Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти

Искаме тишина и спокойствие, казват те
3 сеп 2024 13:15, Нели Христова
191
Нито един глас за Шолц и Зелените, но 72% за AзГ: Жителите на Карлсдорф твърдят, че не са нацисти
Снимка: БГНЕС

В малкото селце Карлсдорф няма нито бар, нито магазини, нито дори лекар. Автобусът се движи тук толкова рядко, че графикът на спирката е напълно обрасъл, пише BILD.

На последните поземлени избори в това село партията на канцлера Олаф Шолц ГСДП (Германска социалдемократическа партия) получи само един глас и никой не гласува за СвДП (Свободната демократическа партия – либералите) и Зелените изобщо. Дори левият кандидат Маркус Глайхман, който е разследван за детска порнография, получи повече гласове в това село от управляващата коалиция. 72% от хората пък дадоха вота си за "Алтернатива за Германия".

"Хората работят усилено, но в замяна искат тишина и спокойствие. Вместо това поминъкът им е изложен на риск. Почти всеки трябва да инсталира биосептична яма за 10 000 евро, защото старите външни тоалетни не са свързани с канализационната мрежа“, казва водопроводчикът Холгер Бауер.

Брат му Андреас няколко седмици разпространява листовки в подкрепа на Алтернативата за Германия (АзГ) и направи специално пътуване до съседен град, за да присъства на речта на лидера на партията в Тюрингия Бьорн Хьоке.

"Хората тук не са нацисти, а представители на средната класа. Те виждат АзГ като единствения шанс да сложат край на патернализма. Аз и много други гласувахме за (Хелмут) Кол след обединението на [Германия]. Бих гласувал отново за ХДС, но нищо не се случва“, казва Андреас Бауер.

Бившата медицинска сестра Даниел Вернер, 40, се оплаква, че твърде много нелегални мигранти идват в Германия.

"Не е проблем, че чужденците идват в страната, за да градят живота си, но често те просто експлоатират нашата социална система“, казва Вернер.

Ситуацията в Карлсдорф далеч не е изолирана. Като цяло АзГ получи абсолютно мнозинство (над 50%) в 45 общини в Тюрингия. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


191
Още от ЕС
Високи цени на полети, хотели... наблюдават се признаци на умора от пътуванията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
3
 
4
 
! Отговори
Мнение преди 2 седмици
До 24. ППДЕБЕЕЦ. 10 000 лв са нищо за германските заплати! Не може да имаш къща, пък да не можеш да я поддържаш!
32
2
 
3
 
! Отговори
Не бе, не са преди 2 седмици
До Хахаха Те отровените от "руския мир" са прости, затова и написах девиза на фашизма - първо ще очароваме простите, а после ще тръгнем след интелектуалците".
31
6
 
6
 
! Отговори
Германец преди 2 седмици
"старите външни тоалетни" -- после не били кАпeйки гласуващите за афд и за подобните им рушофилистични метастази :) И в задунайската губерния такива дънни риби гласуват за изгъзpaждане, бeкапе, двуличие и тем подобни.
30
0
 
4
 
! Отговори
селю преди 2 седмици
Добре, че моята външна тоалетна падна, че нямам 10 000 юро
29
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Путин превзема нови територии!
28
4
 
7
 
! Отговори
Хахаха преди 2 седмици
Западногерманците плащат данък, който дават за източните провинции, за да настигнат западните, но източните нищо не правят, за да живеят по-добре, още си стоят с външните клозети на двора! После чужденците им били виновни! Колко българи работят в Герматия и плащат 40% данъци от заплатите си, а германците ги използват, за да не работят! Това се премълчава, нали?!
27
4
 
4
 
! Отговори
Зозо преди 2 седмици
Германски копейки :)))))))))))) ГДР - КГБ - Путин...
26
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 20 "ами другите убийства и изнасилвания пак ли руските фашисти ? а идил които казаха че ще удавят европа в кръв пак ли руските фашисти ?" Понастоящем руските служби работят в сътрудничество с ИД. Това лъсна при "атентата" в Крокус, където ФСБшниците бяха вътре в залата (доказано), а отговорност за атентата пое ИД.
25
7
 
3
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 седмици
Източна Германия не част от европейска Германия! Това е бивша РусZка колония!
24
0
 
3
 
! Отговори
Караджата преди 2 седмици
Кой бил със септични ями?
23
2
 
8
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Хората нещат да гласуват за зелените, чото им искат 10000 евро за кеннеф. Логично. За +30 години нито Кол, нито Меркел, нито Шолц, нито онова двуполовото Бербок, построиха тоалетни на хората. Е, чакайте малко, вие една тоалетна не им построихте, чакате да гласуват за вас.
22
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 21 Тези, които описваш не са тези, за които аз говоря. Прочети пак поста на Не бе, не са.
21
3
 
7
 
! Отговори
Право на мнение! преди 2 седмици
Някаква си *** Вернер казала, че емигрангите експлоатирали социалната ом система?! За това сте си виновни вие германците, че така сте си написали законоте и сте доверчиви! А тя забравя да каже, че пък много емигранти работят здраво на позиции, които германците считат за непривлекателни, отказват да ги работят и също стоят на социални помощи, държавата им плаща квартира и дневни пари, а те се въргалят в тях пиеки сесетки шишета бира и лентяйстващи!!!!
20
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 17 : (от 13) : съвсем точно описах кои наричате "фашисти", и ти потвърждаваш твърдението ми.
19
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 17 ами другите убийства и изнасилвания пак ли руските фашисти ? а идил които казаха че ще удавят европа в кръв пак ли руските фашисти ?
18
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До ППДЕБЕЕЦ Това са зони в които Блатная беше 45 години господар.
17
4
 
6
 
! Отговори
ППДЕБЕЕЦ преди 2 седмици
Опаааааа, външни тоалетни в центъра на ЕС-Германия, хаха. Кой рекламираше външните нужници в Блатная?
16
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
До Анонимен 12 Нали си наясно, че руските фашисти станаха първи приятели точно с тези групи, които описваш? Впрочем, съвсем не е случайно, че убийствата в терористичния акт с нож станаха ТОЧНО в Солинген, който попада в зоните за които се прогнозираше силно представяне на АзГ. Познай кой ги е организирал.
15
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Аз съм ЗА отваряне на концлагерите и въдворяване на цялата евроатлантическа, небинарна, зелена nanлач в тях!
14
0
 
0
 
! Отговори
Ъмх преди 2 седмици
Заглавието и текстът се разминват. "Един глас" не е същото като "нито един глас", ***.