С отровна кайма са били умъртвени десетки кучета и котки в Бобов дол

Жители обвиняват общината в бездействие
11 сеп 2024 09:33, Петър Бойчев
67
С отровна кайма са били умъртвени десетки кучета и котки в Бобов дол
Снимка БГНЕС

Отрова, скрита в кайма, е причината за масовото отравяне на бездомни животни в Бобов дол, съобщи Нова тв. За случилото се сигнализиха в социалните мрежи местни жители. По данни на полицията са отровени шест кучета и две котки, но според жителите те са много повече. Станало е в почивните дни, а за умъртвяването на животните е ползвана отровната кайма.

Жителите обвиняват общината за ненавременно почистване на отровата, което по думите им довело до смъртта на още десетки животни.

„Аз не видях, но чух как пищят малките кученца. Малки и големи кучета бяха в агония. Изпаднах в шок и започнах да пищя. Успях да спася едно от кучетата със сурови яйца", каза Соня Иванова. Според нея са убити най-малко 30 кучета и около 20 котки.

„Иска ми се кметицата Елза Величкова да каже какво стори, след като аз пуснах запитване за големия брой бездомни кучета. Може би е направено нещо, за да се намали техният брой. Аз съм против уличните животни, но те не са виновни и това не е начинът", смята Гергана Бошнакова.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


67
Още от Страната
Има търсене на луксозни имоти под наем, плащат от 1200 евро нагоре
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
Роса преди 2 дни
Кампаниите до скоро бяха да се премахнат кучетата от улицата ,защото застрашавали хората ,замърсяват и нарушават реда,но всъщност, на кучетата наистина трябва да им бъдат намерени домове,защото живеем във време и държава в която улицата не е сигурно и безопасно място,не заради кучетата,а заради Хората. Какъв срам!Моля, добри хора, осиновявайте тези добри и интелигентни създания преди да е твърде късно.
53
1
 
6
 
! Отговори
Време е преди 5 дни
Време е да приемем разботещите западни практики. А именно, вилта върху главата на собствениците и прибиране на вскич кучета от улицата. И ако до месец не се потърсят - инжекция. В Англия срока е седмица. В много държави опасните подори кучета са забраени, а там където са разрешени контрола е строг. У нас всеки гамен може да си отгелжда всичко и да тероризира околните. Крайно време е да заиграе сопата.
52
0
 
9
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 дни
....а толкова е просто:-Организиране на приюти за кучета,КАСТРИРАНЕ и ефтаназия на ОПАСНИТЕ...Ама кой да го направи?..-Нали мислите ни са заети ЗА КОГО ДА "гласуваме"-за Боко,или за Шиши ?..Опростяхме НЕВЕРОЯТНО !
51
6
 
1
 
! Отговори
ДО ИВО преди 5 дни
До ивоЩЕ ГОРИШ В АДА ИВО! ЗАПОМНИ ГО!
50
5
 
3
 
! Отговори
ДО ДА ДА преди 5 дни
До da da---Много сте чувствителни! А изпражненията на общините във вид на плътно застрояване на София, големите градове, морето, пък и планините не ви вълнуват.Убийците по пътищата -- не ви вълнуват, и още много...
49
3
 
11
 
! Отговори
da da преди 5 дни
и Хората пищят и се гърчат от кучешки *** по всяко време на денонощието и от кучешки изпражнения навсякъде по тревните площ ни не виждам някои да се е трогнал, та не разбрах какво са сложили в каймата, някои да подскаже.
48
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
А можеше да ги приготвят на консерви за животни.
47
1
 
14
 
! Отговори
Булгаристан преди 6 дни
Общините са виновни, БАБХ са виновни, ***, развъждащи на поразия са виновни, не кучетата... аман от вас...
46
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
***,който е причинил по толкова мъчителен начин смъртта на животинките да даде БОГ в най-скоро време да пищи и вие от болка и ужас,както е било при тях!!!
45
4
 
11
 
! Отговори
Детски спомени преди 6 дни
Спомям си 89 година, бях дете и имаже 4-5 кучета от пред в блока. Кротки и всеки ден си играхме с тях и малките които се бяха родили. Един ден се прибрах от училище и видях всичките да лежат с дупки от куршуми. "Никой" незнаеше какво се е случило и никой не смееше да се интересува. Само едн малко кученце остана, него го уби един съсед дойде и го ритна за кеф
44
9
 
15
 
! Отговори
иво преди 6 дни
Днес в Бобов дол,утре във всеки град и село. На времето това беше задъл жение на кметовете.Аз съм ЗА.
43
7
 
15
 
! Отговори
Шоп преди 6 дни
Колкото по-малко noмияpи - толкова по-добре. А и от т.н. "домашни "дето не са на повод и те да хапнат от подобна кайма.
42
9
 
22
 
! Отговори
Ердоган преди 6 дни
И България трябва да последва примера на Турция и да узакони евтаназията на бездомните кучета. Тези дето са,против да си пият хапчетата. И е крайно време да се сложи контрол върху собствениците и развъждачите.
41
12
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако си ги бе прибрала у тях нямаше да и вият. Аман от кучкари, които искат някой друг да направи нещо.
40
10
 
21
 
! Отговори
Тъй като преди 6 дни
общината и държавата не си гледат работата хората вземат нещата в свои ръце. Това е.
39
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 6 дни
Ако умъртвят хора нема да има такъв вой, обаче щом е за кучета и котки... :)))
38
10
 
27
 
! Отговори
КОНСТАНТИНОВ преди 6 дни
КАВИ ЩЕ КАЖЕТЕ АКО БЕЗДОМНИ КУЧЕТА НАПАДНАТ ДЕЦАТА ВИ И ВАС?
37
10
 
22
 
! Отговори
Кучето преди 6 дни
е хищник. И след като хищници се рахождат без контрол по улиците, и след като и ден не минава без в БГ някой да бъде нахапан, а и доста смърни случои имаше, какво се чудите? Така ще бъде!!
36
11
 
30
 
! Отговори
анонимен преди 6 дни
Сутринта на улицата имаше две кучета с маркировка на ушите/значи кастрирани/, които се спретнаха сватба с друго от съседния двор! След като по улиците на цяла България има безброй кучета, а от години се говори, че непрекъснато се прави кастрация, как се получава това! Да неговорим и че по тротоарите и вградинките е пълно с кучешки екстременти! И те са не само от бездомните, но и домашните кучета, които всяка сутрин кучкарите ги извеждат! Държавата абдикира от проблема и хората се справят сами!
35
10
 
25
 
! Отговори
Това е хуманно преди 6 дни
В интерес на възрастните пешеходци, а и на младите-вчера един спортист беше ухапан от куче