napravili s qsnata predstava che tezi bulgari sa obrecheni,Na tova vikam az ***.....
25
0
 
1
 
! Отговори
анонимен преди 15 години
Кво се изхварляте бе? Вие да не бяхте там като стана катастрофата а? Все някои от тях не се е съобразил с пътната обстановка!!! И по скоро тези които са се помислили за богове са със въпросния Лексус! Точно такива карат колите си адски нагло и брутално и заради такива редовно трябжа да се влиза в банкета за да им направиш път на "боговете".И ако не им направиш път лошо за за теб,защото на тях в джипа нищо няма да им има!!! Да обаче с тировете не е така там знаят 4е ако са нагли ще ядът кураа! Никаква култура на движение няма в тази смотана ориенталска държава!
24
0
 
1
 
! Отговори
dfasf преди 15 години
Това, което си написал може и да е така, но едва ли е причина да се убиеш сам или да убиеш някой друг. Или искаш да ми кажеш, че е причина, ами направо си скочи от блока, ако мислиш, че е причина. Човек кара с толкова, колкото пътя и условията позволяват. Може да е 120, може и 20км/ч. Ето и тези 4 човека никога повече няма да карат кола, да си погалят детето, да излязат на разходка сред природата, да идат на кино и т.н. Заради това, че са окрали парите за пътища и те са си мислели, че ще карат бързо, за да пристигнат бързо. Не може 400км до Бургас да се пътуват с 80км/ч средна скорост. |Може, ако искаш да стигнеш жив. Другото просто НЕ СИ СТРУВА.
23
0
 
1
 
! Отговори
SHUMACHER преди 15 години
KATO KARAT TAKA VEROIATNOSTTA DA KATASTRIFIRAT E 99%..I TE SI GO ZNAIAT, TEZI S LEXUS-A IMAM PREDVID...
22
0
 
1
 
! Отговори
- преди 15 години
По пътищата има толкова убийци, че просто не мога да си обясня как досега нито един от тях не е вкаран в затвора. Защото по моята логика един такъв дето тръгва да те изпреварва при насрещно движение и когато види,че не може да те изпревари буквално те натиква в канавката в опита си да се "вмести" в лентата - това си е опит за убийство. Ако има в България заведени 2-3 такива дела и да има осъдени, вярвайте ми,че много от шофьорите ще се замислят какво правят.
21
0
 
1
 
! Отговори
Шофьора преди 15 години
Номер 17 недей да обръщаш нещата наопаки. Всеки шофьор го знае - видиш ли кола с несофийски номер, пази се, особено ако не си е в родното село.
20
0
 
1
 
! Отговори
крум преди 15 години
като почнете сичките с това неизпреварвай та неизпреварвай - дай да ги патуваме 100 км за 3 часа. НЯМА ТАКОВА НЕЩО НИКЪДЕ. КОЙ ОКРАДЕ ПАРИТЕ ЗА ПЪТИЩАТА, кога ще им забранят на тировете от петък до неделя - може да неим се харесва, ама какво да се направи като превозвачите имат ЯВНО по голямо лоби в парламента от обикновения българин. И СА ВИ ПРОМИЛИ МОЗЪЦИТЕ С ТЕЗИ войни по пътищата и превишени скорости. ПОЛИЦИЯТА Е ДЛЪЖНА ВИНАГИ ДА КАЗВА ПРЕВИШЕНА СКОРОСТ. И вие да се дергате тука по форумите, вместо да се строим всичките пред парламента да ги ПИТАМЕ КЪДЕ СА ПАРИТЕ И ДОКОГА ЩЕ КАРАМЕ ПО ПЪТИЩА ОТ ВРЕМЕТО НА ВТОРИЯ ПЛЕНУМ НА БКП
19
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Според закона всеки трябва да кара на такава дистанция от предишната кола, че да може да бъде изпреварван. най-жее за коли над 22 метра.А иначе ако бяха построени магистралите положението на междуградските пътища щеше да е съвсем различно. И виновници за катастровата са безхаберните ни политици от 1990г насам.
18
0
 
