Пореден инцидент: Двигателят на самолет на Ryanair се запали

Само преди дни гумите на друг самолет на компанията се пръснаха
3 окт 2024 18:15, Нели Христова
21
Пореден инцидент: Двигателят на самолет на Ryanair се запали
Снимка: Twitter

Пътниците на полет на Ryanair бяха евакуирани, след като крилото му избухна в пламъци, докато беше на пистата в Италия.

Полет FR 8826 е бил готов за излитане на Aeroporti di Puglia, когато внезапно от двигателя му започнали да излизат пламъци, съобщава регионалния италиански вестник Corriere Lecce.

Кадри от инцидента показват огнена топка под крилото на самолета, докато той се подготвя да напусне южното италианско летище за Торино в четвъртък сутринта.

184 пътници на полета бяха незабавно евакуирани с помощта на аварийни пързалки, докато пожарникарите потушаваха пламъците.

Уточнява се, че при инцидента няма пострадали и се извършват проверки за изясняване на причините за пожара.

Всички полети, заминаващи и пристигащи от летище Бриндизи, бяха спрени след инцидента.

В изявление, разпространено до италианската преса, летището каза: "Aeroporti di Puglia съобщава, че поради проблем с излитащ самолет е необходимо да бъде затворено летище Salento в Бриндизи. Проблемът, който възникна, когато самолетът вече беше подравнен в челото за излитане, изискваше евакуацията на пътниците чрез аварийни плъзгачи. Всички операции бяха извършени при максимална безопасност за пътниците и екипажа. Пътниците вече са на летището, където им помага персоналът на Aeroporti di Puglia. Техниците на компанията работят по интервенциите в рамките на тяхната компетентност и са необходими, за да може Aeroporti di Puglia да продължи с последващите проверки на използваемостта на пистата и да продължи с повторното отваряне на летището."

Това се случва дни след като пътниците на друг самолет на Ryanair останаха ужасени, след като гумите му се спукаха при кацане в Италия.

Четирите гуми се пръснаха, когато самолетът от Барселона кацна малко преди 8 сутринта на летище Орио ал Серио в Бергамо, близо до Милано, във вторник, според докладите.

Драматични снимки показват едно от колелата на самолета без останала гума, докато друго колело е изгоряла развалина.

Говорител на Ryanair каза: "Полет FR8826 от Бриндизи до Торино (3 октомври) беше отложен тази сутрин, след като кабинният екипаж забеляза изпарения от външната страна на самолета. Пътниците бяха свалени без инциденти и върнати на терминала с автобус. Искрено се извиняваме на засегнатите пътници за това закъснение и резервен самолет ще изпълни полет FR8826 от Бриндизи до Торино по-късно тази сутрин."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: инцидентRyanairсамолет
Още от ЕС
След Brexit: Лондон и Брюксел затоплят отношенията
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
0
 
! Отговори
бл преди 24 минути
Все пак имайте предвид че самолетите и двигателите се произвеждат от различни фирми. Не върви да критикувате Skoda ако се в спукала гума Continental. Че Boeing не стават за нищо, това е ясно но този път не е тяхна вина.
15
0
 
2
 
! Отговори
не пипай! Пари,пари! преди 26 минути
boeing - so hot right now!
14
0
 
1
 
! Отговори
Затруднен Соросоид преди 35 минути
Баф мааму, как сега тука да намесим Путин, че пак да го изкараме пак виновен???
13
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Пак късмет, че се е случило преди да отлепи от земята. Вече не ми се лети...
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 57 минути
8as това е версия на самолетът поръчана специално от райънеър с възможно най-евтинито изпълнение.ако над софийското небе видите един малък боинг който бръмчи ужасно нямайте колебание.това е 8as. Вчера гледах един 320 на луфтханза -не му се чуваха двигателите.а тва трещи пука гърми. Тва е разликата между нискотарифка и нормална авиокомпания.шефът на райън имаше смели идеи за икономия-да кара пилотът да разнася напитки,един самолет да тегли друг пътнически планер.Да летят с един двигател за иконом
11
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Летящо барбекю..
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Що не споменавате марката на самолета? Ама нищо те и децата знаят че Райън летят с "Боинг". Дори минала седмица шефа им се хвалеше, че с техните самолети всичко е сигурно и няма никакви проблеми. Но Боинг си е Боинг, винаги могат да те опровергаят.
9
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Притън уитни ли бяха тез . Баси сложното име . Квото името такава и фирмата . На тез двигателите им не издържали много дълго . Наще затва от тях купили :))) Нулева потребителска култура .
8
5
 
1
 
! Отговори
Хахаххахаххаха преди 1 час
До Алекс, глупости! Има много версии на 737 и не всички са дефектни. В публикацията не става ясно коя версия била. Райънеър имат и от дефектните, факт, н о ги взеха след като ги оправиха :) Хайде стига писахте за неща, от които нищо не отбирате!
7
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Бойжинг съвсем втаса. И въпреки всичко меринжейте са захапали здраво и не пускат.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
До Алекс 2 Е. как нали беха. ж аа уу малиии гуема работа не знам си ко туй ти униуй тиии имат турбу мурбу
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Защо споменавате Ryanair, a пропускате по-важното, че отново говорим за Боинг. Преписвайте по-достоверно, моля!
4
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Всеки път, когато кажа на някой, че предпочитам Wizz и избягвам всячески Ryan, почти всички ме гледат странно и казват, луд ли си, Wizz са по-скапани. Само, че на никой не му увира акъла, че по-важно от цената, обслужването, закъсненията и че дори и отложените полети, е качеството на самолетите и пилотите! Wizz са с доста по-нови като концепция и възраст Airbus, спрямо Boeing на Ryan. За поддръжката съм чувал от приятел, механик, че им е сходна на двете компании, а и пилотите са на едно дередже.
3
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Да се качиш на американски самолет е като да играеш руска рулетка с 5 патрона в барабана от 6 възможни !
2
6
 
14
 
! Отговори
Алекс преди 2 часа
Нищо изненадващо.Основният самолет на RYANAIR е Боинг 737,известен като дефектен самолет,който постоянно се чупи.Пътниците могат да празнуват втори рожден ден.Истински късмет е,че двигателят се е запалил на земята,а не във въздуха.
1
3
 
17
 
! Отговори
мнение преди 2 часа
Боинг продължава да копае надолу. Слава богу, няма жертви....