Посегателствата срещу ДПС са продукт на езика на омразата

Запаленият бус не е единственият акт срещу партията
Обновена: 7 мар 2015 17:12 | 7 мар 2015 15:58,
103
Посегателствата срещу ДПС са продукт на езика на омразата
Снимка: Булфото

Палежът на микробус на ДПС е продукт на езика на омразата, а посегателствата срещу партията са терористични. Това каза на пресконференция депутатът от ДПС Мустафа Карадайъ по повод запаления микробус на ДПС през изминалата нощ, предаде „Фокус".

Той каза, че това не е изолиран инцидент. По думите му движението е станало жертва и на други посегателства през последните един-два месеца.

Още по темата
При първия случай са били разбити стъклата на колата на лидера на ДПС Лютви Местан. Това се е случило на 7 януари 2015 година, а вторият случай е бил опит за палеж на централата на ДПС. Карадайъ заяви, че не са коментирали тези два инцидента, тъй като са очаквали органите на реда да си свършат работата.

Всичко това се случва, заради онази среда, която се създава в държавата от безотговорни наши опоненти чрез езика на омразата, чрез явната ксенофобия, чиито проявления за съжаление ги виждамев Народното събрание, но не само - днес ги виждаме и във властта, коментира депутатът.

По думите му ДПС като отговорна политическа сила счита, че това не е пътят за правене на политика и за намиране на идентичност.

ДПС вече над 25 години с всичките си действия показва кой е нормалният път за развитие на нашата родина, отбеляза той. Политическите процеси трябва да влязат в полето на политиката, заяви депутатът.

На въпрос дали има връзка между трите посегателства срещу ДПС, Карадайъ обясни, че се надява да няма организатори и поръчители пряко и директно.

От портивопожарната служба информираха, че възникналия огън е бил потушен 15 минути след подаването на сигнала.

Микробусът, ползван от ДПС, е бил запален около 23,45 ч. Изгоряла е част от предницата на превозното средство.

Първоначалната версия сочи, че палежът е умишлен. Разследващи обясниха, че на охранителни камери се вижда как човек се приближава до микробуса и хвърля предмет, който наподобява бутилка.

Очаква се по-късно днес прокуратурата да образува досъдебно производство срещу неизвестен извършител, след като материалите бъдат докладвани от полицията, съобщи БТА.

Очевидно е, че някои хора не изпитват страх от закона. Такива сигнали не дават сериозни основания да вярваме, че държавата печели борбата с престъпността", заяви във Фейсбук председателят на БСП Михаил Миков по повод запаления бус, цитиран от пресцентъра на БСП.

"Очевидно е това, че подриването на авторитета на институциите и устоите на многопартийната демокрация, езикът на омразата и линиите на разделение, прокарани в обществото ни напоследък, дават дълбоки отражения", коментира Миков. Той изразява вяра в устойчивостта на демокрацията у нас и призовава всички политици да отрекат такъв тип явления.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още по темата: ДПСпожарбус
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
1
 
19
 
! Отговори
vanzan преди 9 години
Ами сетете се сами защо ви мразят........................................
47
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хубава работа ама ромска. Свършиха парите и почнаха застраховките.
46
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 9 години
До АнонименТи,може би си от избраните.....
45
1
 
9
 
! Отговори
сова преди 9 години
Вече 25 години не помня ДПС да не са били винаги с тези които са на власт, независимо кои са те. Дали сини, червени, оранжеви, сиви, те винаги са с власт.
44
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това си е депесарска работа, а недей да се ежиш срещу братята си българи, щото и ти си същият. Днес Турция е по- добре икономически- турци сме, утре България ще бъде по- добе- българи сме. Такива въртигъзци е имало, има и ще ги има, но това си е нормално за гоите.
43
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Че и Русия я няма вече....
42
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Анонимен 41'' И мене трябва ли да ме вълнува някаква изгоряла кола на ДПС?''**********************Амии за сега може би не.
41
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Местан сам си е запалил буса за да цвърчи сега до Небесата за неща дето палуват само в неговата глава, пфу!
40
2
 
13
 
! Отговори
Hlodvik преди 9 години
Браво! Следващият път да се запалят и депутатите заедно с колите. Бис! Бис!!!
39
4
 
18
 
! Отговори
гост преди 9 години
До АнонименЕй,невежо,България,както ти я наричаш ***,е много преди това чаргарско племе османи,или там какавито са,набий си го в кухата тиква,а и нали знаеш,пътя за анадола е отворен.....
38
2
 
10
 
! Отговори
акуд преди 9 години
посегателатво на Българските данъци от дпс е пълно унищожаване на Българската държава
37
2
 
6
 
! Отговори
1 преди 9 години
До Анонимен-22, ти да не си чел архивите на ДС там пише същото.
36
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До Веселин УзуновЗащо се мълчи за Възродителният процес? защото този процес беше организиран и изпълнен именно от тези, които хвалиш! да са ти честити! аман от подлизурковци и ***!
35
2
 
13
 
! Отговори
гарабедчо преди 9 години
И аз мразя ДПС и Местан защото са мошенници. Но не мразя турците , които са честни хора. ДПС ги създадоха западните посолства под диктовката на техните разузнавателни централи и корпорациите за да окрадат България и да управляват политическия живот .
34
2
 
9
 
! Отговори
до 43 преди 9 години
Единственото, което ще вземеш със себе си е покъщнината и ризата на гърба си.
33
2
 
5
 
! Отговори
гост преди 9 години
До АнонименИ кои сме ние,кои сте вие???.....
32
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До *** 36Да, нямам нищо против да се запътя към Анадола, но ще си взема и моите земи с мене! После да не се давиш в собствените си сълзи и сополи, ***!
31
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И мене трябва ли да ме вълнува някаква изгоряла кола на ДПС?
30
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Нашенски стандарт. Затова не можем да прокопсаме. И така ще бъде. Направо сме проклети от всички! Чак страх ме хваща, като чета предсказанията на баба Ванга.Мир за всички по света!
29
4
 
16
 
! Отговори
мравка преди 9 години
РАДВАИТЕ СЕ ЧЕ БЪЛГАРИТЕ ВСЕ ОЩЕ ВИ ТЪРПЯТ ДА СЪСИПВАТЕ РОДИНАТА НИ.НЕ Е ДАЛЕЧ ВРЕМЕТО КОГАТО Д.П.С. ЩЕ БЪДЕ ЗАБРАНЕНА КАКТО Е ПО КОНСТИТУЦИЯ.