САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва

Удължаването на конфликта води до пълен крах на Украйна, пише Foreign Affairs
25 юли 2024 12:19, Петър Бойчев
434
САЩ удари стената, ще падне ли Киев под имперското господство на Москва
Снимка: БГНЕС

Политиката на САЩ по отношение на конфликта в Украйна се оказа напълно неефективна. Вашингтон „удари стената“ и сега всичко върви към пълен крах на Киев, пише Foreign Affairs.

Както отбелязва изданието, в момента не говорим за бърза победа. Страните са ангажирани в „борба за изтощение“ и Украйна очевидно губи. В бъдеще това може да доведе до пълен колапс на страната. В същото време САЩ не бързат да му помогнат. Вашингтон може значително да увеличи обема на подкрепата и да премахне всички ограничения, но не го прави. Въпреки че се предполага, че това може да промени ситуацията.

„Съединените щати се удариха в стена в Украйна. Постепенният подход на президента Джо Байдън не работи. Вместо това доведе до дълга и трагична война на изтощение. Колебливото представяне на Украйна през изминалата година повиши мрачната перспектива за руска победа, която би накарала Киев да падне под имперското господство на Москва.

Бившият президент Доналд Тръмп обеща да промени подхода на САЩ, ако спечели преизбирането през ноември, настоявайки, че може да сложи край на войната „за 24 часа“. А вицепрезидентът на Тръмп, американският сенатор Джей Ди Ванс, написа, че Украйна трябва да се ограничи до „отбранителна стратегия“, за да „запази ценната си военна сила, да спре кървенето и да даде време за започване на преговорите“.

Решението, което Тръмп и Ванс изглежда предпочитат, е споразумение чрез преговори, което ще позволи на Вашингтон да съсредоточи вниманието и ресурсите си другаде.

Войната трябва да свърши и то бързо. Отговорът не е да се прекрати цялата американска помощ или да се втурне в едностранчиво споразумение с руския президент Владимир Путин. Съединените щати все още могат да излязат от несъстоятелна ситуация и също така да избегнат победата на Русия, пише "Труд".

За да спрат неограничените разходи на САЩ и да запазят независимостта и сигурността на Украйна, Съединените щати и техните съюзници трябва да дадат на Киев последен сериозен шанс за победа – определена не като връщане към границите на Украйна от 2013 г. (както Киев би предпочел), а като устойчива възстановяване на приблизително своите граници от 2021 г. Сегашната стратегия на администрацията на Байдън е неустойчива както за САЩ, така и за Украйна”, посочва още Foreign Affairs.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


434
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
6
 
7
 
! Отговори
До 63 преди 1 месец
Ходи си премери температура, защото тук не ти е Урколадия
63
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До USA SUPER КИРО НОФ.........РЕВИ, РЕВИ, РЕВИ РУСИЯ УМИРА
62
4
 
6
 
! Отговори
До Зозо преди 1 месец
Ами така са украинските копейки и обикалят всяка партия дето могат нещо да изпросят нещо ,за Уколандията им ,ама нещо не се получава вече
61
4
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
НА НОВИЯ ДОЛАР ШЕ ИМА ИСКАНДЕР ПРЕЗИДЕНТ !
60
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Много са ми забавни всички фоби колко са заблудени. Като онези дето чакаха КОВИД да мине за три дена пък се гърчиха две години. Четем си опорките на "демокрацията" и верваме с пълна сила. Успех пожелавам и да не останете изненадани
59
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната е между НАТО и Русия на територията на Украйна. Няма значение какво е имала Украйна, там се налива натовска и бивша съветска техника непрекъснато. Руснаците я унищожават систематично, но наливането не спира. И всичко това е за сметка на оголването на армиите на европейските държави, щото така им казва чичо Сам и те козируват и свалят гащите. И цялата сметка я плащаме всички ние - фили и фоби, симпатизанти и противници, туристи и всякакви други неутралници, без значение дали сме/сте в България или нейде из "цивилизования" свят.
58
16
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
САЩ УДАРИ СТЕНАТА РУСИЯ СИ СЧУПИ ГЛАВАТА
57
1
 
5
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
48 Явно като типичен украинец не можеш да схванеш българския хумор ! ОН НЕ СИ УФАТА И ЯИЦАТА !
56
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
РУСКИ БАЙКИ ОХОТНО ПРЕГЛЪЩАНИ ОТ БЪЛГАРСКИТЕ ЧЕРВЕНИ МЕДИЙНИ КЛОАКИ
55
6
 
23
 
! Отговори
Ужас преди 1 месец
Сащ запали тази война с своята политика и притискане на Русия.Отново заради сащ, умряха много хора,повечето братя християни.Само се чудя докога света ще ги търпи?!
54
7
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
НАТО няма да оцелее и десет години, всичко свърши. Когато този конфликт приключи с поражението на алианса, ще видите дълбоко разцепление в самия НАТО, както и страни, които напускат този алианс. Разочарованите очаквания на страните-членки на НАТО ще излязат на повърхността и ще има решителен разрив между Изтока и Запада
53
6
 
11
 
! Отговори
Шефрет преди 1 месец
Г-н Путин (Императора) нарежда нещата както трябва да бъдат. Бандерюгите с изтърбушени карантии по полето,а укровдовиците за утешение на нас нормалните хора) За наемниците има и подаръци Искандер М))
52
17
 
3
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Хахахаааа, копейките пак ще чака да паднат на коча мъд*** :)))))))))))))))))
51
2
 
10
 
! Отговори
USA SUPER КИРО НОФ преди 1 месец
КВО ШЕ СТАНЕ С АМЕРИКА БЕЗ ДЕДО ? УКРИИНЯ БЕЗ ЗЕЛЕ ? УИРОПЯ БЕЗ УРСУЛКА ? ИСКАТЕ А ЗНАЕТЕ ? ТУРИ ПАЛЕЦ !
50
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Този Форейн афеърс най- вероятно е спонсориран от изкуфелия старец Тръмп
49
2
 
6
 
! Отговори
До 48 преди 1 месец
Явно като типичен украинец не можеш да схванеш българския хумор
48
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Войната ще свърши когато убиецът Путин сам умре -след 2-3 години Тогава в Русия ще се сбият кой да го наследи , украинците ще са натрупали много оръжие -Рейнметал строят заводи за танкове и снаряди в Украйна И тогава ще атакуват азиатските орди и ще ги изгонят Друг вариант няма Няма начин украинците и демократичният свят да дадат на масовият убиец 1/3 от земите си Както руснаците не дадоха земите си на немските фашисти така и украинците няма да дадат земите си на руските фашисти
47
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
и как точно удариха стената не ми е ясно, не американската армия е спряна, а руската и от Киев за 3 дни, стигнаха до две годишна патова ситуация от която нема да излязат в следващите 50 години, ТОВА Е ***, иначе може да се надъхвате по форумите колкото искате, фактите са си факти, гледайте утре откриването на олимпийските игри и търсете руския флаг:) нема да го видите
46
2
 
3
 
! Отговори
До 44 преди 1 месец
И да вземе и пуделите там
45
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До USA SUPER КИРО НОФ....пелтечиш и като пишеш