Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС

Не успяхме да ги убедим, че сме готови за Шенген, каза той
Обновена: 23 сеп 2011 15:26 | 23 сеп 2011 14:50,
103
Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС
Траян Бъсеску. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Румъния Траян Бъсеску заяви, че поема отговорността като държавен глава за това, че страната не се е присъединила към Шенгенската зона.

Той пое и отговорността за нерешените проблеми в съдебната система, въпреки че няма правомощия в тази сфера, предаде агенция Медиафакс.

„Поемам отговорността за въпроса за Шенген. Всички институции свършиха своята работа и докладите показват, че сме изпълнили всички технически критерии”, каза Бъсеску.

„Ние се отнесохме към въпроса много внимателно. Не успяхме да ги убедим, въпреки че министърът на правосъдието направи добро впечатление в холандския парламент. Но какво може да направи дипломацията, когато едно правителство отбелязва ромите, които просят агресивно във Финландия? Тогава всичко зависи от реакцията на общественото мнение”, посочи румънският президент в телевизионно интервю за B1, цитиран от агенция Фокус.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе кой го интересуват даките бе, я се махай
62
9
 
19
 
! Отговори
Шенген преди 12 години
"Успехите" на ГЕРБ са само по новините на BTV и НОВА !Тях обаче едва ли ги гледат в Брюксел ... (: (: (:Румъния отдавна настигна и задмина България не само като икономика, а и като поведение на техните политици.
61
6
 
20
 
! Отговори
Българин преди 12 години
Румънските политици за пореден път се държат европейски. Нашите могат само да се поучат от тях !
60
11
 
0
 
! Отговори
ДЖИДЖИ БЕКАЛИ преди 12 години
НИЕ ДАКИТЕ-РУМАНИ СМЕ ЛАТИНО-ЕЗИЧНИ..НИЕ НИКОГА НМА ДА ОТСТЪПИМ И ПРЕДАДЕМ ПРО-РОМАНСКАТА СИ ИДЕНТИЧНОСТ..А ЩОМ И ВИЕ СТЕ ТРАКИ,БЛИЗКИ ДО ДАКИТЕ....ЗАЩО ТОГАВА ГОВОРИТЕ СЛАВЯНКИ ЕЗИК И ЗАЩО СЕ НАРИЧАТЕ БУЛГАРИ-ТУРКО ИМЕ???ВИЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРОМЕНИТЕ И ДА ПРОМЕНИТЕ ИМЕТО НА ДАРЖАВАТА СИ И ДА СИ СМЕНИТЕ ЕЗИКА..ВАВ ВАС Е ПРОБЛЕМА,БУЛГАРИ.
59
0
 
1
 
! Отговори
BG orel преди 12 години
Ima edno razre6enie zali4avane na *** edinpat za vinagi v BG,RO,CZ i HU kato se vzemat adekvatni re6enija v tezi strani i se deistva edinodu6no tova rakovo zaboljavane da se uni6tozi no v Europa da si trajat togava ste si otdaxnat vsi4ki ot tova naglo pleme.
58
13
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тоя на снимката е бял? Имало и бели румънци значи!
57
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ти турците не ги мисли защото те имат 9% икономически растеж на година.Едва ли ще имигрират някъде...
56
7
 
