Задържаха събирачи на дългове, използвали силови методи

Операцията се провежда на бул. "Сливница"
Обновена: 17 окт 2024 14:08 | 17 окт 2024 14:00, Стела Стоянова
22
Задържаха събирачи на дългове, използвали силови методи
Снимка БГНЕС, архив

Столичната полиция задържа хора, които са се занимавали със събиране на дългове, като са използвали силови методи.

Операцията се провежда на столичния бул. "Сливница", научи БНР.

По първоначална информация арестуваните са двама.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: МВРсъбирачи на дългове
Още от Темида
Румен Гайтански - Вълка излиза под гаранция от 250 000 лева
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
1
 
4
 
! Отговори
7373 преди 20 минути
Може би са прекалили със заплахите. Но кредитите трябва да бъдат издължавани. Никой не те кара на сила на вземаш пари назаем.
19
0
 
1
 
! Отговори
Детски спомен преди 22 минути
В радиопредаване отвремето на соца, в което участваше юрист-консултант, младеж се оплака, че услужил на познат с 500 лв, а после онзи направо му заявил, че няма да му върне парите. Юристът поясни, че ако има разписка, с нея може да заведе дело, но за не повече от 500 лв без значение за колко пари е разписката, а ако парите са дадени пред свидетели, тогава може да претендира да му върнат най-много 3 000 лв, независимо от това каква сума е дал като заем. Сега не знам дали има такива правила.
18
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Има хора, които теглят с нагласата че няма да ги връщат. Има лихвари ,които дават с идеята да не им се издължат.
17
0
 
1
 
! Отговори
До Кога пък не са би преди 45 минути
До Кога пък не са били - Само не ставай съкредитоискател. Ако не знаеш какво е това, поинтересувай се. Една позната се подлъга така и сега ежемесечно връща на банката петте хиляди лева, които нейна приятелка изтеглила, за да си купи модни парцалки и обущета за летния сезон. Но тъй като не работи, от нея няма как да си съберат взиманията. Онази пък, която й станала съкредитоискател, си мислила, че ако приятелката й реши да тегли кредит, ще може да го направи само с нейно съгласие. Да, ама не.
16
0
 
5
 
! Отговори
Никъде не пише, преди 52 минути
че са събирали дълговете на фирми, които дават бързи кредити. Ами ако са събирали дълга на някой, който чрез сърцераздирателна измишльотина е подлъгал наивен познат да му даде личните си спестявания? Дори дал хвърчаща разписка и обещал да му ги върне "когато може", а после отишъл на курорт на екзотични острови и завръщайки се, се изсмял на наивника с думите, че ще му върне парите "наесен у срЕда"? Всички сме чували за такива истории.
15
2
 
2
 
! Отговори
до 14 преди 57 минути
Чакай малко, това не е спортно състезание за играе за чест при равни условия и да се доказва нещо. Това е работа съответно физическото неравенство е предимство.
14
1
 
2
 
! Отговори
Кога пък не са били преди 59 минути
роби всички. Преди банките е имало феодализъм и крепостничество, в комунизма си роб на партията планирано- работиш където ти кажат , за колкото ти кажат в който град ти кажат. И все така си продължава. Аз като нямам заем не може да ме пипнат.
13
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Банкерите измислиха дълговата икономика и парите без покритие и успяха да убедят целия свят че това е добрия модел на управление и едва ли не друг модел не съществува. Без да се усетите върнаха робовладелския строй под нова форма и сега всички са роби чрез дълговете. Хората, фирмите и целите държави. Всички станаха длъжници. Всичко се купува с кредит и на лизинг. И на върха на тая глобална пирамидата стоят няколко банки дето си печатат парите от нищото и ги пуснат надолу по веригата.
12
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Кварталните батки ядящи дюнери и носещи анцунг... са много силни само срещу нетренирани хора. Не видях един път да влязат в схватка с специализираната полиция:)) Нали сте големи "мъже" покажете един път срещу тях нещо... клоуни с анцузи и кореми с ориз . Нали ще ви наврът дюнерите в зад**ка :))) женчовци
11
1
 
6
 
! Отговори
До качулките преди 1 час
Що не им телиглите един хубав бой, преди съда да ги пусне? Ама бой с трайни увреждания, пратете ги на Параолимпиада направо!
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимна преди 1 час
Кредитополучателя не може да е виновен за неразумните инвестиции на търговските дружества.
9
4
 
6
 
! Отговори
столичан преди 1 час
Тегленето на кредит с идеята да не го връщаш трябва да бъде криминализирано. Банката те проучва, но това не е гаранция какво мислиш като теглиш. Ако мислиш изобщо де. Важното е, че си подписал, че си казал че ще връщаш, еди кога си и еди колко си. Ако не си изпълняваш задълженията и не си спазваш думата, следва да има последствия за теб. Комунизмът отдавна свърши.
8
1
 
5
 
! Отговори
Много обичате сило-- преди 1 час
--вото събиране на дълговете бе по--долу пишещите ? Къде пише и във кой документ ,че ако не може да връщаш кредита ще те бият или ще хванат женати и ще и попеят ? Когато взимаш кредит банката си те проучва и рискува както всеки бизнесмен рискува и всичко е сметнато и калкулирано общо във цената на заемите ,когато е сбъркала и тя си носи риска като всеки бизнесмен когато работи . Тези гамени и този който ги праща са за затвора и трябва далежат много за мазидание на други подобни мутанти !
7
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Еми, един приятел теглеше бързи кредити, защото играеше на машинките. Записа се в НАП уж да му забранят достъпа до хазарта и взима кода на негов приятел и така пак играе! Това в болести състояние и трябва психиатър с хапове да се намеси!
6
0
 
6
 
! Отговори
Айше преди 1 час
Асан много играе на машинките.Веднъж ми заложи гащите
5
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
завличайте фирмите за бързи кредити и не им връщайте - нека ги боли - тия съсипват народа
4
2
 
8
 
! Отговори
Kiro преди 1 час
До Анонимен, Дали? Масово се теглят кредити, защото видиш ли съседа теглил и си купил БМВ нов внос (нищо че е стар внос), че да не останем назад. И други такива примери има бол, кой за 2-метров ТВ, кой за екскурзия до Малдивите, и т.н. , все неща които съм ги виждал около мен. И после намал пари да си въне борча и се крие, и мишкува, вместо да се стегне и да върне това което дължи. За такива си трябва сила.
3
6
 
6
 
! Отговори
Kiro преди 1 час
Дълговете и задълженията трябва да се плащат. Като си вземал си се радвал и си ударил на живот, а после нямало уж с какво да платиш и мишкуваш и се криеш. За такива случаи събирането е нормално да е силово, защото Каквото повикало - такова се обадило.
2
4
 
2
 
! Отговори
История преди 1 час
Едно време на село имахме един кмет бай Вълчо, беше партизанин след промените ни го сложиха за кмет от БКП, 30 години изкара като такъв! Имаше много земя, беше заможен и даваше земите под аренда. Дойдеше ли време с събира наема, пращаше двете си дъщери Мария и Слава и който човек в селото нямаше възможност да плати наема, или закъснееше, взимаха камъни и хвърляха по къщите, чупеха, изкореняваха посевите на нивата, вай вай, бирниците им викаха! Такова нещо беше! Ужас!
1
6
 
6
 
! Отговори
столичан преди 2 часа
Какви методи да ползват? Разбира се, че без сила няма да се съберат дълговете, сила си трябва за да те вземат насериозно и да си платят задълженията. Сега ако забранят събирането със сила, току-виж скочили лихвите, защото рискът за кредиторите ще нарастне.