Много битка, малко футбол: България и Люксембург се занулиха

Над 15 000 видяха слаб мач на националите
Обновена: 12 окт 2024 21:00 | 12 окт 2024 20:55, Александър Попов
79

България и Люксембург завършиха 0:0 пред 15 000 зрители на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Зрителите видяха слаб мач с много битка, много жълти картони и малко футбол.

"Лъвовете" имаха много сериозна подкрепа от трибуните, но това не им помогна да пробият отбраната на съперника. Играчите на Илиан Илиев имаха игрово предимство през почти целия двубой, но бяха безидейни в атака и не успяха да създадат чисти положения пред противниковата врата.

Най-добрата ситуация пред България се откри в средата на първата част, когато вратарят на Люксембург допусна грешка и подари топката на Филип Кръстев, но ударът на българския халф бе избит малко преди голлинията.

След почивката действията на терена бяха много хаотични и България така и не успя да натисне категорично своя опонент, макар че Илиан Илиев направи няколко промени в опит да освежи атаката. Гостите от своя страна имаха добър шанс да изненадат българския тим от статично положение, но в крайна сметка така и не се стигна до голове.

С равенството България събра 5 точки и временно излезе начело в групата преди двубоя на Беларус и Северна Ирландия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
3
 
3
 
! Отговори
До 68 преди 35 минути
Не знам за Гърция и Хърватия и не ме интересува. Всяка държава си е различна. В България е факт, че социализмът постигна по-големи успехи в спорта и не само в спорта. Като цяло социализма е по-близко до характера на българите и затова социализмът ни пасна добре на обществото и затова през социализма постигнахме сериозни успехи в много области.
72
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 36 минути
Не се изискват кой знае какви технически качества за да биеш Люксембург като домакин пред 15 000 зрители. Каква е тази тактика да изчакваш съперника и да се надлъгваш с него? Играеш с отбор който не е нищо особено, трябваше да ги пресираме дълбоко в тяхното поле и да бъркат. Илиан уж се има за голям треньор пък тоя мач си е пълна излагация.
71
0
 
7
 
! Отговори
bo преди 46 минути
Чудех се за кого да викам...! Ако трябваше да съм коректен, първото полувреме гостите играха по-леко и технично. Пълен резил за нашите. Второто полувреме, почти не го гледах, за да не се ядосвам. Срамотии...
70
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 47 минути
15 000 хора са отишли да гледат мач на ниво селските групи. Жертвали са 3 часа от живота си и от финансите си да гледат тези слаби футболисти. Аз погледах 5 минути и смених канала.
69
0
 
5
 
! Отговори
до 64 преди 49 минути
Те в Пловдив винаги ходят на мачове, просто града е футболен
68
4
 
3
 
! Отговори
до 65 преди 51 минути
Е какво общо имат капитализма и демокрацията с футбола? Гърция например вчера биха Англия на Уембли, на хърватите защо не им пречи капитализма да играят яко?
67
1
 
3
 
! Отговори
никой преди 52 минути
Проблема не е в наставникът и щабът му, няма как 3 играча да победят ... останалите не са футболисти а разглезени шматки с неопределен пол (както повечето хора наричащи се мъже, макар единственото мъжко в тях да е че имат брада...вече и това не е критерий, пълно с аномалий и всякакви дефекти ).Пълен позор
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
До 61. Какво разбираш ти от футбол? Точно Махленския футбол,този от улицата раждаше най-добрите футболисти! Именно това липсва на бг футбола сега!
65
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 54 минути
При бай Тошо 1962, 1966, 1970, 1974 се класирахме на 4 поредни световни първенства. А сега при капитализма не можем да победим Люксембург. След социализма спортът, както и всичко останало в държавата се срути. 1994 беше успех на футболистите създадени от школата на социализма. Демокрацията не създаде нищо читаво.
64
2
 
3
 
! Отговори
ябадабаду преди 59 минути
Какво доживяхме да се радваме на равен с Люксембург,и още нещо 15000 зрители на стадиона в Пловдив, а си мислех че там живеят нормални хора, не е за вярване!
63
1
 
0
 
! Отговори
БАСНКАИНСКА УМРИАЛА преди 1 час
абе енамерете го каде гивее тоа с и ганин дърт РОМЗО и му праснете глафафта КУХА.. СЛААВ НА анонимните герои уБИЛи МОТОЦИКЛЕТИСТА.. иде ред на уБИИСТВАТА за пОлУСИОНЕРСКИТЕ К У рВИ..... САМо СМЪРТТТ до пОСЛЕДНАТА ДЪ СУ С МРАДт... СЛАВА УКРАИНЕ
62
0
 
5
 
! Отговори
ВТ преди 1 час
Благодаря на хората които харесват града и отбора ни! Но ние бяхме добър отбор преди 35 години!
61
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Оставка! България е футболно джудже! Ние сме нищо във футбола! Ние нямаме качествени футболни школи! Децата ни ги учат на махленски футбол! Оставка! Боби и ГЕРБ все още управляват футбола!
60
0
 
6
 
! Отговори
У бре преди 1 час
Време е да спрем да живеем с илюзии! Нито сме световна футболна сила,нито европейска, нито даже регионална! Ако приемем че сме достигнали такова ниво,каквото имаме на хокей или ръгби,всичко ще си дойде на място!
59
0
 
8
 
! Отговори
Щом преди 1 час
Най-простият и най-малкият е начело на футбола ни,какво очаквате?
58
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Всичко е навързано. Няма как да имаме силен национален отбор без да имаме силно първенство. Няма как да имаме силно първенство без да се развиват детско-юношеските школи. Водя детето си на тренировки по футбол и е пълно с желаещи малчугани да тренират. За съжаление в някакъв момент сякаш нарочно почват да ги отказват.
57
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Браво момчета! Равен е добре. Успяхме да се доберем до равен резултат с колоса на световния футбол - Люксембург.
56
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Погледах десетина минути от първото полувреме и прецених, че ни мога сам да си причинявам това мъчение и смених канала.
55
2
 
5
 
! Отговори
Варненец преди 1 час
Като студент вэв ВТУ живях във Велико Търново, който и досега считам за един прекрасен град! Тогава гледах на ,,Ивайло " , Трифон, Краси, Бончо, Илиян Киряков,Цанко Цветанов, Емил Димитров....Гочето Тренер, е голям отбор бяха, няма какво да си кривя душата, голям отбор беше Етър Търново!
54
2
 
3
 
! Отговори
Пари да ми дават преди 1 час
Не бих гледал жалкия национален отбор