Папа лесбийка и монахини, съвкупляващи се с Христос: Пиесата, шокирала Австрия

На няколко зрители е била оказана спешна помощ
Обновена: 12 окт 2024 19:13 | 12 окт 2024 19:12, Нели Христова
65
Папа лесбийка и монахини, съвкупляващи се с Христос: Пиесата, шокирала Австрия

Добрите хора от Щутгарт не могат да кажат, че не са били справедливо предупредени.

Разпродадените изпълнения на операта на Sancta, нова пиеса на австрийската хореографка Флорентина Холцингер, бяха ограничени до хора над 18 години и предшествани от изчерпателна рубрика, която предупреждава зрителите за графичното съдържание на шоуто: явни сексуални актове, силни шумове, тамян, пиърсинг на живо, сексуално насилие и големи количества истинска и фалшива кръв.

Ако това не било достатъчно, няколко минути търсене в Гугъл щяха да разкрият, че включва стена от разпнати и измъчвани голи тела, гола монахиня, караща ролери на халфпайп, друга гола монахиня, съвкупляваща се с Христос на кръста, гола папа лесбийка и две голи лесбийки, прегръщащи се пред няколко други монахини.

Въпреки това, публиката не се отдръпна. 18 души били толкова шокирани, че потърсили помощ, а трима били прегледани от лекар след тежко гадене.

"Препоръчваме на всички, които ще гледат, още веднъж много внимателно да прочетат предупрежденията, за да знаят какво да очакват", каза Себастиан Еблинг, говорител на операта, пред вестник Stuttgarter Zeitung.

38-годишната Холцингер е известна в немскоговорящите страни с провокативните си шоута, които са наситени с голота, телесни ужаси, експериментални танци, зрелищна акробатика, препратки към класическа литература и язвителни феминистки коментари.

Последният й блокбъстър преди Sancta беше "Офелия търси талант", пищно продуцирано смесено представление в театъра "Фолксбюне" в Берлин, което включваше ендоскопия на живо, плувен басейн, пълен с кръв, и малко момиче, което проповядва за екологична катастрофа, докато върви по сцена, осеяна с изклани русалки .

Повечето критици са ентусиазирани от отличителната смесица на Холцингер от мрачност, радикализъм и висока култура.

Въпреки това Sancta, който е базиран на противоречивата опера Sancta Susanna от епохата на Ваймар на Пол Хиндемит и безмилостно сатиризира католическата църква, също предизвика раздразнение в религиозните кръгове.

Когато операта беше представена на фестивала във Виена през юни, тя беше остро критикувана от няколко австрийски епископи.

Франц Лакнер, архиепископът на Залцбург, каза, че произведението е прекрачило границите на свободното художествено изразяване, като "сериозно оскърбява религиозните чувства и убеждения на вярващите".

Херман Глетлер, епископът на Инсбрук, го нарече "знак за изтощено общество, фиксирано върху просперитета, което се опитва да отработи няколко религиозни клишета в стремеж към "култура на отмяна".

Ян-Хайнер Тюк, виенски професор по теология, също не беше впечатлен. В рецензията на Sancta в католическото списание Communio той се оплака от "видна липса на въображение" и "опростени разкази".

"Какво всъщност трябва да мисли непрекъснато намаляващата тълпа от вярващи католици за подобно зрелище?" написа той, цитиран от The Times. "Как да гледат на себе си, когато начинът на живот, който са избрали свободно, става за посмешище по този начин?"

"Очевидно е извън възможностите на въображението на културния авангард да се смята, че има хора, които живеят в сексуално въздържание не защото са смазани и обгрижвани от репресивна система, а защото са взели свободно решение да живеят по този начин в името на на по-висше благо."

