Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР

Проверяват служители на ведомството за съпричастност към групата
16 фев 2010 11:51,
90
Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР
Снимка: БГНЕС

Служители на МВР се проверяват за съпричасност към организираната престъпна група „Октопод“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Говорим за  пускане на пипалата на всички нива в МВР, има и служители, които са в полезрението на ръководството на оперативните служби“, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че ако тяхната съпричастност бъде доказана, ще им бъде търсена отговорност.

Цветанов отказа коментар за това има ли участие бившият главен прокурор Никола Филчев в „Октопод“, но бе категоричен, че разследването, което тече в момента, ще докаже кой къде е бил в цялата схема.

„Как в един момент, когато има жалба срещу Алексей Петров, обаче се получава обратното – прокуратурата много адекватно и много бързо е реагирала, за да задържи жалбоподателя“, коментира вътрешният министър.

Цветанов бе категоричен, че не е заблуден за това кой е назначил Алексей Петров в службите.

Още по темата
По-рано Никола Филчев заяви, че вътрешният министър е бил заблуден, като каза, че назначаването на Петров в Националната служба "Сигурност" е станало със санкцията на Филчев.

Вътрешният министър Цветан Цветанов представи и новия директор на областната дирекция на МВР-София Пламен Василев.

Василев, който бе начело на дирекция „Противодействие на общата престъпност“ в Криминалната полиция, заменя временно на поста досегашния директор комисар Тодор Илиев.

Вътрешният министър коментира, че рокадите се налагат заради лошите резултати от проверката на областната дирекция на МВР.

Той припомни проблемите с престъпността в Ихтиман, случая с общинския съветник Юрий Галев в Самоков, както и факта, че част от квартирите на „Наглите“ са били на територията на ОДМВР – София.

Цветанов заяви, че се надява рокадите в Областната дирекция да доведат до по-добра отчетност и по-добра работа срещу организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
2
 
! Отговори
до 68 преди 14 години
Опитват се да променят нещо ,а на предишните това положение им харесваше чаткаш ли разликата!Съдиите все още са червени нищо не може да се направи за сега!
64
6
 
2
 
! Отговори
Ясен преди 14 години
А бре къде са червените *** дето твърдяха ,че само пиар си правят!!Парите ли ви спряха алоуууууууууууууу!
63
2
 
0
 
! Отговори
симпатизант преди 14 години
Ал Бънди не може да стъпи на малкия пръст на Миков, жалко за България!
62
0
 
5
 
! Отговори
Чайника преди 14 години
Шеф на борда на директорите нищо ли не означава? Хахахаха!
61
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Да Цветелина не е едноличен собственик на СиБанк ,а само на 30% и няма нищо общо със СиБанк само е шеф на борда на директорите.Така че наистина няма нищо общо. Та по добре наистина не изпростявай.
60
0
 
0
 
! Отговори
niki преди 14 години
шъ съ сетитиииииииии
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Правилно сте отбелязали по - долу.То октопода затова е октопод, пипалата му да са навсякъде.Да не би да се изтъркат пак само с МВР, а юначгите на върха - чисти и усмихнати да си подхвърлят майтапи - кой бил хамстер, кой брат, кой пит, Потър, блик, флик и т.н.
58
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
СМЕЛО НАПРЕД МАЧКАЙТЕ ГИ И НЕ СЕ ПЛАШЕТЕ.... НО ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ТРЯБВА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ГОЛЕМИТЕ ОТ ПОЛИЦИЯТА И ПРОКУРАТУРАТА... ИНАЧЕ ОКТОПОДА ЩЕ СЕ ОКАЖЕ ШУГАВО РИБЕ.... НЯМА ДА МОЖЕ ДА ЗАБЛУДИТЕ ХОРАТА АКО СПРЕТЕ ДО СРЕДНИТЕ ЕШАЛОНИ И НИ ГИ ПРЕДСТАВИТЕ КАТО БОСОВЕ..;)
57
0
 
10
 
! Отговори
краб преди 14 години
Октопода е пуснал пипала в парламента и правителствата,та в мвр няма да пусне?! Колко му е?!
56
0
 
7
 
! Отговори
чичо преди 14 години
Прав си Емо прав си .Наскоро бях чел в гр.Варна бяха хванали някакви с по девет и от горе присъди.На свобода крадат та пушек се вдига.
55
5
 
10
 
! Отговори
до55 преди 14 години
Давай Цеци, ама като стигне до бойко да не даде назад а?
54
0
 
7
 
! Отговори
Стефан преди 14 години
Има един много готин Италиански филм казва се Октопод 1,2... 9 как искам да го намериа да го гледам но ако немога все пак мога да гледам българския Октопод само че незнам колко сезона ще се точи
53
2
 
5
 
! Отговори
народа преди 14 години
даваи цеци като си казал а даваи до я.ние сме с теб
52
1
 
8
 
! Отговори
Историк преди 14 години
Ако и сега отречеме, че нещо се прави от МВР и че всичките пак са "Старите маскари", то тогава жалко за България. Никога няма да се оправиме, защото нови няма откъде да дойдат. Не може ли да си помислиме, че рано или късно доблестта ще се изяви и ще започне началото на края. Ако чакаме да отгледаме новородените да ни защитават, тежко и горко.
51
0
 
4
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Ей там е истината. И трябва спецове в кабинета да почнат да се ровят в дела и да задават въпроси как е възможно осъден повече от 3 пъти по едно и също престъпление да получи условна присъда вместо да бъде за рецидив. Трябва и незабавно да се увеличи бройката на правистите по университетите защото трябва да бъде разяно с големия нож. Едно 50% от правистите трябва да останат на улицата!
50
0
 
3
 
! Отговори
Червената помия преди 14 години
Цветанов май чак сега, след 20 години открива това, което знае и баба Гицка от село Гинци?Не може да има организирана престъпнвост без участие на държавата в нея.Как си обяснявате, сега има щат полицай 65 хиляди, преди 20 години са били повече, имаше и ДС, имаше и 110 хилядна армия.Можеше ли със целия този ресурс някога да се спре мутризацията, рекета и изнудването в цялата страна?Според мене-можеше, но трябваше да се ловят един -друг и да си вадят мутрите червените книжки вързани с шнурчета....
49
0
 
5
 
! Отговори
ангелов преди 14 години
еии *** народ бреее.каквото и да става някой все недоволен и мрънка.ако мвр не действа ,защо не действало,като действа..ама защо преди това не действало ами 4ак сега.важното е да ругаят тия форумни поплювковци,а ина4е мишоци и половина са в действителност
48
0
 
4
 
! Отговори
Емо преди 14 години
Оставете ги тея в МВР! Те са мишки. Повечето крият дребни престъпници и истината е че колкото и да ги крият тези маймуни правят някоя простотия и излизат наяве в някое друго управление, където не си плащат. Лошото идва след това. От прокуратурата и съда. Прокуратурата играе по свирката на адвокатите и тук таме показва неумели действия, а накрая за капак и съдията като затвори едното око.... и нали се сещате за това хора с по 15 дела зад гърба си са на свобода. Съдебната система и прокуратурата
47
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
"а за тези 4 години когато ББ беше министър на вътрешните работи"-сутринта взе ли си хапчето?
46
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
не бързайте с изводите, защтото още нищо не сме видяли тепърва започва разплитането на кошницата!