Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива

Прокуратурата удължи мярката за задържане на Илко на 72 часа
Обновена: 1 мар 2012 14:53 | 1 мар 2012 14:00,
626
Обвиненият за убийството на студента не е пил, а искал да си почива
Блокът, в който убиха 19-годишния студент. Снимка: Булфото

С постановление на Софийска градска прокуратура мярката за задържане на 19-годишния Илко Радев от Добрич е удължена на 72 часа.

На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР.

Илко Радев беше задържан заради убийството в Студентски град, където след скандал беше убит 19-годишният Марио Данчев.

Илко, който е съквартирант на убитото момче и на брат му близнак Мартин, е бил с 0% съдържание на алкохол в организма, съобщи МВР шефът Цветан Цветанов.

По думите му той е бил човекът, който си е легнал навреме, човекът, който е искал да си почива, "но впоследствие е възникнал този инцидент, който завърши с фатален край".

Останалите младежи, участвали в скандала, вчера бяха разпитани и освободени.

Още по темата

В нощта на инцидента двамата близнаци отишли в дискотека "Black house", където са се почерпили с алкохол.

Мартин се прибрал и е започнал да блъска по вратата. През това време съквартирантът Илко е спял, но се е събудил и е заключил вратата, за да не може Мартин да счупи нещо в стаята.

Тогава Мартин се е обадил на брат си, който е дошъл с приятеля си Владимир Борисов и е започнала свадата.

"Не бих искал да влизам в детайли, защото все още текат действия и не бих искал да опорочаваме действията на прокуратурата и разследващите полицаи. Има достатъчно доказателства, за които прокурорът е сметнал, че лицето може да бъде задържано", посочи Цветанов.

Според него проблемът сред младите хора е много глобален и той е натрупван с годините на демокрацията.

"Много от тези млади хора израснаха в годините на прехода. Бяха лансирани на улицата и по заведенията други ценности, които се възприемаха за начин на поведение в обществото", смята Цветанов.

Според вътрешния министър най-важна за възпитанието на един човек е семейната среда и отношенията между отделните хора.

"В тази посока трябва да се работи много. В последните години имаме засилване дори и на агресията сред най-младите, най-малките. Трябва да участваме активно като граждани на това общество, като родители, всички ние трябва да сме съпричастни към проблемите на младите и да търсим начин и форма за диалог, да решаваме тези проблеми заедно", посочи още вътрешният министър.

Назначени са експертизи на иззетите веществени доказателства от мястото на убийството.

Работата на разследващия екип по тежкото криминално престъпление в Студентски град продължава.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


626
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
2
 
10
 
! Отговори
към цар Плъх преди 12 години
Я се скрий в мишата си дупка и де прави *** коментари
44
1
 
28
 
! Отговори
до 40 преди 12 години
Напълно си прав може и сам да се е нахендрил на някой кухненски нож, дакато брат му го е размахвал заплашвайки момчето, ама нашата милиция действа първоигнално да отчете действия, но каквото и да е станало, това момче няма никаква вина
43
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Обвинението в предумишлено убийство е неправилно, очевидно иде реч за неизбежна самоотбрана. Цветанов, има достатъчно истински убийци, не се изсилвай с репликите си относно момчето.
42
2
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Във всяка нормална държава, Илко щеше да е на свобода, защото ако не се беше защитил срещу тримата бандити, сега щеше да е в моргата. Няма такова нещо като прекомерена самоотбрана. Били са 3 бандити, изкъртили врата с викове, крясъци и шутове , срещу 1. Ако аз бях на мястото на Илко, и имах пистолет, направо щях да ги изпозастрелям. Мястото на бандитите е или в затвора или обратно у дома - демек на оня свят!
41
1
 
46
 
! Отговори
Гражданин преди 12 години
При всички случаи щеше да има пострадал, но ако на улицата например ме срещнат трима пияни, готови да ме пребият,ще се защитавам както мога. Ако за щастие имам в момента нож,камък или някакъв твърд предмет ще цапна поне един от тримата. Защо да умирам аз, както обикновено се случва. Мисля, че съм прав. Живите нападатели в този случай ще си измислят какво ли не, но си го заслужават, каквито и други мотиви да имат.
40
61
 
3
 
! Отговори
цар Плъх преди 12 години
като е имал проблем да се беше оплакал на който отговаря за общежитията да се беше обадил в полицията а не да вади нож вие откъде знаете че този Илко не е някой амфет но просто въпросната вечер да не е имал кинти да шмърка и си е легнал инервен с абстиненция и разбуден посред нощ да се е пренервил и да е извадил ножа големи сте *** веднага съдите все едно не се напивате и вие а май може защото само висите пред комповете злетааа
39
0
 
