Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС

Не успяхме да ги убедим, че сме готови за Шенген, каза той
Обновена: 23 сеп 2011 15:26 | 23 сеп 2011 14:50,
103
Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС
Траян Бъсеску. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Румъния Траян Бъсеску заяви, че поема отговорността като държавен глава за това, че страната не се е присъединила към Шенгенската зона.

Той пое и отговорността за нерешените проблеми в съдебната система, въпреки че няма правомощия в тази сфера, предаде агенция Медиафакс.

„Поемам отговорността за въпроса за Шенген. Всички институции свършиха своята работа и докладите показват, че сме изпълнили всички технически критерии”, каза Бъсеску.

„Ние се отнесохме към въпроса много внимателно. Не успяхме да ги убедим, въпреки че министърът на правосъдието направи добро впечатление в холандския парламент. Но какво може да направи дипломацията, когато едно правителство отбелязва ромите, които просят агресивно във Финландия? Тогава всичко зависи от реакцията на общественото мнение”, посочи румънският президент в телевизионно интервю за B1, цитиран от агенция Фокус.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
8
 
! Отговори
До 32 преди 13 години
Ааа, може, може. Зависи от куража на родните ни политици. От тук минават основните пътни коридори и такъв ще им го набием, че ще се чудят как да го пръднат. И нищо няма да могат да кажат. Поводите ще са изключително извън темата Шенген. И ако искат да ни заобикалят, евтино ще им излезе. И какво ще ни направят, ще ни обявят война ли. Ембарго ли някакво ще ни сложат и как ще стане тая работа. БГ и Румъния ако са заедно с географската си позиция и повече от 30 милиона население такъв шамар ще им зaбият на ония меки китки, че ще им се припикае.
42
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
е ,как боко ще приднае за *** като те го избират, как!? нали им плати на миналите избори, нали ще им плати и на тия!
41
0
 
11
 
! Отговори
do 35 преди 13 години
Не във Франция сам,но румънските *** са много повече тук от българските.Мисля че в Румъния има най много *** в Европа.Той и Франция имат над 900 000.Българските *** може би нямат толкова връзки и познати на запад.Миналата година ни върнаха само 103 *** от Франция доката на румънците им върнаха над 10 000.Има голяма разлика нали.
40
2
 
6
 
! Отговори
ДЖИДЖИ БЕКАЛИ преди 13 години
БЪЛГАРИТЕ СА РУМАНЦИ--ДАКИ..АМА НЕ ГОВОРЯТ ЛАТИНСКИ ДИАЛЕКТ..ГОВОРЯТ СЛАВЯНКИ ЕЗИК.. А ВСИЧКИТЕ *** НА БАЛКАНИТЕ ИДВАТ ОТАЗИА МИНОР=АНАТОЛИА=ТУРКЕСТАН...ТАКА ЧЕ ТУРЦИЯ Е СТРАНА ПО ПРОБЛЕМА И НАШИТЕ АДВОКАТИ СА ЗАДЕИСТВАНИ ДЕ ЮРЕ ЗА ДЕПОРТАЦИЯ В МАЛА АЗИЯ....БУЛГАРИ, ПОМОГНЕТЕ НА РУМАНИА!!!
39
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
мноо *** народ сме бе! мамалигара ни показа как се праат нещата, с достойнство, ама ние тука пак се пюеме, 20 години едно и също, с тая разлика, че при боко плюенето стана национален спорт
38
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Според мен Бъсеску няма вина, че в Румъния и България живеят толкоз много крадливи циганеску
37
3
 
21
 
! Отговори
За Витков! преди 13 години
Мога да кажа само ,че румънците се представят в пъти по-добре външнополитически. Явно екзекуцията на Чеушеско е дала резултат.
36
2
 
16
 
! Отговори
Тиквоча преди 13 години
Който е имал вземане, дваване с Румънци. Със инстински Румънци, никога няма да каже нищо лошо.
35
2
 
17
 
! Отговори
до КОКО 25 преди 13 години
Приятелю, ти да не би да живееш в Рейкиявик , защото тук в България е пълно с гадни *** на всяка крачка , точно като в Румъния !?!?
34
12
 
8
 
! Отговори
ръца пръца преди 13 години
- Еееееех, Бъсеску, Бъсеску, заради теб ни наебаха в гъзеску
33
2
 
9
 
! Отговори
AYYYYY преди 13 години
Няма как боко да си признае че политиците ни са корумпирани,това означава да си дадат всичките партии оставката включително и президента.Румънците има много повече *** от нас и наистина тях заради *** не ги взеха.Българската мафия е по опасна от ***
32
1
 
9
 
! Отговори
. преди 13 години
До 24 : прав си,то затова реваха фирмите,които чакаха камионите си да минат митницата,аз исках да кажа само,че е смешно България или Румъния да си мислят,че могат да се е*ават с големите играчи....Смешно е просто,нас ни имат за маймуни,за европейците сме си чисти африканци.Ако се е*аваме така с тях,можем само да загубим.Трябва да си имаме позиция и собствено мнение и да ги защитаваме,но държави като нашите,не могат да си позволят игра на "спри холандските камиончета" просто ей така...
31
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Тоя е по голям лисугер и от Първанов. Поел отговорност за неща за който нито отговаря нито има правомощия да се меси. И отговорност се поема с оставка а такава не пише да е подадена. Голям хитрец. Макар и така, поне се намерил един Румънски политик да поеме отговорност. А нашите единствено са готови да поемат вината и то с по мазни мезета.
30
8
 
6
 
! Отговори
Клечо преди 13 години
Холавдия и Финландия да духат супата, а Боко и Цуци да я духат два пъти повече!
29
1
 
18
 
! Отговори
възмутен преди 13 години
Ало Хелзинският комитет ,защо не интегрирахте *** бе *** с *** ? Що пара излапахте и изсрахте , що помия ляхте по всички и всичко , а къде са ви резултатите бе *** ? Нали за всеки нашляпан *** дело водихте в Страсбург бе *** червена ? Ето ги резултатите Бусеску ги обяви - заради *** подпомагани от Хелзинския комитет и присъдружните му секти няма Шенген !
28
2
 
8
 
! Отговори
до 18 преди 13 години
От комар лой, от *** кисело мляко и от комунист - извинениеФилип Боков - "Вина поемаме само с мезета..."
27
5
 
18
 
! Отговори
българче преди 13 години
браво на ръмунеца поне има достойнство,а не като нашия бойко да бяга от отговорност и до обвинява кого ли не.Брава така се прави
26
4
 
11
 
! Отговори
Царо Саксофонски преди 13 години
нема ни приемат в Шенген с тоя *** мат'риал, завистлив, мързелив, киснещ по форуми и плюещ наред когото свари, нема ни приемат мноо ясносменете си чипа първо и на *** сменете чипа, тогава може ни приемат....ама не му е дошло времето още...Вервайте ми!
25
3
 
14
 
! Отговори
KOKO преди 13 години
Румънците ги отразяха заради *** а България заради мафията.Кой министър или президента ни ще поеме за това отговорност
24
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
До 14 Ти им дръж цветята 10 дни на границата ,а после нека ги внасят