Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС

Не успяхме да ги убедим, че сме готови за Шенген, каза той
Обновена: 23 сеп 2011 15:26 | 23 сеп 2011 14:50,
103
Бъсеску пое отговорността за отказа на ЕС
Траян Бъсеску. Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Президентът на Румъния Траян Бъсеску заяви, че поема отговорността като държавен глава за това, че страната не се е присъединила към Шенгенската зона.

Той пое и отговорността за нерешените проблеми в съдебната система, въпреки че няма правомощия в тази сфера, предаде агенция Медиафакс.

„Поемам отговорността за въпроса за Шенген. Всички институции свършиха своята работа и докладите показват, че сме изпълнили всички технически критерии”, каза Бъсеску.

„Ние се отнесохме към въпроса много внимателно. Не успяхме да ги убедим, въпреки че министърът на правосъдието направи добро впечатление в холандския парламент. Но какво може да направи дипломацията, когато едно правителство отбелязва ромите, които просят агресивно във Финландия? Тогава всичко зависи от реакцията на общественото мнение”, посочи румънският президент в телевизионно интервю за B1, цитиран от агенция Фокус.

Още по темата

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


103
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
До 14 Ти им дръж цветята 10 дни на границата ,а после нека ги внасят
22
5
 
8
 
! Отговори
Teika преди 12 години
Който не е имал вземане-даване с румънци, само той може да говори колко напреднали са. Гади ми се от името Румъния, честно.
21
10
 
13
 
! Отговори
Българин преди 12 години
А в България нито Боко, нито Цуци, нито Николай Младенов поемат политическа отговорност. Знаете ли защо, защото те не са политици, защото са плюнки и мижитурки.
20
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Цветанов каза: Влизаме ама в "параграф 22" ,шенген ще почака....
19
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
От Италия и Гърция влизат по над 100 000 нелегални на година А сметката я плащат България и Румъния Да им таковам и тъпия ЕС и тъпите им политици А и най добре да спре вноса на всичко от Холандия и Финландия ,няма цветя няма телефони Да видите как за 100 камиона спрени на границите ни ,ще ревнат собствените им производители .Руснаците преди години ,след като Холандия им направи гаден номер ,спряха всички цветя от там ,намериха им бубулечки .Сега в Холандия или добро или нищо не правят.
18
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
У нас има ли такава партийна личност,която да поеме отговорност за нещо?До сега не сме чули някой сгрешил да излезе и публично да поеме отговорност и да се извини на народа! Няма и да чуем, защото господата знаят, че народа спи и не търси отговорностти от никого!!!!!!!!!!!!!!!!
17
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Румънския президент пое отговорносттаа нашия президент Гоце поема само ракийка със салатка, раздава ордени, тепа лисици и пише отчети колко е убав, какъв успешен мандат изкарал и как трябва да му благодарим
16
3
 
23
 
! Отговори
нервен преди 12 години
Браво на Бъсеску казва в прав текст проблема -*** !!!! Има ли оше някой дето не е разбрал защо ни порязаха ? Тук вина няма ни Костов ни Царя ни Гоце или Бойко. *** проблем е още от комунизма и за съжалиние е нерешим и с пари и без пари , с желание и без желание. Единственият начин е да бъдат отворени трудовите лагери и да се запалят пещите , разбира се първо задължителното изкъпване с Циклон Б !!!
15
7
 
8
 
! Отговори
ЧЕНГЕ преди 12 години
ЩОТО ЕЙ ТАКИВА *** КАТО ВАС СТОЯТ У ДОМА СИ И ЦЪКАТ НА КОМПА, И РЕДЯТ ГЛУПОСТИ ЩЕ СМЕ ПОСЛЕДНИТЕ *** НА ЕВРОПАТА , И ЦЕЛИЯТ СВЯТ ЩЕ НИ СЕ СМЕЕ!!!
14
5
 
4
 
! Отговори
. преди 12 години
До 7 , спряха им камионите заради съмнение за опасна бактерия(незасягаща хората,но убиец на други важни култури).След като пробите от цветята са преминали лабораторни анализи,се е оказало,че не са заразени и камионите пак си минават,така че става дума за безполезна закачка/шантаж/заплаха,което е смешно....Мислим си,че нашите политици са най-тъпите на света,но има и по-*** :)
13
3
 
23
 
! Отговори
РОМ С МАНГО преди 12 години
Заради българите и румънците не ни приеха в Шенген.
12
3
 
20
 
! Отговори
did преди 12 години
А тук министърката на правосъдиети за награда ще я направим вицепрезидент!
11
4
 
16
 
! Отговори
Бойко Борисов преди 12 години
Станишев е виновен!
10
2
 
24
 
! Отговори
. преди 12 години
В Румъния президентът има по-големи правомощия от в България.От наблюдения мога да заявя,че Бъсеску е достойна конкуренция по "морал и почтеност" на Гоце,дори може би го надминава...Сега в лова на защитени видове,сигурно Гоце има повече трофеи хахахахха и по раздадени медали......
9
1
 
11
 
! Отговори
пак оправдания преди 12 години
Ми да си интегрират ***.От Европа ще им кажат как става номера..............
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А Гоце пак ли няма да поеме отговорност?
7
2
 
25
 
! Отговори
Одари +екия преди 12 години
Ало чекиджистите, какво правим сега, А?Правилно действат румънците, ЕВАЛА!Войната на лалетата продължаваВластите в Румъния забраниха вноса на цветя от Холандия. Това стана, след като по-рано холандското правителство блокира приемането на Румъния и България в Шенгенската зона.Румънската митническа служба е спряла на границата десетки камиони с цветя от Холандия под предлог, че са с неправилно оформени документи. В момента се извършват редица проверки.Холандските власти определиха румънските действия като шантаж.На вчерашното заседание на Съвета на вътрешните министри на ЕС Холандия и Финландия блокираха приемането в Шенгенската зона на Румъния и България, като посочиха, че Букурещ и София трябва да положат повече усилия за борба с корупцията и организираната престъпност.
6
7
 
15
 
! Отговори
Тиквоча преди 12 години
Басеску, що ни предаваш бе мамалигар? Станишев е виновен.
5
4
 
30
 
! Отговори
електорат преди 12 години
ПО ПРАЗНИЦИТЕ ГОЦЕ НЕ ГО ПРИТЕСНЯВАЙТЕ .!!! ТОЙ Е НА ЛОВ!!!
4
11
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
В Румъния имат мъже, ние имаме Бойко.