Съдът отложи заседанието за кмета на Минерални бани

Мюмюн Искендер едновременно в ареста и в листите на коалицията на Доган
23 сеп 2024 22:29, Красимир Ангелов
7
Съдът отложи заседанието за кмета на Минерални бани

Кметът на Минерални бани Мюмюн Искендер остава в ареста до произнасяне на съда по същество.

Днес съдът отложи и насочи заседанието по искането на прокуратурата за постоянното задържане за 3 октомври. Причината е изготвяне на съдебно-медицинска експертиза на кмета. А протестът на хората от Минерални бани се прехвърли пред полицията.

По-рано съдът даде на адвокатите един час, за да се запознаят с част от материалите по разследването срещу кмета. Те са общо 6 кашона със 78 тома, предаде bTV.

Обвинението е за организирана престъпна група. Кметът, синът му, техникът на общината и дъщерята на кмета, която е пусната срещу парична гаранция, са обвинени в 3 отделни деяния извършени в периода 2013- 2015 година при кандидатстване за финансиране за субсидии пред държавен фонд "Земеделие"

Над 100 човека от Минерални бани се събраха днес следобед на паркинга пред съда в Хасково, където се гледаше мярката на Искендер.

В района на съда имаше засилено полицейско присъствие заради очакван протест в негова защита. Събралите се по-рано заявиха, че не са дошли на протест, а в подкрепа на кмета.

На 20 септември беше проведена акция на КПКОНПИ беше проведена в община Минерални бани. Извършиха се обиски и претърсвания в кметския кабинет в общината и в хотела на семейството на кмета Мюмюн Искендер.

По това време той беше на посещение в Турция.

Мюмюн Искендер беше единственият общински кмет в Хасковска област, който открито обяви, че застава зад Ахмед Доган. След това Общинският съвет на ДПС също подкрепи почетния председател.

По-късно стана ясно, че Искендер влиза в предизборната битка като кандидат за депутат. Той ще бъде от "Алианса за права и свободи" за Хасково.

Още по казуса вижте в репортажа на телевизия Bulgaria ON AIR


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Темида
Младежът, нападнал жена в Перник, може да лежи до 12 г.
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
1
 
! Отговори
7373 преди 1 час
До 6. Крадат вярно е може би. Кой го позволява обаче? Ние!!!
6
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Тези *** откраднаха млн от вашите пари, имат 2 хотела и живеят в лукс докато пенсионерите се чудят от къде да изкарат 2 лева. Събудете се офце, крадат ви вече 35г
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
4 много точен коментар,преди две години Банев и жена му,бяха задържани,на летището в Париж,вдигна се голяма пушилка,скоро бяха оправдани,и Банев осъди България в Страсбург,обезщетението е за 36 милиона,кмета също ще бъде оправдан,защото няма никакви доказателства,а зад ареста му седи шиши.
4
0
 
2
 
! Отговори
7373 преди 1 час
Прокуратурата сиреч ние след години ще плащаме. След 20.20 тези хора са незаконно задържани. От това което изтича като инфо явно се е облагоделствал кмета. Ами съберете си доказателствата. Три задържан една медицинска експертиза не могат да поръчат.
3
0
 
0
 
! Отговори
Съдът в ареста преди 1 час
веднага! Какви са тези подигравки? . . . . един час, за да се запознаят с част от материалите по разследването срещу кмета. Те са общо 6 кашона със 78 тома!
2
0
 
1
 
! Отговори
съдията преди 1 час
В тази територия всеки кмет трябва да кара следващият си мандат задължително е затвора ,и това трябва да е публикувано в държавен вестник
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Meтko e тъpkoлuл нekoй oбpъч?