Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР

Проверяват служители на ведомството за съпричастност към групата
16 фев 2010 11:51,
90
Октоподът май пуснал пипалата си и в МВР
Снимка: БГНЕС

Служители на МВР се проверяват за съпричасност към организираната престъпна група „Октопод“, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов.

„Говорим за  пускане на пипалата на всички нива в МВР, има и служители, които са в полезрението на ръководството на оперативните служби“, заяви Цветанов.

Той бе категоричен, че ако тяхната съпричастност бъде доказана, ще им бъде търсена отговорност.

Цветанов отказа коментар за това има ли участие бившият главен прокурор Никола Филчев в „Октопод“, но бе категоричен, че разследването, което тече в момента, ще докаже кой къде е бил в цялата схема.

„Как в един момент, когато има жалба срещу Алексей Петров, обаче се получава обратното – прокуратурата много адекватно и много бързо е реагирала, за да задържи жалбоподателя“, коментира вътрешният министър.

Цветанов бе категоричен, че не е заблуден за това кой е назначил Алексей Петров в службите.

Още по темата
По-рано Никола Филчев заяви, че вътрешният министър е бил заблуден, като каза, че назначаването на Петров в Националната служба "Сигурност" е станало със санкцията на Филчев.

Вътрешният министър Цветан Цветанов представи и новия директор на областната дирекция на МВР-София Пламен Василев.

Василев, който бе начело на дирекция „Противодействие на общата престъпност“ в Криминалната полиция, заменя временно на поста досегашния директор комисар Тодор Илиев.

Вътрешният министър коментира, че рокадите се налагат заради лошите резултати от проверката на областната дирекция на МВР.

Той припомни проблемите с престъпността в Ихтиман, случая с общинския съветник Юрий Галев в Самоков, както и факта, че част от квартирите на „Наглите“ са били на територията на ОДМВР – София.

Цветанов заяви, че се надява рокадите в Областната дирекция да доведат до по-добра отчетност и по-добра работа срещу организираната престъпност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
0
 
2
 
! Отговори
iva преди 14 години
gospodin tsvetanov vie absolytno 4ist li ste
84
0
 
2
 
! Отговори
popai преди 14 години
oktopoda sega 6te pribere pari4kite ot zdravnata kasa.
83
0
 
2
 
! Отговори
преди 14 години
Естесвено, че е пуснал. Съдружник на бай Миле, Маджо и Пашата беше главен секретар на МВР...
82
0
 
3
 
! Отговори
екс............... преди 14 години
Абе г-н Цветанов, които са били с октопода още си работят и ще си работят.Направети справка и ще видите,че съвестни полицаи които са се борили честно с октоподите са изгонени от МВР.Срещу един съвестен излизат 10 пипала на октоподи и го унищожават.Ако прекия му началник е от октоподите на кой да се жалва - на по-горния,но и той е част от октопода. И така оправия няма.
81
0
 
4
 
! Отговори
Безпристрастен преди 14 години
Хубаво ги арестуват,ама после ги пускат,та...до тук нищо,само пушилка! И да не се арестуват едни бандити,за да се разчисти пътят на други???! Защото познавам един "юнак"-лежа 2 години при предишното правителство,а при това излезе веднага на свобода,а казват че бил близък до ББ!? Ако това правителство продължи наред,и да ги осъждат- с тях съм,но засега...
80
0
 
3
 
! Отговори
все още министър преди 14 години
МВР-то май е пуснало пипалата си и в Октопод, коментира вътрешния (все още) министър.
79
1
 
3
 
! Отговори
бг преди 14 години
залагам 1 към 1, че на филчев нема да му направят нищо! - ще се самоубие, нема друг начин! а ние че пълним пак касичката...
78
0
 
2
 
! Отговори
бг преди 14 години
Цветанов, и ти и аз и ЕС и САЩ и всички знаят и чакат! *** редовите ченгета - нека си ги разследват, но те не са така интересни както филчев, примерно! мисли по въпроса, подводницата започва потапяне! не знам как ще сложите разграничителната линия обаче... много тъпо и с президента! май беше по-добре да го импийчнете:) сега става много много тъпо!
77
1
 
5
 
! Отговори
Един от вас преди 14 години
А дубрутру
76
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Какъв май какъв юни,и кокошките знаят че половината от ченгетата са на две заплати,едната от бандитите като се почне от уличните *** та до тези с офисите.
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
TO4NO ZATOVA TI KAZAH 4E SI TELE
74
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
позна ама и ти не си касапин ако не си по близко до костов станишев и сие
73
1
 
0
 
! Отговори
DO 76 преди 14 години
MI MAI TELETO SI TI
72
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
докато има телета ще има и касапи. познаите кои са телета и кои касапите.
71
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
AMI TO BOSA SE ZNAE KOI E BB , PROBLEMA E 4E SEGA TOI KOLI TOI BESI, ZA6TOTO HORATA SI GLASUVAHA ZA NEGO A TOI SI JIVEE NA TEHEN GRAB I SAMO GI ZABLUJDAVA 4E HVANAL PRESTUPNICITE A TOI S NEGOVITE MINISTRI SA NAI GOLEMITE REKETIORI
70
0
 
1
 
! Отговори
... преди 14 години
Четиристотин трийсет и девет полицейски служители във Великобритания бяха уволнени или получиха дисциплинарно наказание за това, че са разглеждали порнографски сайтове, стана ясно след оповестяване на нови данни по Закона за свобода на информацията, предаде БТА
69
0
 
2
 
! Отговори
... преди 14 години
поред Цветанов инициативата на бившите областни полицейски директори да съдят МВР била необяснима. Те сами били подали молби за напускане И то след като не успяха да предадат отчетите си за свършената от тях работа, и не можаха да отговарят смислено на въпросите ми, касаещи професионалните им задължения, се чудеше министърът.
68
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Октоподът вече си има име - Май.
67
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Подкрепям Бойко Борисов във всяко начинание! А на теб, народе, никой не ти е виновен. Направи и ти , народе, нещо за себе си. Лесно е само да плюете и злобеете срещу Борисов, Цветанов, Станишев. Айде стига!
66
0
 
0
 
! Отговори
razgradski pop преди 14 години
may?