Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов

Няма да позволм да бъде унищожена Европа на ценностите
2 юни 2024 22:40, Стела Стоянова
264
Фон дер Лайен цитира Ботев в Пловдив и благодари на Борисов
Снимка БГНЕС

ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят на екстремистите да унищожат Европа на ценностите.

Това заяви председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен в Пловдив, предаде БГНЕС.

Тя поздрави българите по повод Денят на Ден на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България и рецитира думите на националния герой.

“Ботев е поетът, който живя и умря в името на свободата и независимостта на България. Ботев заяви, че тоз, който падне в бой за свобода, той не умира”, каза Фон дер Лайен.

Тя благодари на Борисов и разказа, че когато е дошла в България по негова покана, е останала впечатлена от разказа му, че на един квадратен километър в София има православна църква, синагога, джамия и католическа църква - символ на свободния дух на България и Европа.

“България и Европа са символ на толерантността. Нека запазим това”, призова председателят на ЕК и кандидат за втори мандат.

“Днес нашите ценности са подложени на атака от екстремисти, демагози, независимо дали крайнолеви или крайнодесни - от “Алтернатива за Германия” до “Национален фронт” във Франция, от “”Конфедерация в Полша до “Възраждане” в България. Техните имена са различни, но целите им са еднакви - те искат да потъпкат ценностите ни и да унищожат нашата Европа. ГЕРБ и Европейската народна партия няма да позволят това да се случи. Обединени можем да преместим планини за доброто на Европа”, подчерта Фон дер Лайен.

Председателят на Комисията благодари на Бойко Борисов, че е поставил балканските страни на първо място в политическия дневен ред на Европа по време на българското председателство:

“Днес не само балканските страни, но и Украйна и Молдова са част от тази история. Гласът на България се чува в Брюксел, а в Брюксел ние ви слушаме. Да живее Европа, да живее България!”

Фон дер Лайен благодари също на Бойко Борисов, ГЕРБ и българския народ за ключовата подкрепата за Украйна.

“Никой не иска повече мира от народа на Украйна. Те се борят за земята си, но и за нашата сигурност. Трябва да стоим до тях днес и в бъдеще, за да постигнат справедливост и мир. Цяла Европа трябва да благодари на България”, каза тя. Фон дер Лайен призова за укрепване на европейската отбранителна индустрия и посочи, че България може да има значителна роля в този процес.

Относно въпросите на миграцията тя посочи, че Европа е изпълнила международните си задължения и добави:

“Ние европейците ще решаваме кой да дойде в Европейския съюз и при какви условия, а не трафикантите и контрабандистите".

Като основен приоритет за следващия мандат Фон дер Лайен очерта намаляването на бюрокрацията с 25% и подкрепата за земеделците в Европа.

“ГЕРБ и ЕНП винаги ще подкрепят фермерите”, подчерта тя.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


264
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
171
1
 
17
 
! Отговори
баба мара преди 4 месеца
финансов одит на ек нито един глас за герб отиваме на нови избори наесен
170
0
 
26
 
! Отговори
Стоян Стелий преди 4 месеца
Боже,пази България от родните алчни национални предатели и пр0дажни слуги на Посолството и брюкСелските юрошизита!!!
169
2
 
24
 
! Отговори
Ботев преди 4 месеца
е най-великият българин за всички времена..............гениален поет, публицист и революционер ...............Урсула - грозната ве@@@щица няма право да коментира Ботев!!
168
2
 
2
 
! Отговори
Засега преди 4 месеца
...само за Христо Иванов се знае, че е сядал в скута на Пеевски,и изглежда така му е харесало мазното кафе, че зверска ревност го тресе! Постоянно приписват Пеевски на Борисов? То е ясно защо...хареса им да притискат ГЕРБ и да управляват, и си въобразяват, че номерът все ще минава! От потомствени болшевики , друго не можеш да очакваш!
167
4
 
4
 
! Отговори
безсрамна политика преди 4 месеца
Да се целуваш с Пеевски и да прегръщаш Борисов---това трудно може нормален човек да го понесе. Но има ли нормални хора в България, щом 50 % мислят,че е нормално путиновата русия да нападне Украйна и да загинат досега близо половин милион души? Българското общество е тотално увредено,обезправено и подминава с мълчаливо съгласие повсеместната корупция, неспазванвето на закони от властимащите. Тъжна държавица в която парите изчезват, народа гладува,.... но за същите пак гласува....
166
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Щом до България е опряла да търси подкрепа от тикво-политика, не е факт, че ще добута до втори мандат.
165
19
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Копейката измести волен и батака от сцената , до там са му силичките. Да си живее живота с двайсетина депутати и винаги да е опозиция. Това му плаща по 100К субсидия на месец, плюс 10 хиляди заплата като депутатин без да работи до края на живота си
164
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Това е все едно Борисов да отиде на посещение в Полски Тръбеш и да вярва, че ако спечели там 1000 гласа ще му е от полза. Копейкин събра 50 безделника да усвиркват , ами ако бяха излезли 5 хиляди от събитието щяха да напълнят гащите.
163
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Лицемерка
162
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Немска ***. Избирането й е под въпрос. Пъово ЕНП трябва да има най-много дерутати. Това до някъде ще стане. ЕНП е един офис, който си избира водещите партии из Европа и поактически винаги е с мнозиство. Но кандидатурата тоябва да се утвърди от държавите членки. Ще има дълъг и неясен пазарлък.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 196 - Това, че е денокражия, не значи, *** може да се накърнява така, тсзи жена!!
160
1
 
1
 
! Отговори
Асен преди 4 месеца
До 193 Ох прав си. Това е толкова пошлони недопостомо! Преди за такива думи се биеше в МВР!
159
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 193. Когато върнем времената от преди 1989 година. Тогава беше така, сега е демокрация.
158
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
"така че няма да се рашава тук дали Урсула ще запази поста си. " - Постя си не ама зъбитр :)
157
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До Анонимен 183. За преди години не знам, но сега и българското сирене и българският кашкавал в англия, са по-евтини от тези на нашият пазар.
156
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Олелеее хорааа ... Какви са тези просташки коментари! Кога ше има затвор за обида!!!!!
155
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
Ценностите на Урсула, едва ли са ценности на българският народ. Тя защитава единствено своите авоари.
154
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
ЕС е 500 милиона , а в България останахме около 5 милиона, така че няма да се рашава тук дали Урсула ще запази поста си. Най малкото пък от тези стотина хиляди дето ще гласуват за Копейкин и пълнят сайтовете все едно се изказват като победители. Копейкин има добра стратегия, винаги опозиция , знае че ще си *** по милион , два на година от субсидийката благодарение на заблудените.
153
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 месеца
До 183, кой ти ядеше консерви едно време бе, ние си произвеждахме всичко? Я питай сега какво произвеждаме и защо новите ти господари го правят същото със самолетите, реакторите - 10 пъти по-скъпо от пазарните цени?
152
1
 
27
 
! Отговори
Достойно Иест преди 4 месеца
Пловдив е горд с посещението на Фондерлайен и Борисов! Две личности,доказали се като политици милиардери! Едната забогатяла от финни далавери с ваксини на гърба на ЕС,а другата с престъпни действия и безцеремонен рекет спрямо един народ! Това ли е Европа? Ако да,това не е моята Европа и да идва някой,който ще ги сложи там,където им е мястото,демек в затвора!