Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия

Вероятно палежът е заради мои дела, коментира Анастасия Будакова
Обновена: 30 сеп 2011 18:14 | 30 сеп 2011 18:14,
133
Подпалиха колата на юристка, защитавала ромската фамилия
Снимка: В. "Марица"

Неизвестни са запалили автомобила на адвокат Анастасия Будакова в Пловдив. Юристката защитава приближения на Цар Киро Спас Христов. Мъжът е обвинен в прегазването на двама полицаи и двама младежи след убийството на 19-годишния Ангел от Катуница миналия петък.

Палежът станал в нощта, след като адвокат Будакова се явила на делото за мярката за неотклонение на нейния клиент.

Автомобилът е бил паркиран пред дома на защитничката в сряда вечерта. В четвъртък в 4,05 часа сутринта в полицията е получен сигнал за пожар на лек автомобил „Тойота Авенсис”, който бил паркиран на улица „Ген. Данаил Николаев”, където живее и самата Будакова.

„Разследващите са установили, че огънят е изпепелил предницата и купето на тойотата, а частично е изгоряла предницата и на лек автомобил „Фиат Пунто”, съобщиха за Dnes.bg от дирекцията на МВР в Пловдив, но отказаха да кажат чия собственост е изгорелият автомобил.

Оттам поясниха, че третата засегната от пожара кола е „Мазда”. Превозното средство е с разтопена предна броня и обгорял преден ляв калник.

В момента се разследва дали пожарът е умишлен.

Бащата на Анастасия Будакова – Димитър Будаков, е бил дълги години адвокат на фамилия Рашкови.

Двамата юристи работят на едно място, а тяхната кантора се намира близо до Съдебната палата в Пловдив. Баща и дъщеря са едни от най-добрите адвокати по наказателни дела в града.

„Вероятно палежът е заради дела, които водя”, бе лаконичният коментар на Анастасия Будакова пред Dnes.bg.

Тя разчита на криминалистите да установят дали има умисъл в палежа и да открият евентуалния извършител на престъплението.

В сряда следобед Окръжният съд в Пловдив остави с постоянна мярка „задържане под стража” Спас Христов и Георги Йорданов, които са обвинени, че са управлявали автомобили „Фолксваген” и „Мерцедес” и са прегазили двама униформени служители на реда и двама младежи от Катуница.

Полицаите са със счупени ръце и различни наранявания, а момчетата са с тежки травми. Едно от тях – 18-годишният Петър Георгиев, все още лежи в болница.

Подсъдимите са многократно осъждани за различни престъпления, а събраните до момента доказателства сочат, че са извършили деянията умишлено.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най после някаква хубава новина.
47
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
А защо новината не е: Нагла адвокатска *** се е наела да защитава убийците от Катуница! Я се осъзнайте малко, палежът на някаква си кола ли е истинската новина?
46
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Само така !
45
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
GOLIAMO BRAVO MOGA DA KAJA ZA IZVARSHITELITE balgarite sa masovo deskreminirani ot juristi,sadii zashitavashi ***
44
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Той и "цар" Киро твърди, че е жертва, невинен, болен и инвалид.
43
6
 
29
 
! Отговори
Чуйте го ! преди 13 години
Плевнелиев : "Хората не се интересуват от конфликта в Катуница. - Срещам се с хиляди хора. Те не се интересуват толкова много от темата за Катуница. Хората искат да стиснат ръката, да погледнат в очите кандидат-президента."
42
1
 
11
 
! Отговори
до 38 преди 13 години
*** нещастен, защо точно тойота авенсис ще палят хората, като има много по-скъпи коли от тази по твоята логика която не могат да си позволят.... цял живот ако щат да спестяват??? Да ти имам логиката бе, ***!
41
1
 
11
 
! Отговори
Щ до ъ преди 13 години
Я по-спокойно, че ме оплю бе...
40
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Иде нова Катуница, второ село се вдига на война!
39
1
 
23
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 13 години
На бас се хващам, че возилото на гадината има пълно автокаско, ядовете ще са за собствениците на Фиатчето и Маздата.
38
42
 
5
 
! Отговори
ъ преди 13 години
Това е простото БГ-племе. 20 годин го въртят на кожения шиш във всевъзможни пози и сега бедното, злобно и завистливо БГ-племе иска да счупи, повреди, открадне или унищожи всичко което поради бедността си не може да има.И от сомалийци сте по-зле в Булгаристаня, земете се самозапалете вместо да палите автомобили... ***!
37
3
 
28
 
! Отговори
От с.Белащица, Пловд преди 13 години
Абе съпругът на г-жа Будакова и съответно зет на г-н Будаков, да не би да е народният представител от ГЕРБ, областния ръководител на партията в Пловдив - област, г-н Димитър Лазаров, или е случайност?
36
11
 
7
 
! Отговори
до 24 преди 13 години
Напротив народа е страшно ***. Щом още сме на това дередже.
35
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
ЮРИСТКАТА ДА БЪДЕ РАЗСЛЕДВАНА. ЕСТЕСТВЕНО ЧЕ, ТЯ ЩЕ СЕ ОПРАВДАВА С СИТУАЦИЯТА. ПРИЧИНАТА МОЖЕ ДА Е СЪВСЕМ ДРУГА - ДА ДЪЛЖИ ПАРИ ИЛИ НЯКОЙ РЕЦИДИВИСТ ДА Е ТЪРСИЛ ОТМЪЩЕНИЕ. ИНАЧЕ ВСЕКИ ЩЕ ПОЧНЕ ДА СЕ ОПРАВДАВА СЪС СЛУЧИЛОТО СЕ В КАТУНИЦА.
34
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Олигофренчета. Само бой ще ги оправи.
33
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Боло е Тойота Авенсис..сега е Тойота Пепеленсис...
32
1
 
43
 
! Отговори
werf преди 13 години
Големият адвокат Димитър Будаков лежа в затвора заради измами в големи размери,понеже,както се казва крушата не пада по-далече от дървото,на тази нещо не и вярвам!
31
4
 
11
 
! Отговори
До 15 преди 13 години
И 1 000 000 да се съберете, пак ще ви вдигнат данъците, защото сте научени на мързел. Тук не протестираме като вас за спрени безсмислени бонуси от заплатата (като "Бонус за незакъсняване за работа" и др.)
30
1
 
11
 
! Отговори
вероятности преди 13 години
е може ли един адвокат да говори тъй подвеждащо?! като се съберат доказателства, да заведе дело.какви са тия жълти вестници!
29
2
 
13
 
! Отговори
до 26 преди 13 години
Ми сестра на Бенатова била тази от 3-я брак на баща й....