31
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 12 години
КРАЙНО ВРЕМЕ Е ДА ИМА ПО-ВИСОКИ КРИТЕРИИ ПРИ КАНДИДАТСТВАНЕ,СТРОГ КОНТРОЛ В ОБЩЕЖИТИЯТА,СУХ РЕЖИМ ЗА СТУДЕНТИТЕ,ВСЕ ПАК ТОВА ТРЯБВА ДА Е ЦВЕТА НА НАЦИЯТА
38
1
 
39
 
! Отговори
Реалист преди 12 години
Равносметката, трима пияни до козирката /може и дрогирани/, нарушават спокойствието и общественият ред по сред нощ. Един убит... надявам се това нормално момче да го оправдаят, защото какъвто и да е краят... той се е самоотбранявал. За останалите урокът... ако не им е къса паметта. Толкова...
37
0
 
9
 
! Отговори
Ivan Grozni преди 12 години
Трябва слоидно да полежата в панделата всики по веригата ПОРТИЕР-ШЕФ НА СТУДЕТНТКСИТЕ ОБЩЕЖИТИЯ... по това време тия е можело да влезнат само с взлом, тоест полицията е трябвало да бъде оведомена....
36
1
 
7
 
! Отговори
... преди 12 години
а вие близо 2 промила алкохол, знаете ли какво значат???? Изверги долни....
35
1
 
27
 
! Отговори
k@ преди 12 години
Хора,защо изключвате версията някой от двамата перничани да е наръгал близнака?Мислите ли,че трезвото момче би наръгало някой?все пак,като си трезвен,осъзнаваш,че ако наръгаш някой с нож,може да го убиеш,и да изгниеш в затвора.особено ако не си юрист и не познаваш разпоредбите на неизбежната отбрана.според мен има голяма вероятност някой от пияните да е убиеца-има хора които пощуряват като се напият.вижте момчетата на снимките във феиса-те са по 50 кг-след две водки вече ще са мъртво пияни...
34
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Аз само да попитам на какво основание на пернишките винкели им се дава общежитие ????та то Илиенци е по-далече от Студентски град отколкото Перник
33
0
 
23
 
! Отговори
С. преди 12 години
Сбъркано ни е цялото общество. Тази чалга култура и мутренски маниери завладяха мало и голямо. Преди няколко седмици в. 168 часа имаше статия за наркотиците, които безпроблемно се продават в заведенията, като обект на разследване беше клуб в Студентски град. И какво стана....., МВР даже и не направи някакво разследване или "показна акция" с гръмко име. Сега министър Игнатов, ще затваря заведения там, дрън дрън, на кого ги говори, като собствениците "кихат" на високопоставени държавни служители..
32
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
нападат те трима пияни , ти се защитаваш и накрая умишлено убийство -без коментар
31
1
 
53
 
! Отговори
ivza преди 12 години
Мир на праха на починалия.Само едно-спрете да наричате убиец момчето, защитило се от пиянките.Не стига един, ами той извикал и брат си, че и приятел довели.До тук кой каза, че Илко е убиец и какви факти посочи.Ама били следствена тайна.Като е така стига коментарии.Питам къде е законът.Какво е това общежитие в което се влиза в 2 часа през ноща.Къде са правилата.По тежко наказание заслужава охраната.За какво е там.Ами викни полицията и пияните в изтрезвителя.
30
1
 
33
 
! Отговори
към 28 коментар преди 12 години
не че трябва да умре, а че е предизвикал сам съдбата...да би мирно седяло, не би чудо видяло..
29
0
 
8
 
! Отговори
до 15 преди 12 години
абсолютно си прав, случаят със Стоян Балтов е точно такъв какъвто описваш в момента!
28
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами, такъв е живота.Непиещото момче си е легнало, искало е си почива, предполагам се е и учило много по-добре, а идват пияниците и в крайна сметка му е писнало.Не го оправдавам, но...ак отова е истинската история, представям си колко е насъбирал с времето от тези пияндета.Съжалявам и за убитото момче.
27
3
 
74
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
"На този етап му е повдигнато обвинение по чл. 115 от НК за умишлено убийство, съобщиха от МВР."...............Това просто не ми го побира ума??????????????Значи Илко е по - добър от Нострадамус.Докато спял планирал как, когато натрясканите му съквартиранти заедно с техен приятел ще дойдат да му пожелаят приятни сънища,той ще стане и ще ги изколи.Абе толкова за големи баламурници ли ни имате бе?
26
2
 
76
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Действал е в пределите на неизбежна самозащита срещу трима пияни "винкела". Условна присъда за младежа! Спасявал е здравето и живота си.