Купуваме само най-необходимото, потреблението се сви

Потребителската кошница е 23% по-скъпа за година
117
Купуваме само най-необходимото, потреблението се сви
Снимка: БГНЕС

Определено потреблението се сви, масово се насочва към стоки от първа необходимост. На фона на определени периоди, в момента имаме доста сериозно свиване на търсенето, пазарът е много близо до перфектната конкуренция.

Това заяви пред БНТ председателят на Държавната комисия по стокови борси и тържища Владимир Иванов.
Потребителската кошница е 23% по-скъпа спрямо предходната година.

Още по темата
По думите му много от измененията в цените са от създадените негативни очаквания. Иванов призова да не се използва пазара за постигане на други цели, тъй като пазарът е чувствителен. Призова за повече информираност и разум от потребителите.

Според Владимир Иванов страхът и незнанието са много заради енергийния пазар, но пазарът има уникалната способност да се регулира. Вероятно ще има трендове нагоре, предвид, че зимата изисква използването на повече енергийни ресурси.

Той посочи, че имаме много добра реколта и на плодове, и на зеленчуци.

На пазара на храни имаме стабилизация, последният пиков момент беше на 30 април, след това имаше плавен спад до края на май, каза Иванов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
2
 
17
 
! Отговори
старите да мрат,а преди 2 години
Щом майките и бащите ви са проблем,лоша ви е работата!И ако столицата от София отиде другаде съвсем ще я объркате!ха-ха-ха-ха
42
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Чакам фалитите на алчните бизнесмени, които необосновано вдигнаха цените.
41
4
 
5
 
! Отговори
МАНОЛОВ преди 2 години
До ДелатаКакво предлагаш, бе, съветоид? Ти от "***", пардон, "Възраждане" ли си?
40
3
 
6
 
! Отговори
Един Българин преди 2 години
Много са виновни и потребителките на пазара. Те основно не гледат цените, а какво им трябва. Това стимулира търговците да вдигат несъразмерно цените. Колкото до най-необходимото е нормално при положение, че пенсиите ги вдигнаха, но заплатите останаха на сходни нива. Сега като Фандъчка пак вдигне билетчето, а Борис Бонев такситата очаквам професията контрольор да включва и застраховка живот освен заплатата :).
39
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Делата Точно такива безполезни изкопаеми ни попречиха през тия 33 години. Ако не бяхте вие сега щяхме да бъдем поне като Португалия. Вие имате ли представа от света? За каква преоценка говорите. Преоценка наистина трябва, но далече от вас. И изобщо без вас, защото дърпате всичко назад.
38
17
 
3
 
! Отговори
Манолов преди 2 години
До До реалистМоже да не ти харесва, но "реалист" е прав. Не виждам днес по-добра икономическа и финансова политика от тази на Киро и Кокорко. И на мен много не ми харасва, ама това е, дотам сме се докарали. Драгите вариранти - ГЕРБ, Възраждане, ДПС, ИТН, са УЖАСЯВАЩИ, даже повече и от БСП. Да, дотук сме се докарали, изровили сме сух кладенец в дъното. Така че, да, Киро и Кокорко горе-долу стават.
37
3
 
19
 
! Отговори
37, преди 2 години
Такова дъно не се стига за две години. Ние, специално, го стигнахме за 33.
36
19
 
10
 
! Отговори
хаха преди 2 години
Предпочитам ПП пред АБСОЛЮТНО, който и да е от останалите социопати. Турци, следващия Хитлер, най-големия крадец ББ и най-голямата хитруша-крадла Корни. Излишно е да си чешем езиците, България е в патова политическа ситуация.
35
9
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До тук ни докара 2 - годишното управление на Радев и неговите лакеи
34
4
 
22
 
! Отговори
Делата преди 2 години
33 години сбърканата " Демокрация" бавно и методично унищожава България. Външни сили купиха 10-15% от населението и с помощта им отвътре грабят каквото е останало от социализма и каквото се роди сега колкото и да е малко. Бяхме 9 милиона сега сме към 6,5 от които колко се определят като българи и на каква възраст са. Съюзът ни с ЕС и САЩ донесе блага на гореописаните хора и разруха за държавата и обикновените хора. Време е за преоценка и промяна след още 10 години няма да има Българи и България.
33
2
 
12
 
! Отговори
Манолов преди 2 години
До АнонименБългаринът е гол фудул, който обаче, същевременно е и сноб, и лакомник, и будала, та плюска яко на кредит като се надява, че ще му го опростят. Това, последното, вече 2-3 пъти се случи, обаче главно за големите червени мафиоти. Сега, готвената далаверка е приемането на еврото, при което левът ще олекне мощно и единственият изход ще е още заеми, потребителски. Какво става след това, справка - Аржентина и Гърция, там са подобни нам, ама гърците поне са изкусни измамници. И пак потъват
32
2
 
13
 
! Отговори
гг преди 2 години
До Нормално .. в Англия е пълно с берзаботни англичани-негодници от поколения наред, които се възползват от социалната политика и само цоцат като ***, докато пакитата и индийците, които яко бачкат, им превземат страната от вътре. Няма такава гаввра !
31
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До пияница мистик 6 - Абе пълни булшити говориш/пишеш! Вземи се в ръце малко от малко, че и твоя час иде..... Тамън ще се пенсионираш и ще помолиш някой да ти подаде ръка, но НЕ - пред теб ще има 3-4 тийна, които ще ти кажат: "Айде, дъртак, ей ти въже, надявай си сам примката на врата и скачай от стола, че пречиш!"
30
1
 
18
 
! Отговори
Кек Ъ преди 2 години
Имали сме добра реколта? Ами да им е честито на Германците, италианците и французите. Нашата реколта натам я изнасяме така или иначе. По-добре кажете каква е реколтата на гърци, румънци, поляци и украинци. Нали техните *** купуваме?
29
3
 
15
 
! Отговори
Нормално преди 2 години
Така е навсякъде на запад, населението обеднява. В Англия вече милиони не могат да си плащат сметките и съкращават разходите до минимум.
28
4
 
10
 
! Отговори
До реалист преди 2 години
До реалист Точно така.Киро и Кокор-спасителите на българският народ,докарали го до просешка тояга
27
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Възраждане - не, няма, никой не ви кани за руска република. Ще си изгниете в ЕС докато се разпадне. Никой не ви иска.
26
1
 
8
 
! Отговори
Манолов преди 2 години
Що така се свило това потребление, нашето, нали пак тук, в това нещастно сайтче, само преди седмици, писахте, че доходите ни се увеличили с цели 16%, а инфлацията била само 18%. Е, от тия мижави 2% разлика ли се свило това потребление, пусто?!?!?!
25
2
 
1
 
! Отговори
Костя Копелейкин преди 2 години
До Възраждане . . . Многу скоро, Многу скоро, Многууу скоро бе
24
9
 
5
 
! Отговори
реалист преди 2 години
Да изберем отново Киро ,за да Продължи ПРОМЯНАТА