1
 
! Отговори
ima li znachenie преди 15 години
Ей заради такива като тебе стават тези неща. Като не те пускат тировете нема да ги минаваш бе ***.Караш си зад тях и тва е , може по-късно да стигна от тебе ама поне жива и здрава ще се прибера в къщи.На същия път само че участъка от Първомай до Пловдив се натресох на колона от 3 тира е прецених , че нема нужда да се мъча да изпреварвам.Карах си зд тях с 60-80 км. и кво толкоз.А един дето се газареше да ги минава и караше като бесен , след 20 км. го видях в кавката после.Идеше ми да спра и да му се изхиля в суратя дето ми показваше среден пръст , че съм карала бавно.Ама само се помолих на господ да е жив и здрав и поне за напред да си вземе поука, карайте си нормално бе хора....
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
искам да ви кажа ,че обикалям цялата страна постоянно това ми е работата. И трябва да ви кажа ,че видите ли софийски номер ,очаквайте неадекватно каране!! Повечето катастрофи като намалите ще видите ,че все едната кола ще е софийска. В Сънито тая година сложиха камери по улиците. Само софийски номера в нарушения !! В цялата страна вече тръгва нещо като неписан закон - Софийски номер - ВНИМАНИЕ ШОФЬОР, КОЙТО СИ НЯМА НИ НАЙ-МАЛКА ПРЕДСТАВА ОТ ШОФИРАНЕ, ЗНАЦИ И ПРАВИЛНИК !! Внимавайте те не знаят какво значи думата предимство или знак СТОП ! ВНИМАВАЙТЕ ХОРА!!
16
0
 
1
 
! Отговори
Симеон преди 15 години
Какво значение има марката на колата в момента? Дали ще е Лексус, Ауди, БМБ или някоя друга марка няма такова значение, колкото този който стой зад волана.А колкото до шофьорите на ТИР-ове и те са големи , е не всичк, но една голяма част. Но изпреварването на двулентов път си е класика. Мисля че все пак, колкото и да се овиняват водачите, които са си виновни, пътищата в България са малки.
15
0
 
1
 
! Отговори
Red преди 15 години
Правилно казано от 7
14
0
 
1
 
! Отговори
Присмехулник преди 15 години
Каквото и да пишем по форумите, да кълнем полицаите, че не съблюдават за спазване на Закона за движение по пътищата и правилника към него, загиналите няма да се върнат. Мисълта ми е за нещо друго. Отново сме свидетели на прекалено агресивно и арогантно поведение на пътя. Явно шофьора на автомобила си е мислил, че като кара скъпа кола и всички трябва да му прлавят път. То бива бива ама от прекалено самочувствие тоя уби още трима души. Как може при насрещно движение (турския тир) ти да се опитваш да изпревариш цяла колона тирове. Тук във форума някои обвинява тираджията. Според мен може да е турчин и да не съм им фен, но в случая човека не е виновен. Какво да направиш като насреща ти идва някакъв самоубиец и се удря в теб - ще опиташ да спреш, но да излезеш от пътя ли? Според мен маса народ си избиват комплексите на пътя. Като те изпревари и му става такъв кеф, че после се хвали цяла седмица, как и за колко време е преминал даден път. Притеснават другите участници в движението, изпреварват в насрещното и когато видят, че вече ще се ударят в насрещно движещ се автомобил или камион те притискат само и само да се приберат в своята лента. Това си е чисто избиване на комплекси. Гледаш го някой каква е шушумига, на мравката път прави, в работата и на улицата не смее да шукне, а като се качи в колата и се мисли за Шумахер. На всеки светофар тръгва с пилене на гуми, изпреварва отдясно, защото все някой го бави, минава на червено, а като седне после се хвали как еди какво си направил. Писна ми от .