Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
62
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чета коментарите, не мога да повярвам, че са най-харесваните. Това, че някой е пиян и прави мизерии, значи ли че заслужава да умре? Според мен и вие сте потенциални убийци и изобщо цялото ми общество е много болно...
24
4
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И защо родителите на убитото момче не се показват никакви ?! Аз лично не съм ги видял още да говорят пред медии .. за искания за присъди и т.н. Дори и те може би осъзнават вината на сина си.
23
6
 
20
 
! Отговори
Хм преди 12 години
общи, нищозначещи приказки на всички държавни "органи"..най-доброто, което може да се направи е да се затворят ВСИЧКИ кръчми и дискотеки в СтудГрад! Само че нямаме нито един държавник или общинар с топки, който да го направи...
22
4
 
10
 
! Отговори
an преди 12 години
Ако беше негов син, сигурно и все още нямаше да знем за случая...всичко щеше да остане потулено..
21
0
 
81
 
! Отговори
... преди 12 години
Значи ако тръгнат да ме убиват, изнасилват, ограбват, пребиват и др. и аз се защитя по някъкъ начин или недаи си боже убия нападателя си, нищо че е пиян или употребил наркотици или, че са 2 - 3 - 4, то мен ще ме обвинят в умишлено убийство!!!! Така ли излиза!!!!????
20
0
 
23
 
! Отговори
offline преди 12 години
понякога искам да съм Пиночет...
19
0
 
65
 
! Отговори
петър ненов преди 12 години
неизбежна самоотбрана с тези пияни *** неможе да се деиства по друг начин.....селски играчи...
18
2
 
43
 
! Отговори
чичо преди 12 години
Интересно ми е, каква щеше да е позицията на г-н Цветанов, ако въпросният Илко беше негов син.
17
3
 
87
 
! Отговори
Кирилов преди 12 години
На това не му ли се казва самозащита???Май и другите двама трябва да са в ареста. Все пак те са дошли, за да се бият.
16
3
 
86
 
! Отговори
ева преди 12 години
Това не е студентски град, а сборище на наркомани, *** и всякаква ***. Как може в студентски град да е пълно с кръчми и дискотеки, но да няма една библиотека? Къде по света го има това?
15
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Дано да го оправдаят и да си оправи живота.
14
2
 
102
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Ако момчето не беше дало отпр, щяхме да четем за пребито момче починало в Пирогов от вътрешни разъсвания или черепна травма... после 10 години щяхме да чакаме да се разбере кой от тримата *** са нанесли фаталния удар, докато хубостниците продължават да безчинстват свобдни и безнакзаани... е и някой магистрати щяха да облажат между другото...
13
5
 
85
 
! Отговори
ПАСТОР преди 12 години
СУХ РЕЖИМ В СТУДЕНТСКИ ГРАД !!!
12
3
 
102
 
! Отговори
анонимен преди 12 години
Каквото потърсило, това и намерило...не е виновен Илко, че му е скъп живота....за пияните *** трябва да има присъда, а не за него...
11
0
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Алкохола не стои мирен като влезе в главата и не прощава на никого.
10
5
 
167
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
По всичко личи, че момчето е действало в условията на неизбежна отбрана, откъде накъде умишлено убиство ???3-*** пияни Перничански бека ще се прават посред нощ на велики, и кой въобше е дал общежитие на перничани, та Перник е на 30 мин. път от София
9
3
 
102
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе мирно седяло.......за съжаление такива неща се случват.Все още не е ясно кой,кого е наръгал...... момчето от Добрич се е защитавал,така че аз го оправдавам!
8
2
 
78
 
! Отговори
Елена преди 12 години
Виждате ли какво става когато я няма държавата. Всеки се спасява по единично. Илко не трябва да носи никаква отговорност. Държавата е виновна. Не може всеки да си прави каквото си иска и да няма никакъв контрол. Ако му беше осигурено спокойствието и ненарушаването на съня (А то е регламентирано в закона) Илко нямаше да стигне до тук. Проблема е че тези случаи на самозащита на справедливите и залегнали в закона човешки права ще се увеличават ако държавата не започне да спазва законите си.
7
3
 
113
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Добре де, убил е, обвинен е. До тук ОК. Обаче не разбирам що тези, които са започнали конфликта не са също обвинени - я за дребно хулиганство, я за нещо подобаващо на случая? Te да не би да са невинни - ей така невинно са започнали скандал и ей така невинно са се сбили, иначе са бели и добри....
6
3
 
93
 
! Отговори
moi преди 12 години
Излиза, че ако се защитаваш от пияни бабаити, си агресивен. Е да, ама преклонена глава я пребиват. Та какво трябва да бъде поведението на човек в такава ситуация? Може би такова училищно обучение трябва да се прави, вместо да се марширува.Също така мисля, че е задължително да се обучават децата как се пресича улица. Родителите просто са абдикирали от тази дейност и на пътя има много камикадзета.