Андрю Тейт под домашен арест за трафик на хора

Инфлуенсърът бе обвинен в същото и през 2023 година
23 авг 2024 16:29, Стела Стоянова
7
Андрю Тейт под домашен арест за трафик на хора
Снимка БГНЕС, архив

Румънски съд нареди инфлуенсърът Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, съобщи снощи негов представител, цитиран от Ройтерс.

Популярният в социалните мрежи Тейт, който има британско и американско гражданство, беше сред шестима души, задържани в ново разследване за трафик на хора и сексуална експлоатация.

Бившият професионален кикбоксьор и неговият брат Тристан бяха сред шестимата души, задържани в сряда за 24 часа, след като румънската Дирекция за разследване на организираната престъпност и тероризма извърши четири обиска на жилища в окръг Илфов и община Букурещ, пише БТА.

От Дирекцията поискаха съдът в Букурещ да остави в ареста братята Тейт за 30 дни, но съдията постанови Андрю Тейт да бъде поставен под домашен арест, а Тристан под съдебен контрол (по-лека мярка, предвиждаща периодични проверки в полицията, свободно придвижване без право да напускат страната - бел. ред.) за същия период, каза техният представител Матея Петреску.

„Братята Тейт приветстват решението и твърдо отричат ​​всички обвинения срещу тях, като подчертават, че обвиненията са неоснователни и неподкрепени от съществени доказателства", пише Петреску в изявление.

Андрю Тейт вече беше обвинен в средата на 2023 г. заедно с брат си и две заподозрени румънки за трафик на хора, изнасилване и създаване на престъпна група за сексуална експлоатация на жени, обвинения, които те отрекоха.

Преди последното им задържане на братята бе наложена забрана да пътуват, съгласно която бяха свободни да пътуват в Румъния, но не и да напускат страната.

Самоопределящият се като мизогинист /женомразец - б. р./ инфлуенсър в социалните мрежи Андрю Тейт спечели милиони фенове чрез демонстриране на ултра-мачистки начин на живот, който според критиците му унижава жените.

В публикация в акаунта на Тейт в социалната мрежа „Екс" се казва: „Всичко, което се опитват да направят, е да накърнят името ми с пълни глупости", без да се уточнява за кого става дума.

От Дирекцията за разследване на организираната престъпност и тероризма в Румъния заявиха в изявление, че са разпоредили задържането на шестима души за престъпления, включително създаване на организирана престъпна група, трафик на хора, трафик на непълнолетни, сексуален контакт с непълнолетно лице и пране на пари.

От Дирекцията подчертаха, че са поискали трима от задържаните обвиняеми да останат в ареста, а друг да бъде пуснат под домашен арест.

Според Дирекцията двама от обвиняемите са използвали метода „любовник" (lover-boy), който включва убеждаване на жертвите, че са в романтична връзка с измамника, като по този начин 34 жертви са били принудени да участват в порнографски видеоматериали, които след това са продавани онлайн срещу приходи от над 2,8 милиона долара и 887 000 токена.

Дирекцията твърди, че един от обвиняемите е принудил 17-годишнo непълнолетно лице да произвежда порнография във Великобритания и Румъния, генерирайки печалби от 1,5 милиона долара. Според Дирекцията същият обвиняем многократно е имал сексуални отношения с 15-годишно лице.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Крими
Мъж насочи пистолет към 33-годишен пред съпругата и децата му
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Той в последно време почна да говори срещу престъпленията на изчадията на сатаната - евреите, и сега ще си пати яко. Кой се е осмелил да говори срещу богоизбраните, бог го наказва.
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
ОСвен да му помпат рейтинга и да му качват дохода от подкасти и прочие, не постигат много. То едно е домашен у панелти, друго е в именийциту.
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До 4 - България, особено чебеше Гешев, сигурно щяха да ги дърат година и половина в ареста.
4
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Хубавото е че не живее в България.Според мен обвиненията няма да се докажат.
3
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Andrew Tate унижава жените.снима порно с неполнолетните и ги продава.
2
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нещо не се хареса на господстващата олигархия.
1
2
 
9
 
! Отговори
Пешо преди 2 седмици
Ако бяха виновни за нещо щяха да ги осъдят отдавна. Вече две години само ги обвиняват за всякакви щуротии без доказателства. В определен момент почва да писва.