Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия

Вероятно палежът е заради мои дела, коментира Анастасия Будакова
Обновена: 30 сеп 2011 18:14 | 30 сеп 2011 18:14,
133
Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия
Снимка: В. "Марица"

Неизвестни са запалили автомобила на адвокат Анастасия Будакова в Пловдив. Юристката защитава приближения на Цар Киро Спас Христов. Мъжът е обвинен в прегазването на двама полицаи и двама младежи след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница миналия петък.

Палежът станал в нощта, след като адвокат Будакова се явила на делото за мярката за неотклонение на нейния клиент.

Автомобилът е бил паркиран пред дома на защитничката в сряда вечерта. В четвъртък в 4,05 часа сутринта в полицията е получен сигнал за пожар на лек автомобил „Тойота Авенсис”, който бил паркиран на улица „Ген. Данаил Николаев”, където живее и самата Будакова.

„Разследващите са установили, че огънят е изпепелил предницата и купето на тойотата, а частично е изгоряла предницата и на лек автомобил „Фиат Пунто”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив, но отказаха да кажат чия собственост е изгорелият автомобил.

Оттам поясниха, че третата засегната от пожара кола е „Мазда”. Превозното средство е с разтопена предна броня и обгорял преден ляв калник.

В момента се разследва дали пожарът е умишлен.

Бащата на Анастасия Будакова – Димитър Будаков, е бил дълги години адвокат на фамилия Рашкови.

Двамата юристи работят на едно място, а тяхната кантора се намира близо до Съдебната палата в Пловдив. Баща и дъщеря са едни от най-добрите адвокати по наказателни дела в града.

„Вероятно палежът е заради дела, които водя”, бе лаконичният коментар на Анастасия Будакова пред Dnes.bg.

Тя разчита на криминалистите да установят дали има умисъл в палежа и да открият евентуалния извършител на престъплението.

В сряда следобед Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” Спас Христов и Георги Йорданов, които са обвинени, че са управлявали автомобили „Фолксваген” и „Мерцедес” и са прегазили двама униформени служители на реда и двама младежи от Катуница.

Полицаите са със счупени ръце и различни наранявания, а момчетата са с тежки травми. Едно от тях – 18-годишният Петър Георгиев, все още лежи в болница.

Подсъдимите са многократно осъждани за различни престъпления, а събраните до момента доказателства сочат, че са извършили деянията умишлено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Българио,субуди се!
67
3
 
38
 
! Отговори
))))) преди 13 години
Браво на тези будни българи, нека покажат как трябва да се отнасяме към защитниците на убийците и изнасилвачите
66
2
 
8
 
! Отговори
Гадател до 58 преди 13 години
Много ми е интересно ,какво ти е мнението за хаидутите --според тогавашните власти сьщо е имало справедлив сьд.... аз така като един гадател седя и си бльскам главата защо се стига и то постоянно до подобни екцесии .... някакви си обикалят и си правят каквото си искат....то човек да го е страх да си напише и истинското мнение де.
65
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това са рискове на професията. Като се хванеш да защитаваш някой опасен човек и не свършиш работа, той после може и да ти отмъсти.
64
2
 
31
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Браво, все още има будни българи!!! Време е да се започнат всички ***, не само тази адвокатка!
63
2
 
32
 
! Отговори
ТТ преди 13 години
Куршум от ТТ в тила за този *** адвокатката, а също и за баща и!
62
1
 
32
 
! Отговори
реалист преди 13 години
А бе,как става така,че цялата фамилия защитава поколения напред едни и същи разбойници.
61
2
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
правилно са действали момчетата
60
2
 
22
 
! Отговори
до 58 преди 13 години
Пък мен ме е гнус, че има такива *** българи като теб!
59
2
 
45
 
! Отговори
до 52 преди 13 години
Не думай???!!!! Гледал ли си "Адвокат на дявола"? Ако не си.... го гледай та барем нещо ти влезе в кухата кратуна. Никой адвокат не е задължен да защитава престъпник бе, ***! Това е единствено избор на адвоката стига да не е служебен.
58
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Кой знае с колко пари е залял "цар Киро" и долното му поколение тези двама адвокати - майка и баща?... Вероятно ги е позлатил за да го спасяват от закона!... Не на престъпността, да на справедливото възмездие!
57
62
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само някой безгръбначен, ***, страхлив и подъл плазмодий може да свърши такова нещо. И вие, които му се радвате сте не по-малки *** от него. Срам ме е че съм българин. Затова сме в *** до ушите, ***
56
1
 
43
 
! Отговори
Добрич преди 13 години
Браво ! Има все още истински българи !
55
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
52, не се плюнчи! Всеки адвокат има право на отвод поради вътрешно убеждение.
54
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
спомняте ли си рекламата"ти виждал ли си тойота да закъса"не само закъсва ами и гори яко
53
4
 
25
 
! Отговори
бг маке преди 13 години
38,след като мразиш толкова много българите *** в Турция и си живей живота бе еничарин недоносен,плод на пиянска *** ***...А на маляката от Варна ще кажа ,че гръцките *** вместо да работят само протестират.И кво постигнахте бе сополи мързеливи..един чепат.Няма безплатен обяд и съвсем скоро щего разберете.Да живее България .Има надежда!!!!!!!
52
31
 
7
 
! Отговори
ДО 50 преди 13 години
ВСЕКИ АДВОКАТ Е ДЛЪЖЕН ДА ИЗПЪЛНЯВА ЗАДЪЛЖЕНИЯТА СИ ДОРИ ДА ЗАЩИАТАВА НАЙ-ГОЛЕМИЯ ИЗВЕРГ ! ТОВА Е ПРОФЕСИЯ И ТОВА МУ Е РАБОТАТА А ТАКИВА КАТО ТЕБ ТРЯБВА ДА ГИ ПАЛНАТ !
51
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Национален Протест срещу безобразията в БългарияИскам да Уведомим всички : Протестите в София утре започват в 10:00 часа с този на ВМРО , в 14:00 започва на БНС и други Хора и в 19:00 часа този на Гражданите , няма значение кой кога ще иде на Протест !!! Важното е всеки да казва че Протестите са Граждански и да не се Политизира !!! От 10:00 до 22:00 часа има Подадени Уведомления - това означава , че Протестите са законни , ако някой бъде Бит да... търси съдействието на Медиите !!! И да се Обажда на 112 там всичко се записва !!! Призоваме всички Протестите да Минат Мирно да не се Предизвикват Безредици и да няма Расистки Лозунги !!! Това е Братя Българи !!! Съединението прави СИЛАТА !!! НАПРЕД БЪЛГАРИ ЮНАЦИ УТРЕ ДА ПОКАЖЕМ , ЧЕ СМЕ ТУК В БЪЛГАРИЯ !!! ДА ПОИСКАМЕ ТОВА
50
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
БРАВООО, ПОЗДРАВЯВАМ ХОРАТА ПОКАЗАЛИ НА РОДООТСТЪПНИЦИТЕ КАКВО ГИ ЧАКА. НАЦИЯТА СЕ ГОРДЕЕ В ВАС.
49
1
 
25
 
! Отговори
ined преди 13 години
Не са били "неизвестни", самия господ бог я е наказал тая ***.И това е само предупреждение...