Задържаха дрехи, парфюми и перилни препарати на границата

Те са установени при общо 7 проверки
Обновена: 23 авг 2024 16:52 | 23 авг 2024 16:48, Красимир Ангелов
2
Задържаха дрехи, парфюми и перилни препарати на границата
Снимка: Агенция "Митници"

Текстилни изделия, парфюми и перилни препарати, със съмнение че са имитации на популярни търговски марки, са спрени от служителите на Граничния контролно-пропускателен пункт (ГКПП) „Капитан Андреево“ при седем проверки на превозни средства през изминалата седмица, съобщиха от Агенция „Митници“.

При единия от случаите, за който се съобщава, че е от 17 август, митническите инспектори са открили 22 колета при проверка на камион с групажна стока по документи, предназначена от Турция за Германия. Съдържанието им е 1 461 текстилни изделия -  тениски, спортни комплекти, чорапи и шапки с обозначения на защитени търговски марки.

В колетите са открити още 209 чифта обувки с лога на известни спортни марки.

Стоките са иззети поради съмнения, че нарушават права върху интелектуалната собственост. Предстои уведомяване на притежателите на съответните търговски марки, уточняват от Агенция „Митници“.

За друга от проверките, при която контрольорите на ГКПП „Капитан Андреево“ са се усъмнили, че може да става въпрос за стоки имитации, това вече е потвърдено от притежателя на правата върху марката.  Стоките са задържани на 16 август т.г. при проверка на товарен автомобил, превозващ перилни препарати от Турция за Албания. Открити са 28 палета с 22 870 кг прах за пране. Всички опаковки, които са били от по 2 кг, са с логото на известната търговска марка.

При други 5 проверки на автобуси, влизащи в страната от Турция, са установени 5558 парфюма, носещи лога на световноизвестни марки. Флаконите с аромати са открити в личния багаж на пътниците.

Последният съобщен случай на разкрити стоки имитации, спрени на ГКПП „Капитан Андреево“ преди тези, е от 8 август. Тогава при проверката на български лек автомобил бяха на спрени 404 текстилни артикула с лого и надпис на запазени търговски марки без разрешение на правопритежателя, собственост на един от пътниците в колата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


2
Още от Крими
Андрю Тейт под домашен арест за трафик на хора
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Защо трябва да плащам луди само щото е марково? Предпочитам нелегални стоки на ниска цена и добро качество.
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Ееее хванаха бус номер 86 от 1250, дето минава с такива днеска. Нямат си на идея повечето хора за кво иде реч.