Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
12
 
2
 
! Отговори
Крепостни? преди 2 седмици
Шефчето на АзГ Хьоке обясни ли на тия "галсоподаватели" каква е символиката на това да пристигне на руска Лада, или на крепостните не се дължат обяснения?
93
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
И аз съм нормален, демек нацист според лгбт.
92
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нема вече да каратте БМВ-та ,ше карате Москвичи, бе......голем кеф ще е ЗА ВАС!
91
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Укропия ше падне )))
90
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
В Германия, Европа да не са свързани с централната ***-мрежа?!! Абсурд!!!, Та това е само в Русия или както разширените фисури я описват - Рашка-говняшка, а щом е така значи Карслсдорф, че даже и Вакарел са руски по тяхната логика...В Дания и във Финландия почти няма село с централна канализация и всяко евро-*** пада в руска дупка..., но това няма значение....
89
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Е,бравос Е те АзГ явно това разбират под да си върнат държавата - да я подарят на престъпници под контрола на Кремъл (то какви други биха се съгласили на това?)
88
4
 
10
 
! Отговори
Нео-нацист преди 2 седмици
Ако ВСВ беше спечелил Хитлер, сега щяхте да четете съвсем разлияна официална история. Хитлер беше един от най-великите лидери в човешката история, само за 6 години превърнал една разорана и ограбена от еврейските банкери държава в супер сила. Точно след 100 години Германия пак ще роди нов Хитлер да довърши започнатото от неговия предшественик. Подгрявайте газовите камери и крематориумите (все еврейски лъжи, но да претендираме, че им вярваме.)
87
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Вместо у Германия , вече ще ходите на работа у Русия ,бе....РАДВАЙТЕ СЕ!
86
4
 
6
 
! Отговори
Е,бравос преди 2 седмици
Щом съден за порнография е получил гласове оттам,всичко им е наред!
85
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До До 59=== Това е пораженческо мислене и е изключително вредно,ако искаме да спасим РОДИНАТА СИ от сатанинските домогвания на предателските партии ГЕРБ,ППДБ,ДПС! Има национално отговорни партии,които не са участвали във властта,не са ограбвали народа ни,не са предавали интересите на държавата ни на чуждите си господари,не са ни заробвали с милиарди заеми,които харизват на фашистка укра докато народът ни измира от глад и мизерия! Такива партии с подкрепа на СУВЕРЕНА ще спасят БЪЛГАРИЯ!!!
84
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Нема вече зависими от Русия , ами грабвайте боята да се пребоядисвате , пак...!
83
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Русофилите се кефят, защото са същите жалки бачкатори като тия немски аутсайдери, ама не схващат, че нацистите ненавиждат голташка Русия ахахахахаххаха
82
11
 
4
 
! Отговори
Ха-ха преди 2 седмици
И в Германия има местни реднеци. Братята им в САЩ гласуват за Тръмп, а тия за някаква Алтернатива, която и те не знаят каква е!
81
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Щом е толкова малко селцето,без магазин,без аптека и без автобус,да бяхте публикували колко човека са тези 72%? Вероятно е да са 7-8 от 11-12 жители! За балъци ли ни вземате,та драскате тези глупости?
80
2
 
15
 
! Отговори
Лило преди 2 седмици
Вярвайте ми така ще стане след някоя друга година, че ще ни управляват крайно десни, защото всичко започва да стана много либерално да и да се пропагандира. Да се подкрепя Зеления и постоянно да му се дават пари, а хората от другите държави да плащат цената. Същото важи за Урсула и въпросния Шолц....!!!!!
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
3a kвagpaтнaтa rлaвa kpъrлa нyлa...
78
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
А стига бе в развита Германия ,моторът на Европа хората по селата били със септични ями и външни тоалетни !!!
77
4
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй! преди 2 седмици
Нямат нито бар, нито магазин, нито лекар! Но си имат AfD! Това име достатъчно!
76
4
 
13
 
! Отговори
неждувременно преди 2 седмици
Територията на Украйна намалява с всеки изминал ден.
75
4
 
9
 
! Отговори
Точен преди 2 седмици
Нашите печелят, време е за Възраждане. Бил съм немалко време в Немско и ми е ясно защо хората гласуват за Алтернативе. Стига манипулации, че са фашисти, това са хора, които обичат народа си.