Два опита за ало измами са направени в Ямбол

Използваният сценарий е задържане на измамници
2 авг 2024 18:53, Анисия Иванова
1
Два опита за ало измами са направени в Ямбол
Снимка: МВР

Два сигнала за опити за телефонни измами са постъпили днес в Областната дирекция на полиция в Ямбол, съобщават от Областната дирекция на МВР.

Използваният сценарий е „искане на съдействие при задържане на измамници”, като в схемата се включва човек, представящ се за служител на органите на реда.

В тези случаи по телефона непознат се представя за служител на електроразпределително дружество и заявява, че абоната има задължения – голяма парична сума, която трябва да се плати незабавно.

Следва второ обаждане от друг човек, който се представя са полицейски служител, обяснява че предходното обаждане е от измамник и търси помощ за залавянето му, като се съберат всички пари и ценности и се изпълняват указанията. Както при всички останали схеми на телефонни измами, се настоява средствата да се предадат спешно. 

От полицията напомнят, че МВР не иска пари от гражданите за изпълнение на служебните си задачи. Затова не давайте пори и ценности по какъвто и да е начин, вярвайки, че оказване съдействие на служителите на реда.

И призовават - в никакъв случай да не се изпълняват указания, в който се искат пари по телефона, независимо кой и по какъв повод отправя искането! При подобни случаи и при възникване на каквото и да е съмнение, потърсете помощ като се обърнете към местното Районно управление  на МВР или сигнализирате на тел.112.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още по темата: МВРЯмболало измами
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари