Разследват 4-ма полицаи за връзки с Октопода

Ползвали телефони от такситата 1280, каза МВР шефът
16 фев 2010 16:53,
55
Разследват 4-ма полицаи за връзки с Октопода
Снимка: БГНЕС

Срещу 4-ма служители на МВР тече дисциплинарно производство за съпричасност към "Октопод".

Това съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов преди конференцията „Борбата с прането на пари”, организирана от Центъра за изследване на демокрацията.

Цветанов обясни, че полицаите са използвали мобилни телефони от таксиметрова компания, свързана с Октопода.

Служителите на вътрешното ведомство са заемали различни позиции, уточни вътрешният министър.

Той бе категоричен, че ако връзките им с престъпната група бъдат доказани, полицаите ще бъдат отстранени.

Цветан Цветанов потвърди, че при обиските в басейна „Спартак“ са открити разработки на ДАНС за „Наглите“.

Това според вътрешния министър показвало, че държавата ни е разграден двор, подобна информация може да бъде използвана към определени хора с икономически мотиви или за създаване на зависимост.

Още по темата

Вътрешният министър обаче не коментира дали на Алексей Петров ще бъде повдигнато обвинение за изтичане на класифицирана информация от ДАНС.

При гледането на мярката за неотклонение на Алексей Петров миналата седмица стана ясно, че той е свързан с таксиметровата компания „С Експрес“ (1280).

Свидетел на прокуратурата тогава заяви, че собственикът на компанията се отчитал на Петров.

Алексей Петров беше арестуван на 10 февруари при акция „Октопод“. Още тогава вътрешният министър обяви, че „Октопод“ е  продължение на" Наглите".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
6
 
10
 
! Отговори
1280 е Октопод преди 14 години
Който ползва такситата 1280 е Октопод, каза МВР шефът!
23
9
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
До смях 18 - АЙДЕ МОЛЯ ГОВОРИ ЗА СЕБЕ СИ! КАТО ТИ ЧЕТА ПОСТОВЕТЕ - ТИ МАЙ СИ МАЛОУМНИЦА!
22
1
 
7
 
! Отговори
Наблюдател №1 преди 14 години
Разровете се и в управленията в по-малките градове, където служителите често се изживяват като велможи!
21
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Тази теза устройва прекрасно и червените, и ДПС, и октоподонаглите. Какво трябва да направи МВР, че да повярва обществото че е настанало време на законност. По твойта логика каквото и да направят все ще е разчистване на сметки. Мисля, че дойде време да повярваме и да ръкопляскаме. А ти с твойте тези - да стягаш куфара:)
20
2
 
9
 
! Отговори
;) преди 14 години
Намаляване на българите до 5 млн.На 117-а страница от поверителната част на програмата се казва, чебългарската икономика, в условията на пазарен принцип е предназначена да изхранва 5 милиона души.
19
3
 
16
 
! Отговори
смях преди 14 години
А всички като в хипнотичен транс френетично ръкопляскат на разчистване на сметки м/у бандити. Къде са олигарсите като Гергов, Баневи, Л. Стоиков, Гущеров и др.??? Не е хляб и зрелища, а само зрелища!!! И господа клакьори платени само за сведение не съм червена, май вече съм само отчаяна кандидат емигрантка.
18
3
 
7
 
! Отговори
bboogy преди 14 години
Тракториста и *** си живяха щастливо под опеката на Гоце и Съсела, но като всяка приказка дойде възмездието. Сега само те си мислят ,че с лъжлива пропаганда, ще могат да се измъкнат.ЗЗЗЗбогом Гоце, ЗЗЗЗЗбогом Съсел, вземете си *** и Тракториста и ходете на топло.
17
11
 
9
 
! Отговори
смях преди 14 години
Пълни *** сме като народ!!! Парното скача, газа също, бензина също въпреки, че на м/народните пазари не е така, болници няма, здравеопазване също, крадат се здравните осигуровки от някаква измислена пирамида наречена здравна каса, заплати не мърдат, масови фалити и тотална безработица, няма никакво производство така, че ние още несме влезли в кризата камо ли да излизаме, приемат се само нагли лобистки закони и невероятни декларации /за етническо прочистване праз 88г./...
16
2
 
