Камикадзетата от Брюксел – бандити, не терористи

Първите идентифицирани жертви са перуанка и мароканка
23 мар 2016 10:22,
73
Камикадзетата от Брюксел – бандити, не терористи
Снимка: Twitter

Установена е самоличността на двамата предполагаеми терористи, които взривиха бомбите на летището в Брюксел във вторник сутрин, съобщи белгийската обществена телевизия. Това са братята Халид и Брахим ел Бакрауи. Двамата живеели в Брюксел и се занимавали с бандитизъм.

Полицията потвърди, че двамата са ѝ познати, но като заети с организирана престъпност, а не като терористи.

Според медиите единият от двамата братя е наел под фалшиво име къщата в квартал „Форе“. В същия район преди седмица въоръжени мъже оказаха съпротива на полицията, а по-късно следователите откриха пръстовия отпечатък на Салах Абдеслам, който впоследствие доведе до залавянето му.

Още по темата

Таксиметровият шофьор, който закарал тримата мъже от снимката, разпространена от властите като вероятни извършители на атентатите на летището, съобщи, че клиентите му първоначално искали да качат пет чанти на летището, но впоследствие взели само три заради липса на място. Кметът на Брюксел Иван Майор каза снощи, че бомбите са били в чантите, които тримата са бутали с колички за багаж на летището.

Продължава издирването на третия, известен в медиите като мъжа в бяло, който върви с двамата камикадзета, а по-късно е заснет от камерите на летището да бяга след атентатите. Няколко часа по-късно полицията откри неизбухнала бомба край входа за жп гарата на летището, която беше взривена контролирано, както и автомат „Калашников“.

Започна идентификацията на 34-те жертви от атентатите. 37-годишна перуанка, женена за белгиец, е първата, чието име беше обявено от външното министерство на Перу. Жената е убита, докато е чакала да се чекира за полета на „Американ ерлайнс“ за Ню Йорк. Тя била на летището заедно със съпруга и двете си дъщери – близначки на 4 г., които са ранени, но оцелели.

Мароканска гражданка е сред загиналите в метрото, а други четирима мароканци са ранени на летището. Близките на британски гражданин, работещ в Брюксел, пък се опитват да го намерят чрез социалните мрежи, след като загубили връзка с него от вчера. Той бил в метрото, на път за работа, по време на взрива в станция „Малбек“, където загинаха 20 души. Полицията цяла нощ работи на мястото на престъплението сред останките на жертвите. Правосъдният министър Коен Геенс заяви, че няма да бързат с огласяването на имената, за да се избегнат грешки и неточности.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Трява да сме толерантни, не са нито едното нито другото тия ИДИЛ са едни мили и прекрасни хора, що не вземем да ги интегрираме .
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
извода на политицитеняма тероризъм има бандитизъм
17
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално си написал много думички в които са 99% глупости. Колкото повече пишеш толкова повече се увеличават и те- реално.
16
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да бе тва са хулигани от футболен мач с бомбички,
15
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Импотентната блудница се е превърнала в свърталище на бандити, лелее ако бяха терористи сега какво ли щеше да е .
14
23
 
3
 
! Отговори
The Ottoman преди 8 години
До 14Искаш ли и нярязан турски cyджyк, покрай ракийката да си похапваш! Сигурен съм, ще ти хареса много, защото все още не познавам нито българка, нито българин да е опитал/а турския cyджyк и да не го е харесал/а!
13
0
 
11
 
! Отговори
zeus преди 8 години
Промивката на мозъци в ЕС тече с пълна сила, утре дори може да ги изкарате жертви, само и само да продължаваме да приемаме мигранти съгласно плана на САЩ за унищожаване на ЕС!
12
0
 
8
 
! Отговори
Петко преди 8 години
На маратона в Бостън, се взриви една тенджера под налягане пълна с гвоздеи, които раница 5-6 човека и веднага беше обявено за супер "терористичната "атака а "терористите "ликвидирани! Сега тези пък били бандити полицията ги познавала! Това се нарича дезинформация и манипулиране на хората
11
0
 
11
 
! Отговори
лудост преди 8 години
А значи тези са бандити и терористи а уж "умерената опозиция,която коли,беси и взривява бомби в Сирия с подкрепата на запада са борци за свобода и демокрация!?
10
0
 
21
 
! Отговори
х преди 8 години
За първи път чувам бандити да се само-взривят.
9
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако тези са само бандити, значи взривовете са акт на бандитизъм, а не на тероризъм. Ох, отдъхнах си. А аз си мислех, че това е тероризъм.
8
0
 
12
 
! Отговори
Тялото преди 8 години
Ох! За момент се уплаших че са терористи...
7
1
 
2
 
! Отговори
Мене преди 8 години
До Анонимен Ти си много ***. Откажи се от четенето, щом елементарна статия не можеш да схванеш, за масони говориш. Хората ти пишат, че са познати на полицията, като обикновени престъпници, а не като терористи. Кви членове те гонят, какви масони. Пий си валериана и си лягай!
6
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8Може да се окаже трудно да ги съдят по който и да е член, защото са се гръмнали
5
1
 
7
 
! Отговори
aha преди 8 години
Сега пък били бандити не бии терористи...СТИГА сте подменяли понятията и промивали мозъците на хората... ей ви определението...утре ще накарате децата ни да се прегръщат с тия и да им се извиняват, че им дишат въздуха и че дъщерите ни не носят бурки..https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%A2%D0%B5%D1%80%D0%BE%D1%80%D0%B8%D0%B7%D1%8A%D0%BC
4
1
 
8
 
! Отговори
Питаща преди 8 години
Гледам, сложил си е шапка, за да е по-трудно да го разпознаят. Явно е мислел да бяга. Ония, двамата, камикадзетата, са си ачик ачик. На тях им трябва да ги разпознаят. Убийци
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И защо едното трябва да изключва другото според мен са крадци, бандити и терористи едновременно. Ккато сте тръгнали и светци ще ги изкарате скоро.
2
0
 
18
 
! Отговори
подозрителен преди 8 години
А другите два куфара, които не са успели да натоварят в таксито?
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя дребния прилича на Силвестър Сталоун, дали не му е незаконен син проверете тази връзка сравнете ДНК .