Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна

Той е в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна
15 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
272
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Снимка: БГНЕС

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна“.

Това написа служебният премиер на България Димитър Главчев в своята Фейсбук страница, при пристигането си в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна.

„Пристигнах в швейцарския курорт Бюргенщок, където ще участвам в Първата среща на върха за мир в Украйна. Бях посрещнат от президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд и от президента на Украйна Володимир Зеленски“, написа Главчев.

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна. Страната ни продължава да подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си на свобода и независимост и самостоятелно да избира собствените си гаранции за сигурност. България подкрепя и евроатлантическата перспектива на украинската страна. Свидетелство за това е приетата на 6 юли 2023 г. от Народното събрание Декларация за подкрепа за членство на Украйна в НАТО. България приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към Съюза и признава важния напредък, който страната е постигнала“, добави българският министър-председател.

Първата среща на върха за мир в Украйна се провежда в швейцарския курорт Бюргенщок. Лидерите дискутират създаването на ясна рамка за прекратяване на войната, предоставяне на гаранции за сигурност, определяне на условия за следвоенно уреждане, съгласуване на условията за финансиране на възстановяването на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Защо русофилето мрази Европа, въпреки че сме част от нея? Ами защото са бедни и неуспели! Това за тях е достатъчно, за да бъдат родоотстъпници!
99
2
 
4
 
! Отговори
До 109 преди 3 месеца
Само дето Главчо е господин никой като служебен премиер
98
6
 
2
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Колко трябва да си задръстен за да вярваш на скалъпини пропагандни клипове по нациските телеграм и таас? Един от ръководителите на тролската фабрика разказва пред медиите как е била съчинявана опорната точка за бомбардирането на Донбас 8 години от украинците. Срещу заплащане са били наемани хора, които да разказват за ужасите, които уж била причинила украинската армия. Режисьорите ги карали да плачат , за да изглеждат убедително, но тъй като не се получавало ,повтаряли дублите по няколко пъти.
97
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Значи нас може да ни мъчат и да ни се подиграват т.нар евроатлантици, а украина ще я приемат безусловно в ЕС и НАТО!? Щото е заслужила или напук на Русия? Абсолютна безпринципност и лицемерие. Това са евроатлантическите стриктури. Тези представляващи Бг протежета на Бойко Борисов дори нямат исея какво да предложат. Те САМО ПОДДЪРЖАТ!!! Каквото каже Дедо! А къде е Дедо? Защо го нема в Швейцария? Май е загубил настройките или нема памперси? И той ще воюва срещу Русия! Мале, мале малеее...
96
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Така е, Украйна не е част от ЕС и НАТО (все още). Така е, Зеленски трябва да е благодарен за всичко, което Европа прави за държавата му. Както и вие, копейки, трябва да сте благодарни, че сте родени тук, а не в путинландия
95
2
 
4
 
! Отговори
Пролет пукна ние не преди 3 месеца
Главчев се ангажира .ние не .щото са слушко послушко
94
1
 
4
 
! Отговори
До 105 преди 3 месеца
Изтъркаха се тия евтини лозунги за две години
93
2
 
6
 
! Отговори
До.97 преди 3 месеца
България е член само дето.твоята Урколадия не е никъде така,че леко в лево и обратно при Зеления просяк и както каза британският министър на отбраната той е жалък неблагодарник,щото никой не му е длъжен и ,ако някой му даде нещо трябва да е благодарен,а не да се държи все едно някой му е длъжен
92
1
 
1
 
! Отговори
До 105 Истината преди 3 месеца
Фен съм на коментарите ти.
91
9
 
3
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
От 1917 до сега тези в блатото наречено русия и нашите рус0р0би мечтаят и вещаят Европа,САЩ и останалият цивилизован свят да се разпадне. Там е работата че става обратното. Тази утопия наречена ссср се разпадна, същата съдба се очаква и за сегашното руско тресавище.
90
1
 
4
 
! Отговори
Петкан преди 3 месеца
После да не стане . Ама чакайте тука има грешка. Нищо не съм казал и е извадено от контекста.
89
2
 
11
 
! Отговори
До 98 преди 3 месеца
Шепа уркофили постоянно плачат,просят и ръсят едни и същи опорки
88
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Гявол е тоя говори от името на всички.
87
1
 
8
 
! Отговори
До 82 ОБМР преди 3 месеца
Е какво факти от неграмотен човек дето пише Авганистан и Раката,я ходи Тагаренко да ти даде малко барут да си напълниш ушите и се удари в някоя стена да се гръмнеш да не се мъчиш
86
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главчев, като си толкова ангажиран, хващай пушката на рамо и отивай в Покрайна!! Българите не те ИСКАМЕ.
85
1
 
2
 
! Отговори
До 98 преди 3 месеца
Много си прав
84
8
 
4
 
! Отговори
Истината преди 3 месеца
Шепата рус0р0би които постоянно лаят срещу Европа, САЩ и останалият цивилизован свят са второ и трето поколение лузъри. Отчаяни и озлобени че не стават за нищо в свободният свят те мечтаят отново България да се върне под руско робство където всички са еднакво бедни. Защо не заминат за блатото наречено русия и да се радват на истинската "демокрация" и "благоденствие" се питат нормалните хора.
83
8
 
4
 
! Отговори
До 96 преди 3 месеца
България е част от НАТО и ЕС, значи е и ангажирана. И да не беше част от тях, войната е съвсем близо и ни засяга доста поради ред причини. Ако за теб ЕС е проблем отивай в Камчатка или Африка
82
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Главчев, България - това са българите. Ти пита ли българите дали "оставаме ангажирани с НАТО, ЕС относно Украйна" ? Защото аз, като българин, не се ангажирам нито с нато, нито с ес, нито с украйна. А ти, като един страхливец, слагаш имената на всеки един българин зад твърдението си. НЕ, като си мъж ще кажеш - моята позиция е такава, т.е. не ангажирам българският народ с тази позиция. А когато си един пу##як, казваш България.
81
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 месеца
Е добре, че ни го каза. Ти сега ли го откри, верно си главчев