Възрастните може да останат в изолация до края на годината

За това призова Урсула фон дер Лайен
12 апр 2020 08:15, Красимир Ангелов
106
Възрастните може да останат в изолация до края на годината
Снимка: БГНЕС

Контактите на възрастните хора в Европа с околните трябва да останат ограничени поне до края на годината заради епидемията от коронавирус, предупреди председателката на Европейската комисия, предаде Франс прес.

"Без ваксина трябва да ограничим възможно повече контактите с възрастните", особено с тези, които живеят в старчески домове, каза Урсула фон дер Лайен пред германския в. "Билд".

"Зная, че е трудно и че изолацията тежи, но въпросът е на живот и смърт. Трябва да останем дисциплинирани и търпеливи", каза тя, цитирана от БТА.

"Децата и младите ще се радват по-скоро на повече свобода на движение от възрастните хора и тези с хронични заболявания", заяви шефката на ЕК. Тя добави, че се надява да бъде разработена ваксина от европейска лаборатория към края на годината.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
4
 
17
 
! Отговори
Антиваксър преди 4 години
Споко бе, това е само ако са без ваксина е казало бабето. А вчера датчаните са гласували задължителната ваксинация за този вирус. Скоро ще пуснат и ваксината и всичко ще си дойде на мястото. То от ваксината полза няма да има, ама докато се разбере ще мине доста време. А пък за някои ще има и полза от ваксината. Финансова.
40
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Фон дер лаЕНО и колкото пласта помада да намажеш няма как да си скриеш годинкие, и ти трябва да останеш в къщи да края на живота си за да не плашиш хората с външния си вид и да спазиш предложението си.Какво ще правим ние в България ? Кой ще ни помага като упълномощения здравен министър е на възраст като твоята и попада в забраната.
39
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тай и останалите като нея ,,експерти'' от ЕК,ЕС.ЕЗ и всякакви там измислени организации вместо да мислят за ограничаване на възрастните хора и тем подобни глупости да вземат да кажат по какъв начин смятат да потърсят отговорност на Китай за това което причиниха на целия свят.А Китай трябва да бъде наказан и то жестоко за да не допускат за в бъдеще подобни п рос тотии.Като за начало да останат в тотална изолацищ като С.Корея мисля че е добре.Само че няма да го напрвят щото не им стиска.
38
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В САЩ вече споменават първи цени за лекарство за терапия -40 лв но не казват нищо конкретно.Тия са още в каменната ера.Пичове защо толкова бързате?Можете и да направите ваксина с някой африкански шаман кореняк германец през 2256год.До тогава ще сте предимно афро и арабски клошари.
37
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още 10 г да продължава така. Амин
36
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пенсионните системи на всички членки в ЕС се пукат по шевовете и стареещото нселение е баласт в битката за пазари с Китай.Това са фактите, пък вие си правете изводите.
35
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Възрастните може да останат в изолация до края на годинатаТОЧНО ТАКА ; ДА ГИ УМОРИМ С ОБЕЗДВИЖВАНЕ И ИЗОЛАЦИЯ
34
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От една гинеколожка такива номера се очакваха.
33
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има една група хипохондрици, наплашени от медии и щаб, че идва краят на света и под страх да загубят жалкият си живот, тръбят на всеослушание, че трябва да се затворим, за седмици, които ще станат месеци, дори година. И нормалното, да си навън а не затворен между четири стени с намордник, се превърна в шляене по улиците. Вие сте зомбита и си заслужавате това което ви готвят! Честно казано, не ми дреме за смъртта и без това ще дойде, но искам да я посрещна свободен!
32
7
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ако съм на 70+ и ме затворят у дома, без движение, слънце, въздух и ограничат малкото ми останали социални контакти в парка с набори и срещите с деца и внуци, убеден съм, това ще ме обриче на смърт. Светът се ръководи от шайка ***, включително у нас. Банда мутри и чиновници ни трови душите от сутрин до вечер с гръмки слова и апокалиптични прогнози. Трябва да бъдат изметени!
31
5
 
29
 
! Отговори
ДА преди 4 години
Поредната еврогейска наредба,която ако се спазва обричаме хората на бавна смърт.Възрастните хора.Само че,вчера масово се разхождаха млади хопа,с бири в ръка и се събираха на групи -тийнове,а не страци!Писна ми от *** решения.В никоя друга страна няма шляещи се по улиците-само у нас!
30
3
 
32
 
! Отговори
Майебах фон дер Лайн преди 4 години
Задължителен полицейски час от осем вечерта до осем сутринта, маски на лицата и докато спите и СМС-че на цената на 1 евро за да се излезе от къщи! И не забравяйте че го правиме за ваше добро!
29
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Или как да уморим възрастните, като се правим,че ни е грижа за тях!!?
28
2
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Трябва да се отбележи - не само възрастните , а и хронично болните !Тая проклетница гнусна знае ли колко хронично болни хора работят ?
27
3
 
36
 
! Отговори
ЕДИ КОЙСИ преди 4 години
ОБЕЗДВИЖЕН ПЕНСИОНЕР = НА СМЪРТ
26
3
 
22
 
! Отговори
Северозапад преди 4 години
По тази логика Барба Ганьос и половината дупетати трябва да бъдат заключени в зайчарника. Пък кой колкото изкара.
25
2
 
42
 
! Отговори
анонимна преди 4 години
И аз се питах - значи за работа може до 67 и повече, но иначе вързрастен, стой заключен? То бива лицемерие, но толкова не бива! Проспахте месеци да затворите което е нужно, сега ще затваряте повечето хора?
24
3
 
22
 
! Отговори
V преди 4 години
Мафията герб и еврогейския съюз са станали душмани на много хора .Искат в съда да се решава само имота ,а не живота. Колкото повече минава времето толкова повече хора и техните семейства няма да искат тези душмани унищожаващи и България и Европа с ясната цел да има безнаказано душманство като в третия райх. Всеки трябва да има справедлив процес в който да защити живота си поне .Докато това не стане няма да оцеляват партиите .В крайна сметка ако някой е невинен никой няма да го осъсди
23
2
 
32
 
! Отговори
147 преди 4 години
Ами тя е на 61 лета. Тя включва ли се в групата на възрастните? Само питам, де.
22
2
 
31
 
! Отговори
анонимен преди 4 години
Какво толкова се чудите - на война не се ли измъкват тарикати и всякаква пап.лач? И сега е така, в същото време се вменява вина на някой в парка, и то сам или пък без маска, действието на която е спорно? Даже няма да разберем кой модел е правилен - с карантина или без, защото ще лъжат до последно!