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от Русия
Огромните гори на Украйна са опустошени в ада на войната
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
0
 
0
 
! Отговори
Отец Нафарфории преди 4 минути
БРАВО НЕЩО НОВО,НОУ ХАУ.Порно театър на живо с попове и монахини+ Садо мазо.Така се пълнат зали.
61
0
 
1
 
! Отговори
Бай Илийчо преди 16 минути
Пфууу ! Срама няаат ли бря? Резил.
60
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 17 минути
Отврат. Голямата радост да гледаш ендоскопия на живо. Само като го прочетеш това и ти става ясно колко безмислено и гнусно е шоуто. А да оскверняваш религиозни фигури по този начин, просто няма оправдание. Ако бяха направили същото с Мохамед, щеше да се случи второ Шарли Ебдо.Ама с Исус е по-безопасно, нали? Гадост. Смятайте щом 3ма души са потърсили лекарска помощ, дали това е "висока култура" или чиста проба най-низко извращение.
59
0
 
0
 
! Отговори
до 50 преди 19 минути
третonoлов, чymaта тръгва от Азия. Монголците заразяват италианците в Крим /тогава тяхна колония/. После италианците разнасят заразата в Европа. През Средновековието бълхите и дървениците са били навсякъде. Трето, вижда се кой е по-вулгарен.
58
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 20 минути
Сега разбирате ли вече значението на израза "загниващия Запад"?
57
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 21 минути
Авторката иска да каже, че това, което представя е съвременния Ни живот. То е нещо като САТИРА на съвременността, но представено за жалост Не талантливо и НЕостроумно, Така предизвиква Отвращение, но зрителят смята, че е от произведението, вместо да го отнесе към съвременния ни живот.
56
0
 
4
 
! Отговори
.|. преди 22 минути
Господ ще ги съди тия богохулници!
55
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 23 минути
Западняци, сър.
54
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 25 минути
Вулгарното няма как да бъде култура!
53
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 33 минути
Сатаните не познават никакво дъно. Продължават да дълбаят. Един ден ще си го получат. Иначе да спомена пак, папите нямат нищо общо с Христос. Католическата църква не е християнска, а сбирщина от езически ритуали и малко християнство.
52
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 58 минути
До до 47. Траките па кво са дали ? Гробниците ли ?
51
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 59 минути
До Анонимен 42. Доле-горе си прав като изключим въпросният спектакъл. Всъщност колкото дават толкова и вземат ако не и повече.
50
8
 
0
 
! Отговори
до 47 преди 1 час
Дала е бълхите, чумата и вулгарността. Добре че са траките да ни отсрамят.
49
0
 
4
 
! Отговори
Дзъ преди 1 час
С нашето П. О. Р. Н. О ще гледаме на 27.10.2024
48
0
 
1
 
! Отговори
До 42 преди 1 час
* с ъщество
47
1
 
9
 
! Отговори
Do 42 преди 1 час
България е дала дори твърде много на Света, това че не си си научило уроците по история не е наш всеобщ проблем, а на възпитанието ти. От Австрия и Германия е тръгнал един с мустачки.Да обиждаш собственият си народ не те прави морално и културно ратифицирана личност. Правите с учестено, достойно за съжаление, но не и за плюнка. Предлагам да образуваш насочена въздушна струя с нечестивата си устица.
46
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Австрийците са си най-извратената нация. Само се сетете колко пъти последните години ставаха скандали с някой, който е заключил с години всички жени от семейството си и спи със всяка от тях. Няма друг народ в който мъжете толкова масово да имат деца от дъщерите и от внучките си и то при положение, че за 99% от случаите изобщо не се разбира. По време на ковидфашизма също се проявиха като изключителни извратеняци.
45
2
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 1 час
Поредна гавра на евреите с християнството!
44
0
 
11
 
! Отговори
Новия преди 1 час
Завет дава подробна информация за аналогични събития в Содом и Гомора
43
3
 
6
 
! Отговори
?!?!?! преди 1 час
ИЗРОДИИИ !!! ... И искаме да влизаме в Шенген и ЕС, а *** от Австрия , които поставят такива пиеси и имат такива ценности не ни допускат - БЛЯК и с 200км извън ЕС и евроатлантизма на *** !!!