Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?

Ужасяващи СРС-та излязоха наяве по скандала с родилката
Обновена: 3 дек 2010 14:35 | 3 дек 2010 13:37,
959
Откъде накъде е казал, че е умряло, като то не е умряло?
Снимка: Булфото

"Ще стане голяма разправия, защото са минали 24 часа. Ще кажат, че сме го оставили да мре. Майката знае, че е умряло. Той си е виновен. Откъде накъде е казал на майката, че е умряло, като то не е умряло?"

Това е само част от разговорите между лекарите в болницата в Горна Оряховица при израждането на бебето на 17-годишната родилка.

Министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов беше изслушан от депутатите за скандалния случай с шумните арести на четирима лекари заради подозрения, че са умъртвили преждевременно роденото бебе.

Да мятам ли бебето?
Според докторите не става въпрос за раждане, а за аборт. Те били направили всичко възможно, но плодът, който е бил във 21-ва гестационна седмица и с тегло 600 грама, е бил нежизнеспособен.

Скандални разкрития за вината на арестуваните в Горна Оряховица  лекари направи обаче Окръжната прокуратура във Велико Търново на извънреден брифинг днес.

Пред журналистите беше представен декласифициран запис с телефонни разговори, водени от директора на болницата д-р Миролюб Кожухаров, направен със специални разузнавателни средства, от които става ясно, че недоносеното бебе е било живо в продължение на 24 часа и че за неговия живот не са положени никакви усилия от персонала на родилното отделение.

"Това дете стои живо. Те ще кажат: вие като дойдохте на работа и видяхте, че бебето е живо, какво направихте?", "Могат да ни съдят за предумишлено убийство бе, човек!", "То си отива при Андрей Баташов, ама какво да правим", цитира разговорите вътрешният министър пред депутатите.

"Едно живо бебе е умишлено умъртвено и не му е даден шанс", коментира Цветанов скандалния случай.

Разговорите на д-р Кожухаров с лица, на които от прокуратурата не пожелаха да съобщят имената, показват, че бебето е живяло 24 часа.

Още по темата

Прокурорът по случая – Светослав Калчев, съобщи, че детето е родено на 28 ноември около 15,00 часа в горнооряховската болница.

Разговорите, които д-р Кожухаров е провел, са на 29 октомври следобед. В тях става ясно, че детето е още живо.

Първият разговор е проведен в 14,44 часа. При него д-р Кожухаров пита другия мъж защо д-р Лазаров не е извикал неонатолог. 

"Плащане, плащане, ама щяхме да избегнем, сега какво да го правим", казва директорът на болницата.

От разговора става ясно, че са възнамерявали да платят на майката на бебето. Те обсъждат дали да кажат на майката, че детето е все още живо.

В следващия разговор на същия ден в 15,24 часа събеседниците коментират, че вече са съучастници, и осъзнават, че могат да бъдат съдени за предумишлено убийство. 

Мъжът пита д-р Кожухаров "дали да мята детето".

От разговора става ясно, че детето е било поставено в хладилника, но после е извадено. Обсъжда се и вариантът детето да се дави в кофа.

В третия разговор в 16,10 часа събеседникът на д-р Кожухаров споменава, че детето вече е при Андрей Баташов.

Директорът пита как е умряло детето, а мъжът отговаря, че му е било малко хладно в биологичните отпадъци.

А д-р Кожухаров заявява: "Просто няма такова, че е живяло, никой не е виждал, не е чул".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


959
Още по темата: новородено
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
9
 
38
 
! Отговори
Смех преди 13 години
Не мисля че има нормален човек които да отрече че полицията в случая е предприела повече от адекватни действия. Което ми говори само колко ненормални има в тоя форум или пък колко много са платените комунистически провокатори. А СРСтата са поръчани по съвсем друго съмнение преди това и е въпрос на шанс че са били използвани. А в колко други случи където няма СРСта, подоби *** се измъкват защото няма доказателства?
45
4
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
УЖАС!!!това, което става в болниците в Б-ияи досега лекар не е бил осъждан, не знам такъв случай
44
8
 
