Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна

Той е в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна
15 юни 2024 23:00, Анисия Иванова
272
Главчев: България остава ангажирана с НАТО, ЕС относно Украйна
Снимка: БГНЕС

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна“.

Това написа служебният премиер на България Димитър Главчев в своята Фейсбук страница, при пристигането си в Швейцария за срещата на върха за мир в Украйна.

„Пристигнах в швейцарския курорт Бюргенщок, където ще участвам в Първата среща на върха за мир в Украйна. Бях посрещнат от президента на Конфедерация Швейцария Виола Амхерд и от президента на Украйна Володимир Зеленски“, написа Главчев.

„България остава изцяло ангажирана със силния и единен отговор на НАТО, ЕС и международната демократична общност на руската военна агресия срещу Украйна. Страната ни продължава да подкрепя Украйна в нейната справедлива кауза да отстоява правото си на свобода и независимост и самостоятелно да избира собствените си гаранции за сигурност. България подкрепя и евроатлантическата перспектива на украинската страна. Свидетелство за това е приетата на 6 юли 2023 г. от Народното събрание Декларация за подкрепа за членство на Украйна в НАТО. България приветства решението на Европейския съвет за започване на преговори за присъединяване на Украйна към Съюза и признава важния напредък, който страната е постигнала“, добави българският министър-председател.

Първата среща на върха за мир в Украйна се провежда в швейцарския курорт Бюргенщок. Лидерите дискутират създаването на ясна рамка за прекратяване на войната, предоставяне на гаранции за сигурност, определяне на условия за следвоенно уреждане, съгласуване на условията за финансиране на възстановяването на Украйна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


272
Още от ЕС
Германия въведе временен граничен контрол заради Евро 2024
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
121
8
 
3
 
! Отговори
До 132 преди 3 седмици
Ти ако на това му викаш избори, значи верно си промита копейка
120
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Киряк стефчов в действие. Ето затова никой не зачита нашето мнение и никой не ни уважава, заради такива плу жеци.
119
2
 
3
 
! Отговори
До 128 преди 3 седмици
Ама ти продължаваш да не разбираш, че те са си гледали собствения интерес и бизнес по модел на руската и корейската диктатура. Не са важни хората, важни са ни милиардите - путин, Ердоган, бай Тошо, бай бойко...
118
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Путинчо мечтай да станат 51 щат на Америка и да заживеят като ората!
117
4
 
6
 
! Отговори
До 121 преди 3 седмици
Ами щом там в Русия като няма свобода ,а се проведоха избори,а в твоята демократична Урколандия Зеления Клоун ги отмени
116
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Положението с нашите политици е следното - възраждане, бсп/бкп, величие и президента - откровени руски агенти. герб-сдс, дпс и отрочето им славун и итн - маскирани като европейци, източват хазната, въртят далавери с русия и Ердоган, но и никога не предприемат крайни действия, с които да подкрепят напълно Европа и да застанат срещу общия враг. И останаха завалиите от ПП, които се мъчат, ама са глупави и за нищо не стават. С две думи, ако на тях ще разчитаме само, обречени сме
115
4
 
6
 
! Отговори
Очаква се преди 3 седмици
Скоро майките и съпруги на стотиците хиляди ват*енки които никога няма да се завърнат в блатная ще искат отговор от късокракия кървав диктатор който все повече се закопава в най дълбокият бункер.
114
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофобите обичат да мразят. Промити, ама мозъци!!!
113
0
 
0
 
! Отговори
До.122 преди 3 седмици
Е каква вина да имат те си гледат техния интерес и бизнес ,а това ,че политиците са си гледали само личния интерес никой в Русия няма вина.Кой е виновен,че някой не е събрал нито лев данък от Лукойл
112
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
До 116- а ти за Доган и Пеевски лингласува? Оли за началника на Главчо-любимеца на 4 папи, Св. Св Бойко Борисов? Налинтой подари кученцето на Вашия кошмар?
111
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Русофобите обичат България, затова и мразят русия. Няма как да го разбереш с промития си мозък
110
0
 
1
 
! Отговори
До въпрос преди 3 седмици
Разсмя ме, това откъде го прочете?
109
0
 
8
 
! Отговори
До 119 преди 3 седмици
Не бе просто са си правили лични далавери и се въртят като фурнаджийски лопати или там както им наредят от Козяк
108
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 седмици
Защо русофобите мразят България? Защото са богати и ненаситни? Искат всичко, ама ако може някой да им го даде в ръчичките? Някой-САЩ и ЕС? Страхуват се от силните? Нормално. Най-добре ще е да се отмени договорът от Сан Стефано, да се отхвърли руската инвазия от 1878г. срещу суверената турска територия и нещата ще си дойдат на мястото! Тогава *** пищови ще порят гяюрските ви изходници! Ама ще сте гоеди русофоби!
107
2
 
1
 
! Отговори
До 120 преди 3 седмици
Е как да нямат вина, нали с тях се правят далаверите
106
8
 
3
 
! Отговори
Въпрос преди 3 седмици
Защо хората в северна корея и руското блато не мечтаят за свобода? Защото мечтаят да се нахранят а да имаш две мечти наведнъж е доста трудно.
105
3
 
5
 
! Отговори
До 116 преди 3 седмици
Те ,ако бяха платени от Русия България нито щеше да е член на Европейския съюз нито на НАТО бъди сигурен,а това че някой като Доган и Боко са си правили лични далавери руснаците нямат никаква вина
104
5
 
6
 
! Отговори
До 114 преди 3 седмици
А защо са бедни и неуспешни? Защото не стават за нищо. Защото политиците ни са същите родоотстъпници и се прекланят пред русия и комунизма.
103
2
 
9
 
! Отговори
До Истината преди 3 седмици
И това се изтърка или забрави за Виктория Нюланд на Майдана,а къв го търси там бе и къде изчезна заедно с нейния Институт за войната
102
7
 
2
 
! Отговори
До 111 преди 3 седмици
На тебе не ти се подиграват Европейците, а родните ни политици, до един почти платени от русия