Закопчаха Феим Чаушев за откуп

Бившият зам.-министър посредничил за откраднат автомобил
Обновена: 9 мар 2011 06:26 | 8 мар 2011 23:42,
103
Закопчаха Феим Чаушев за откуп
Феим Чаушев. Снимка: Булфото

Феим Чаушев – бивш зам.-министър на външните работи в правителството на Сергей Станишев, е задържан като посредник при получаване на откуп за краден автомобил, съобщи вътрешният министър Цветан Цветанов пред Агенция Фокус.

Откупът е бил поискан за джип БМВ Х6 с турска регистрация. Колата била открадната на 19 февруари от паркинг на столичен хотел и е била без застраховка. Според Цветанов приблизителната стойност на автомобила е около сто хиляди евро.

Собственикът на автомобила, турски гражданин, е потърсил помощ от полицията и според разказа му се свързал с Феим Чаушев, който му обещал, че ще опита да направи нещо, за да намерят колата. След няколко дни Чаушев заявил, че тя може да бъде върната срещу 25 000 евро откуп на крадците.

Тази вечер около 20,00 часа в София е задържан 37-годишният Ивайло Г. при получаване на откупа за крадения автомобил в размер на 23 000 евро. Потърпевшият заявил, че толкова е успял да събере.

Около час и половина по-късно за среща със задържания е пристигнал бившият заместник-министър Чаушев, който, според задържания Ивайло Г., е обявил, че идва „да си оправят нещата”.

Феим Чаушев е задържан на ул. „Персенк” в жк „Лозенец” и е отведен в СДВР. При разрешаването на случая са използвани СРС-та, каза министър Цветан Цветанов.

Феим Чаушев е заместник-министър на външните работи от квотата на ДПС в кабинета на Сергей Станишев от 2005 до март 2008 година. Той е отстранен от поста, след като става ясно, че се представя с две имена.

Още по темата
18 мар 2008 10:40
45
С едното – Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на четири търговски дружества – АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР – София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото – Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат.

Бисер пък е псевдонимът от досието му от бившата Държавна сигурност. Според информацията е вербуван в родното му село и трябвало да донася информация за изселническите настроения сред сънародниците си.

Като зам.-министър на външните работи Феим Чаушев се занимава отблизо с казуса около българските медицински сестри, осъдени на смърт в Либия.

Въпреки скандала около двойната му самоличност, след оставката му външният министър Ивайло Калфин и премиерът Сергей Станишев му благодарят за добрата работа около разрешаването на случая с осъдените на смърт българки и я оценяват като професионална.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тези дето сме ги пратили в парламента трябва д аотговарят пред нас. не са се спотайват като пръдня в ***. Хамстера му спряха стотици милиони щото е некадърен, ако имахте поне малко мозък в главата щахте да го линчувате. Тез новите пълни новобранци - но трябва да се научат да правят това дето ние искаме. Магистрати и пр, *** -независими ли ? Избираеми само ! Весници с неясни собственици ли ? Това да не е Африка. Всички на светло и без ченгета !
13
16
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
С този арест Цветанов разби накуп демагозите от БСП и Сивата Коалиция и нагледно показа как се е работело по време на тройната ламя-престъпност и правителство,пъка за ръка.Браво Цвъки с теб сме!
12
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Този път не се е представил толкова професионално , Стани ШеФ няма да му благодари тцтцтц , българските турци така и не осъзнаха , че цялото ДПС е от ДС и ги правят на маймуни ! Доган да отиде сега да му плати гаранцията и да го защитава в съда , нали освен хидроинженер е и адвокат , както и космонавт , ядрен физик , мозъчен хирург , програмист и т.н и т.н ... *** *** !
11
9
 
12
 
! Отговори
хм... преди 13 години
Абе тоя резльо ми е мноо мазен и анти,обаче кът знам кви са Цецовите кьорфишеци,справка бившия министър Цонев-оправдан по всички дела и...нещо ми намирисва на поредния Цецов кьорфишек.Тва е,щом Цецьо излезе и почне да се фали и следва тотално осиране.
10
2
 
12
 
! Отговори
Салахадин преди 13 години
Днес.бг,Трябва да има 3 опции за гласуване защото очевидно спора е след колко ще го пуснат.А палец нагоре или надолу са 2 опции.А те са минимум 3 съответно:пуснат след 24,48 или 72 часа!!
9
1
 
9
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Сега вече, започвам да се замислям реално колко е откупа поискан от Либия, за медиците ни и колко е платила държавата за свободата им!Да са живи и здрави не пожелавам никой да е на тяхно място, просто смятам, че фокуса не трябва да е върху тях, те са жертви ,а върху тези които-първо са допуснали да ги арестуват и не са използвали дипломацията да ги изтегли на време както другите държави постъпиха със своите, и второ колко е реално цената и има ли "комисионери" при сделката от Българска страна?!
8
5
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Давайте, арестувайте ги всички под ред! Цялото предно правителство на съд! Ама за съжаление всички ще се разминат с гаранции, заслужават всички един народен съд и да направят посещение на черната скала!
7
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"С едното Петър Юриев Чаушев, е съсобственик или управител на четири търговски дружества АСПО СТАР ООД, ВИЛФРИД ОЙЛЕР София ООД, Дюни АД и ИМОБИЛИЕН ФЕРВАЛТЕНГСГЕЗЕЛШАФТ ООД. С другото Феим Юсеинов Чаушев, е дипломат."А защо поганецът не е в затвора?
6
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Остава да видим колко бърже ще го пуснат.... аз настройвам часовника за 24 часа, някой желаещ да заложи на 72 часа?
5
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Невинен е, като масларова.
4
3
 
17
 
! Отговори
чауш преди 13 години
Значи незастрахован автомобил и хоп - откраднат, докато бил на паркинга пред хотела. Поне родната полиция ни пази. А такива като Феим или както се представя... дал Господ много. Особено в редиците на Доган и на комунистите. Но щом не ни пука, щом го позволяваме, щом го подкрепяме 20 години... защо не?
3
9
 
39
 
! Отговори
555 преди 13 години
от турчин нищо добро не може да се очаква.
2
0
 
28
 
! Отговори
Nobody преди 13 години
Малииииии, колко е обеднел тоя.... Ето един, който е бил честен зам.министър и е останал гладен.... А честито!
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Бисере,Бисере тц,тц,тц : )