Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР

Проверяват служители на ведомството за съпричастност към групата
16 фев 2010 11:51,
90
Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР
Снимка: БГНЕС

Служители на МВР се проверяват за съпричасност към организираната престъпна група „Октопод“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Говорим за  пускане на пипалата на всички нива в МВР, има и служители, които са в полезрението на ръководството на оперативните служби“, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че ако тяхната съпричастност бъде доказана, ще им бъде търсена отговорност.

Цветанов отказа коментар за това има ли участие бившият главен прокурор Никола Филчев в „Октопод“, но бе категоричен, че разследването, което тече в момента, ще докаже кой къде е бил в цялата схема.

„Как в един момент, когато има жалба срещу Алексей Петров, обаче се получава обратното – прокуратурата много адекватно и много бързо е реагирала, за да задържи жалбоподателя“, коментира вътрешният министър.

Цветанов бе категоричен, че не е заблуден за това кой е назначил Алексей Петров в службите.

Още по темата
По-рано Никола Филчев заяви, че вътрешният министър е бил заблуден, като каза, че назначаването на Петров в Националната служба "Сигурност" е станало със санкцията на Филчев.

Вътрешният министър Цветан Цветанов представи и новия директор на областната дирекция на МВР-София Пламен Василев.

Василев, който бе начело на дирекция „Противодействие на общата престъпност“ в Криминалната полиция, заменя временно на поста досегашния директор комисар Тодор Илиев.

Вътрешният министър коментира, че рокадите се налагат заради лошите резултати от проверката на областната дирекция на МВР.

Той припомни проблемите с престъпността в Ихтиман, случая с общинския съветник Юрий Галев в Самоков, както и факта, че част от квартирите на „Наглите“ са били на територията на ОДМВР – София.

Цветанов заяви, че се надява рокадите в Областната дирекция да доведат до по-добра отчетност и по-добра работа срещу организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
МНОГО СИ ПРАВ!!
44
6
 
6
 
! Отговори
:) преди 14 години
Къде беше ББ по време на царуването на царя, хммм много интересно. Много е лесно само за Иван Костов, Филчев, Станишев и незнам кой си да говорим, а за тези 4 години когато ББ беше министър на вътрешните работи??!! Тогава Алексей петров да не беше на луната!! Направо на палячовци ни направиха, ама е така като целия български народ е толкова ***.
43
4
 
10
 
! Отговори
БСП наглост преди 14 години
Простите комунисти като 36 имат само едно и то нищо незначещо доказателство за конфликт на интереси и го дъвчат до безкрай. Абе, *** комунистчета, не разбрахте ли, че СиБанк вече не е на Цветелина и не се е облажила тя от винетките. Ако беше така, вашият тъпир Антон Кутев щеше да го повтаря всеки ден като мантра. Баси и *** сте
42
0
 
4
 
! Отговори
... преди 14 години
Но има и друг план. Цветанов доста години е работил в МВР, но му личи, че когато е постъпил, е имал възможност, но не е минал през школата на генерал Григор Шопов. Когато искаш да постигнеш ефект в полза на шефа си, а не обратно, не дай Бог, помисли малко, пък тогава действай. Ами ако не това е ОКТОПОДЪТ? Май, че на Юрген Рот му е по-ясно кой е ОКТОПОДЪТ в България, отколкото на вътрешния ни министър.
41
0
 
1
 
! Отговори
neli преди 14 години
slavi trifonov,nali go vika v studioto si,to hvalbi,to prikazki i chudo beshe....
40
5
 
4
 
! Отговори
станишев преди 14 години
къде е участието на бившия главен секретар Бойко Борисов, или той тогава послушно си е мълчал хах!А заместника му Цецко?
39
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това е все едно да признаеш пред цяла България,че жена ти/мъжът ти изневеряват!Отдайте малко уважение на човека за доблестта!Не се сещам да приличате на друго освен на виещи за *** хиени.Не се отнася за всички...
38
2
 
2
 
! Отговори
Dnes преди 14 години
Nay mudnata i tromava policiya.......V Evropa..I nay korumpiranata...
37
0
 
6
 
! Отговори
питанка преди 14 години
А, къде е Яне?
36
1
 
21
 
! Отговори
чичо преди 14 години
До 31.Вие от министерство на правосъдието не се натискайте.За Вас ще има операция"Акули" или "Китове".Но първо МВР е наред все пак министърът знае на- добре какво става в неговата къща-МВР.Сега те са с предимство.После сте Вие , подред на номерата.
35
16
 
7
 
! Отговори
нелегални винетки преди 14 години
Защо Цветанов не разследва и бойковата конкубинка Цветелинка? Цветелинките, пардон, винетките на компаньонката му се продават нелегално, без да се издават за тях фактури!
34
0
 
24
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Има ли връзка на октопода с наглите ? Има ! Как са ги пускали от затвора ? Инспектора социална дейност в казичане е от Тетевен. Бившия началник на затвора в Казичане Кольо Павлов е от Тетевен и в момента е кмет на Тетевен. Алексей Петров е откъде ? - от Тетевен. 90 % от надзирателите в Казичане са от Тетевен. Наглия полицай Йордан Костов беше гласен за шеф на РПУ - Тетевен ! И така в частния тетевенски затвор в Казичане стават чудеса.......
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
лелеее чак не мога да повярвам, че има повече положителни коментари от колкото както винаги отрицателни !! Браво на г-н Цветанов ! Повече такива смели хора трябват на България !
32
0
 
13
 
! Отговори
н1 преди 14 години
Октопода е започнал от МВР.
31
0
 
0
 
! Отговори
? преди 14 години
кои Славчо бе ***?
30
0
 
33
 
! Отговори
анонимен преди 14 години
Браво Господин Цветанов ! Ще бъде много добре ако погледнете и към нашата къщичка... Тук има толкова много за чистене...МНОГО !В нашата къщичка - Главна дирекция Изпълнение на наказанията по една програма от Англия бяха отпуснати 6 800 000 Евро. Семинарите, обученията и какво ли не по тая програма се проведоха в хотелите на съпругата на главния директор Петър Василев при наличие на много добра база на министерството ! Кристален пример за конфликт на интереси, облагодетелстване и още нещо. По тая програма англичаните подариха и един автомобил Ровър. Къде е сега ? Отговора е *** ! Закупен на безценица от Оля Юнакова -съпругата на заместника на Петър Василев - Емил Маджаров ! А в тези хотелчета на съпругата освен по тая програма финансирана от Англия се обсъждаха новият Закон за изпълнение на наказанията и задържане под стража и какво ли още не. Представете си колко държавни парички са налети в частната собственост ??? Сладка работа брей.....
29
0
 
1
 
! Отговори
neli petkova преди 14 години
aleksei petrov e priyatel i na nash slavcho.
28
13
 
5
 
! Отговори
Октоподът, герб и МВ преди 14 години
Цецо, както винаги не включва веднага: Октоподът, герб и МВР и са едно и също сдружение с криминална цел!
27
1
 
21
 
! Отговори
Браво! преди 14 години
Цветанов, давай и в посока към съдебната система, че там работата е най-много!
26
0
 
19
 
! Отговори
браво преди 14 години
Браво на г-н Цветанов!Нека смачка този *** Алексей Петров, който тормози цялото общество.Интересно дали няма да намерят и белязани оари от откупите на отвличанията в него.....Май ще се окаже и организатор