Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов

Няма да позволм да бъде унищожена Европа на ценностите
2 юни 2024 22:40, Стела Стоянова
264
Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов
Снимка БГНЕС

ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите.

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Пловдив, предаде БГНЕС.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, каза Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква - символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни - от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви - те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията благодари на Бойко Борисов, че е поставил балканските страни на първо място в политическия дневен ред на Европа по време на българското председателство:

“Днес не само балканските страни, но и Украйна и Молдова са част от тази история. Гласът на България се чува в Брюксел, а в Брюксел ние ви слушаме. Да живее Европа, да живее България!”

Фон дер Лайен благодари също на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя. Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите".

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
19
 
! Отговори
Тиква преди 4 месеца
На снимката виждам, Цинични,нагли, арогантни персони, имам снимка на жената,урсул с нацистка униформа, идеална за началник на концлагер.
190
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Повръщам!
189
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Tulupa mnogo se pyzi a taj ovza kakvo tyrsi v Balgaria hora ne glasuvaite sa grop stoto ni ozakva gibel glasuvaite sa njkoj nova partia a ne ne sa toj urod
188
11
 
10
 
! Отговори
Радослав преди 4 месеца
До 205 единствената разлика между ГЕРБ и Възраждане е името на господаря пред който се размазват за да си получат процента! Иначе са един дол дренки и от една майка раждани!
187
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Забелязвате ли колко се активизираха тия напоследък? На миналите избори ги нямаше никакви. Но видяха, че благодарение на недалновидната им политика в ЕС се надигна голямо недоволство. Алтернатива за Германия ще е втора, във Франция партията на Льо Пен ще е първа, тук Възраждане има шанс да са втори. Опасяват се, че ще загубят управлението на ЕС и Урси не може да краде милиарди както стана с ваксините. Не може да води ЕС към война с Русия и да защитава националните интереси на САЩ.
186
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тия двамата са,аз на тебе,ти на мене.А овцете нека си блеят.
185
1
 
24
 
! Отговори
мдаа преди 4 месеца
Възраждане не и останаха длъжни на Урси, но за това не се пише. Демонстрантите освиркаха пристигналата на официално посещение в България шефка на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен.В Пловдив участниците в акцията, събрали се на входа на Античния театър, където говорила чиновничката, я посрещнали с лозунги "Урсула - фашист!", "Урсула фон дер Лайен убива Европа", " няма НАТО!". Някои демонстранти дойдоха със знамена на Русия и символи на СВО.
184
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Каквото и да кажа за тези две персони,ще е малко.
183
1
 
24
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 4 месеца
От не каже колко копои я пазеха и кък я освиркваха .
182
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
А той на нея Карл Май. Искаше да блесне с отличното владеене на езика на Петкан Диввака, но PR-а му го сръчка да не преплита авторите, че дори и квантово преплитане не може да обясни връзките му в мозъка.
181
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ако искате война в Европа, гласувайте за мутроБойко и Урсулата.
180
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Очевадно е, че путинския агент Борисов работи за Възраждане.
179
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това не е снимка, това е колаж
178
1
 
25
 
! Отговори
стига бе преди 4 месеца
Урси, не допускаш ли, че вашата Европа може да не е наша? С допускането на милиони мигранти, с обезличаването на държавите в ЕС, с л.упавите ви зелени сделки, с ваксините ви, с милиардите евро и оръжия за Украйна и ред др. подобни. Направихте ЕС васал на САЩ. Това не е нашата Европа.
177
2
 
29
 
! Отговори
Сата НАТО преди 4 месеца
Как си позволява тая иддийодка да идва и да агитира за партия преди изборите! Това е абсолютно нарушение на бългаските закони. Тя или е *** умна или Тиквата и е дал пари.
176
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Тая па корумпее цитирала Ботев?!? Явно не е чела какво е писал за такива като нея. Пък и защо още не е в затвора, след далаверата и за 72 милиарда с ваксините? Всъщност са си лика прилика с ВИС-аджията бай Тиквата.
175
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Под прикритие в ЕС.
174
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Гнусна картинка
173
0
 
11
 
! Отговори
Алов преди 4 месеца
ТОлеранти сме.ПРатете 100к емигранит
172
1
 
17
 
! Отговори
99 преди 4 месеца
А ваксини не е ли донесла?Между другото да върви търговията .*** такъв.