Корупцията в Украйна може да я спъне за НАТО

Това е сериозен удар по амбициите на Зеленски
3 юли 2024 23:20, Инна Ангелова
59
Корупцията в Украйна може да я спъне за НАТО
Снимка: Pixabay

Високите нива на корупция може да се окажат пречка за Украйна по пътя ѝ към НАТО. Това пише в статията си  The Telegraph.

„На Украйна ще бъде казано, че в момента е твърде корумпирана, за да влезе в НАТО, което ще бъде сериозен удар за Владимир Зеленски“, пише още изданието. Алиансът иска Киев да предприеме допълнителни стъпки преди преговорите за членство в организацията да продължат напред, споделя високопоставен служител на Държавния департамент на САЩ.

„Тъй като те продължават да прилагат тези реформи, искаме да им благодарим и да говорим за допълнителни стъпки, които трябва да бъдат предприети, особено в областта на борбата с корупцията“, каза източникът на изданието.

На 18 юни, Белият дом назова условието за влизане на Украйна в НАТО. Координаторът по стратегически комуникации към Съвета за национална сигурност Джон Кърби подчерта, че САЩ са поставили ясни, прозрачни условия на Украйна, след изпълнението на които може да се говори за присъединяване към алианса. Като пример той цитира необходимостта да се отървем от корупцията, тъй като „това е причина за безпокойство“.

В същото време помощник-държавният секретар на САЩ по въпросите на Европа и Евразия Джеймс О'Брайън отбеляза, че американското ръководство не очаква предложение към Киев да се присъедини към алианса на срещата на върха на блока във Вашингтон през юли.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Още по темата: УкрайнаНАТОСАЩ
Още от САЩ
Байдън: Почти заспах на дебатите с Тръмп
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
2
 
! Отговори
Кажете истината! преди 1 ден
Не корупцията ,а Русия решава не само дали Окрайна ще бъде в НАТО , но и дали въобще ще продължи да съществува като държава !!!Не-много хитрите и нагли натовци отново се оказаха с криви сметки без кръчмар за кой ли път, и сега търсят отчаяно някаква причина да изоставят официално -Окрайна. Неофизиално - вече са я изоставили.
52
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
В свободни и демократични страни като Украина и България корупция НЕМА!!!
51
0
 
5
 
! Отговори
до 45 преди 1 ден
защото нивата на нашата корупция спрямо тези в Украйна са направо клонящи към нула :) Работя с украинци, които разказват за олигарсите от различните райони и за това как нещата стават, по-скоро вече - са ставали, по втория начин на всички ешалони във властта и по държавните институции. Понеже и в Русия съм живял, украинската корупция май и руската бие до колкото разбирам :)
50
0
 
5
 
! Отговори
до 49 преди 1 ден
никога няма да стане член на НАТО, това се използва за даване на фалшиви надежди и поддържане на по-нагорещена обстановка... и на едните и на другите им трябва буферно пространство, и от двете страни си имат достатъчно голям фронт богат на военни бази и прочее... то и за ЕС малко така ще се получи в последствие
49
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Тия продължават да си мислят, че укропия ще стане член на нато....ама дали са питали големия съсед?
48
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
В Украйна корупция винаги е имало, при това на всички нива. Сега изведнъж някой се сетил, че това е проблем! До сега защо не беше? Всичко е въпрос на интереси !!!
47
1
 
14
 
! Отговори
А как така корупция преди 2 дни
Да не би да е защото жената на Зеления Н а р ко шм ър ко к о ка и но ман си е купила последен модел Бугати ТОРБИЛИОН ЗА 4млнл евро. Не вярвам да е за това. Иначе докато тя кара Бугати укропчетата стават на кайма в разни Брадлита и Хъмвита а Зелния проси пари за касапницата си и за още едно Бугати
46
1
 
10
 
! Отговори
Джо преди 2 дни
Хм, абе май имаше още някаква пречка. Чакай да помисля каква беше, че нещо ми се губи... о да, май се сетих - това че са ВЪВ ВОЙНА точно заради потенциалното им влизане в НАТО. Докато в НАТО се правим на интересни с тази показна абсурдица да примеме Украйна вътре Путин няма никаква ползва да спира войната и ще си взима малко по малко от нея. Математиката е проста - едни те ще свършат по-бързо от другите. Тогава ще е страшно, тогава ще видим кой ще замести привършилите Украинци
45
1
 
11
 
! Отговори
Ако преди 2 дни
корупцията е проблем за НАТО, тогава защо ние сме в него?!
44
1
 
8
 
! Отговори
ама тия преди 2 дни
още ли сънуват и мечтаят да влезнат в нато,
43
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Корупция? В Украйна? Неее...абсурд! Такова нещо в най-демократичната страна в наше време, е напълно невъзможно!
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Xa! Aм'чu, oтkora cтaнa тъй, бe?!
41
1
 
16
 
! Отговори
Корупцията? преди 2 дни
До сега не ги спираше. Въпреки че е съвсем официална и чудесна като инструмент за стратегическото сломяване на РФ. Да не би да са се повлияли от развитието на събитията в последно време? Подозирам, че са питали Путин, може ли, а той им е отговорил -НЕ.
40
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Една /42/, замислих се. На първо приближение от бойните действия печели Пиндостан, но Президентът Путин поведе дълга битка за пълен суверенитет на Русия и за равни права със самозабравилия се, смятащ себе си за изключителен, Хегемон.
39
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Глупости , НАТО поощрява и се радва даже. Нали така се купуват държави, чрез корумпирани държавни глави, както у нас вече 30 гд. За НАТО е важна само печалбата на корпорациите които инвестират в този войни.
38
1
 
12
 
! Отговори
Една преди 2 дни
братоубийствена война...............буквално............единият брат се бие за Русия , другия - за Украйна.............или мъжът в семейството се бие за Украйна, а жената - за Русия!!Кой печели от тая война.............??Замислете се.................................Украйна губи хора и територия, Русия също губи хора на фронта!!!
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Тия сега се сетиха ,зелето краде милиарди от ЕС и сащ сте се правят че не виждат)))
36
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Украйна си беше най-корумпираната държава в Европа и преди войната..............нищо ново под Слънцето!!!
35
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
Докато млади мъже - руснаци и украинци по на 20 - 25 години умират на фронта................жената на зеления наркоман Олена пазарува скъпа козметика от Париж, Милано и Венеция!!!!
34
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 дни
*Жeничкaтa на Еленски.На сайта незнайно защо тази дума е забранена.