3
 
! Отговори
do 36 преди 12 години
Az ne znam koi e *** i koi e rumanec ama sa edno i sa6to naglo i kradlivo pleme .
55
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 12 години
И забелязвате ли, че румънският президент има смелостта да посочи ИСТИНСКАТА причина да не ни искат? - Ордите гнусни *** са тези, от които в Западна Европа се боят - а не няколко десетки или дори стотици емигранти от Турция и Близкият изток !!! Ами то в техните държави така и така е пълно с турци и арапи !!!!
54
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
40 добавен от: ДЖИДЖИ БЕКАЛИ преди 3 минути Истината е малко по различна. Но, че сме един народ е повече от ясно и манталитета ни един и кухнята ни една а и през цялото средновековие сме живяли в една държава България. А истината е, че една малка група даки-аристикрати (траките, даките, сарматите както и българите, хуните и др. народи са скити по произход единоезични и единокръвни) приемат латинския за официален и с течение на времето изопачения славо латински става език на едно малко племе населяващо карпатите. На юг от Дунав са останали и други траки говорещи разновидност на латинския. Но тези хора винаги са се чувствали като част голямото скитско семейство. По късно българите ги наричат словени ще рече хора който говорят един език и се разбират помежду си. Днешният Румънски е умишлено и допълнително романизиран с цел откъсване на една голама група население от словенската-скитска общност. Ако не бяха турските нашествия сега Албания, Македония, България, Северна Гърция, Белградската област, Румъния, Молгова и Бесарабия щяха да са една огромна държава с позициите на Франция или Германия. И приятелю не забравяй, че до средата на 19 век българския беше официален и църковен език във Влахия и Молдова а езика на Влад Цепеш - Дракула е бил български. А царскте родове на българските царе са били всички до един от Влахия, просто тази земя е била личното им владение. Така, че съм съгласен с теб едно сме и ако зависеше от мен БГ ще застане зад Румъния веднага и несамо по тоя случай. Само малко си глътнете грандоманията и нека погледнем истинската история а не тая дето ни я пробутват политиците с цел "разделяй и владей".
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И сега пътуваме свободно в Европа, кофти е за превозвачите и бизнеса, ама за обикновените хора разликата в Шенген или не не е до небето. Сега тези дето ще лапат на границата ще почакат още малко, щото като влезем в Шенген не ми се мисли за кои пари ще става въпрос от разни бизнесмени от Сърбия и Турция. И затова също ни отрязаха, не са само ***. В общи линии много важно за нас, а тея на които Шенген им е важен не ги мислете.
52
2
 
24
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А кога *** животно борисов ще поеме отговорност за каквото и да било?...или май искам твърде много от "премиер", който сравнява народът, дето го е качил на власт с кучета и ги заплашва, че ще подпише екологически престъпен договор, само защото гражданите на управляваната от него страна били против него?
51
0
 
1
 
! Отговори
Xipnotizator преди 12 години
Kraino vreme e EC da im napravi otdelna romska durjava s protivo raketen stit i more(4ERNO MORE).Za tova vijdam nai podxodqsto mqsto Bulgaria i Romuniq a za prezident da im slojat zar kiro (BAT -BOIKO) ..!Kakvi zigani , kakvi gaidi, narode psixqsal tozi komunizum ni *** maikata nema oturvavane za tova ne ni stat .Kraino vreme e Nejnata revoliziika da q spretvame, taka leko na BOKO i na CECO i vsi4ki komuneta v Gazeca..!! :)))))
50
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В последните две години България минава Румъния по абсолютно всички икономически показатели а тука пак комплексарите драскат глупости.Сега и Румънците били нещо повече.Един голям *** за вас мишоци които нищо друго не знаете освен да плюете, все другите са нещо повече, но и винаги другите са виновни за вашия провал. ***, дано скоро да измрете за да може да стегнем тази държава.Същото важи и за бспарската ***, ограбихте всичко а сега пак за вас да гласуваме така ли? *** бе
49
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ами да поеме и нашата вина, че като гледам тук няма кой да го стори.
48
1
 
9
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Холандските камиончета наистина биха могли да се спрат, само със щтракване на пръсти ако не бях проста мафиотска тиква.
47
1
 
22
 
! Отговори
тома неверни преди 12 години
ей.абе тези не виждат ли,че строим магистрали,че ни порязаха бре?Боко,кажи им го,на боянски диалект,както на нас,та белким клекнат(за тяжест,може да приложиш лентичките трикольор от всички открити обекти).Ама те тройната коалиция.............
46
1
 
8
 
! Отговори
. преди 12 години
До 43 : и ти си прав :) не казвам,че не можем да направим damage :) - можем(евентуално причината трябва да е много сериозна),но си мисля,че ние имаме повече да губим...Да предположим,че се заиграем и бойкотираме всички връзки с ЕС и големите играчи...ban на всичко,ама ban и от тяхна страна...Няма капитал,няма инвестиции,няма ноу хау,няма износ,няма внос...Да,имаме евтина работна ръка,но не единствената на света...Кво правим тогава само с географското положение? :)
45
0
 
18
 
! Отговори
Кондор преди 12 години
Финландците и холандците ни се изплюха в мутрите, а Цвъцко разправя, че това е параграф 22. Бас хващам, че тъпият физкултурник не е чел книгата на Джоузеф Хелър.
44
0
 
9
 
! Отговори
За Витков! преди 12 години
С тази разлика ,че по медиите не казваха цифрите ами казваха "български и румънски роми" А хората четат и си вадят изводи.