8
 
! Отговори
Инспектор преди 13 години
... телефона ...в неотложни случаи може да се изземе, но трябва в 24 часов срок да се поиска одобрение на действието от съда ..."Г-н secutor,Касае се за претърсване на жилище и изземване на вещи. В Наказателно-процесуалния кодекс е написаноЧл. 161. (1) В досъдебното производство претърсване и изземване се извършват с разрешение на съдия от съответния първоинстанционен съд или от първоинстанционния съд, в района на който се извършва действието, по искане на прокурора.(2) В неотложни случаи, когато това е единствена възможност за събиране и запазване на доказателствата, органите на досъдебното производство могат да извършат претърсване и изземване и без разрешението по ал. 1, като протоколът за извършеното действие по разследването се представя от наблюдаващия прокурор за одобряване от съдията незабавно, но не по-късно от 24 часа.В конкретния случай по никакъв начин изземване на телефони непременно без предварително разрешение от съд не е "единствена възможност за събиране и запазване на доказателствата". Такава възможност е и изземване на телефони непременно с предварително разрешение от съд.Действията на полицаите са престъпление по служба. Отказът на жертвите му да предадат телефоните си е напълно законен.
43
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Каква стана тя докторчета се вживяха в ролята на Господ - те рещават кой ще живее и кой не........иначе все някой им е крив че не могат да си изпълняват задълженията
42
7
 
14
 
! Отговори
аз преди 13 години
До анонимния N18 , "За какво им е на лекарите да убиват дете и с каква цел ще крият..."За пари, органи, стволови клекти, осиновяване, за ПАРИ!
41
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Ми не сме хора ,това поне е ясно.
40
3
 
8
 
! Отговори
До jpj преди 13 години
Дано това което пожелаваш на друг теба да застигне.ДАй боже !
39
8
 
28
 
! Отговори
Дедка преди 13 години
Добре, де, а по какъв повод са използвали СРС там? Доколкото ми е известно, нямат практира просто така да си подслушват докторите в болниците, иначе сигурно нямаше да са останали правоспособни лекари досега.. Трябва да е имало някаква причина, в противен случай е доста странна цялата ситуация.. Отделно, че не ми е ясно защо изобщо им е било да "убиват" детето. Едно е лекарска грешка, друго е някой умишлено да го хвърли при биологичните отпадъци. Цялата ситуация е много мътна!
38
10
 
16
 
! Отговори
коко преди 13 години
Един ***-храненик на държавата по-малко.Защо не става такъв голям проблем когато неговите *** роднини убиват българи?За полицаите,които са оставили *** в София да убият българина Цветанов каза ,че това била адекватна на ситуацията реакция.А сега голям проблем с един аборт.
37
3
 
8
 
! Отговори
razz преди 13 години
УЖАС
36
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
вчера писах че докторите са виновни и господ да ги съди. затрупахте ме с минуси.ама е така това е истината в бг
35
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А как припнаха всички да ги защитават, видите ли това било натиск на правителството заради протестите.. Истината е, че сме държава на престъпници!!! Не само политиците или организираната престъпност, навсякъде, на всички нива се вършат престъпления, и много от тези, които плюят най-много също са замесени в нещо...
34
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Трябва да се направи закон,на непълнолетните да им е забранено да раждат или поне в такива случаи,като постъпи непълнолетна в болница да се обаждат на полицията!
33
6
 
11
 
! Отговори
РОСЕН преди 13 години
странно, ама защо не му вярвам на тоя
32
7
 
5
 
! Отговори
болярин преди 13 години
Аз откога ви разправям, че в Грозна Умряловица не живеят хора, а ***?
31
6
 
13
 
! Отговори
ЖЕНА преди 13 години
ДОЖИВОТЕН ЗАТВОР!!!!!!!!!!!!!!!
30
7
 
24
 
! Отговори
ВЪЗМУТЕН преди 13 години
ТЕЗИ СА ЗА РАЗСТРЕЛ!!!
29
9
 
26
 
! Отговори
пациент преди 13 години
ТИЯ ДОКТОРИ СА АБСОЛЮТНИ УБИЙЦИ ВСИЧКИ В ЗАТВОРА,НЯМА НУЖДА ОТ ПОВЕЧЕ ДОКАЗАТЕЛСТВА УМЪРТВИЛИ УМИШЛЕНО БЕБЕ И ПОСЛЕ ТВЪРДЯТ БЕЗМИЛОСТНИТЕ УБИЙЦИ И КОРУМПИРАНИ ДОКТОРИ,ЧЕ СЕ Е РОДИЛО УМРЯЛО,ТАКИВА НЯМАТ МЯСТО В ЗДРАВЕОПАЗВАНЕТО,БРАВО НА ПОЛИЦАЙТЕ ДА СЕ ВЪЗНАГРАДЯТ ЗА ДОСТОЙНАТА ИМ РАБОТА,ТОВА ДОКАЗВА ЧЕ САМО С СРС Е ВЪЗМОЖНО ДА ХВАНИТЕ КОРУМПИРАНИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ В ВСЯКА ОБЛАСТ И СФЕРА НА ТРУДОВАТА ЗАЕТОСТ.....
28
20
 
22
 
! Отговори
Д1 преди 13 години
ЦЦ може и истина да казва, но защо ли не му вярвам ?
27
4
 
16
 
! Отговори
ЖЕНА преди 13 години
ПОТРЕСЕНА СЪМ...