8
 
! Отговори
;) преди 14 години
еееееее.........сега ли го разбра това?те са от неорганизираната от държавата престъпност и ще си платят за греховете!че кой милиционер не е бандит?ако има такъв жив ще го изгорят на клада колегите му за уронване престижа на МВР!!!;)
15
3
 
5
 
! Отговори
СС преди 14 години
КРАХА НА ТОЗИ ДОЛЕН КОРУМПИРАН И МИЗЕРЕН И АЛЧЕН СВЯТ НАБЛИЖАВА С МНОГО БЪРЗА СКОРОСТ
14
1
 
4
 
! Отговори
Кирил преди 14 години
Най-смешното е, че когато пуснат новина, за някой ***, хванат на местопрестъплението да краде желязо, и веднага излизат коментари от сорта - "Браво! Хванали дребната риба, а големите престъпници в държавата, няма кой да ги хване!!"Сега като хванат някоя голяма риба и - ето, те се занимават с големите, пък нас ни тормозят малките!Дет се вика: "Няма да се оправим"..(Междудругото, излизат над 1,000,000 резултата в Гугъл при търсене с тази дълбока сентенция!! Народопсихология е това,не друго).
13
0
 
6
 
! Отговори
ftpolice преди 14 години
Ахааа,ама това онези 4-***,за които казаха,че само те нямат връзки с мафията ли са ?? Да,да,ясно.Сега ми се изясни :))
12
1
 
10
 
! Отговори
;) преди 14 години
до 3:а няма ли гоце триперливия козел да им връчи орден стара планина?!той е наградил доста мутри до сега!;)
11
1
 
8
 
! Отговори
Дедка преди 14 години
Абе всичко много хубаво, но кога ще обърнете внимание на дребните престъпници, които тормозят обикновените хора? Как е възможно да се разбиват коли на оживени места посред бял ден, да влизат в апартаменти, докато хората спят вътре и полицията да не може да направи нищо по въпроса?!? За какво ги плащаме тези данъци? За какво?!?!?
10
2
 
5
 
! Отговори
ОТГОВОРИ преди 14 години
1.Филчев живее в жилишен комплекс построен от Алексей Петров.2.Бившия служителел на НСО, бодигард на Филчев и негов шофьор, Вилизар сега е служител в фирмата Спартак Секюрити, собственост на Алексей Петров еност на алексей Петров.3. Синът на бившия министър на правосъдието Петканов е управител на фирма за лизинг, отново собственост на Алексей Петров.4. Ректора на УНСС Борислав Борисов, освен че е съветник на президента Георги Първанов живее в съшия комплекс построен от Алексей Петров.5.Ако се разгледат семейните назначения в ОКТОПОДА, много лесно се вижда връзката по линията на ДЪРЖАВАНА СИГУРНОСТ, такива назначения са лицата Стоян Андреев (зам. министър на Жельо Желев, офицер от ДС), партийният секретар на 2-ро главно управление на ДС Павел Николов и т.н.
9
1
 
12
 
! Отговори
Само толкова преди 14 години
Само 4? Сигурно има поне 4000, които са за затвора !
8
3
 
5
 
! Отговори
ЦЕЦО преди 14 години
ПАК ЩЕ ТЕ ПРИБЕРЕМ
7
1
 
4
 
! Отговори
Конспираторът преди 14 години
Ти не си наред с главата нали, чадо?
6
9
 
3
 
! Отговори
Алексей Петров преди 14 години
Хихихихи, вече ме пуснаха и пиша от дома си, да ви е яд всичките, аз съм партия с Костов и мен никой, още повече Мухобойко, не може и с пръст да ме докосне! ХИХИХИХИХИХХИИХХИХИХИХихиихгххихи *** СЕ ОТ ЯД!!!
5
0
 
10
 
! Отговори
niki преди 14 години
е стига дене може да са само 4мато в полицията 50/50 са престъпници/полицаи даже имам големи съмнения поради куп мои познати които напуснаха мвр преди време (а са си свестни момчета) че е станало 90/10