НЗОК гарантира, че има пари за болницте

До края на годината средствата били осигурени
29 юли 2011 14:10,
8
НЗОК гарантира, че има пари за болницте
Снимка: Булфото

Ръководството на Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) гарантира, че е подсигурен достатъчен ресурс за покриване на разходите за болнично лечение до края на 2011 г., съобщиха от касата.

Част от оперативния резерв на институцията също ще бъде използван за покриване на разходите за болнична помощ.

НЗОК е финансово стабилна и занапред няма да бъде допуснато забавяне в плащанията, каквото имаше през минали години, допълниха оттам.

За първа година НЗОК определя прогнозните бюджети на лечебните заведения според нови, гъвкави правила, които позволяват след края на всяко тримесечие бюджетите на болниците да бъдат преразгледани и там, където има доказана необходимост, да бъдат коригирани, добавиха от пресслужбата на НЗОК.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
3
 
! Отговори
келеша преди 13 години
до 5когато аз лежа 4 пъти в болница и 4те пъти отбиват номер и не правят нищо и когато правят всеки ден така и с други пациенти, шансът ти да се възползваш добре от това, че си здравноосигурен намалява все повече, нали това ти казвам, че касата се точи постоянно, тъпан такъв!!
7
0
 
2
 
! Отговори
келеша преди 13 години
до 5освен да ти платят по клинична пътека е добре да те лекуват ПО АДЕКВАТЕН НАЧИН СПОРЕД РЕАЛНОТО ТИ ЗАБОЛЯВАНЕ, а не да се чудят по коя пътека да те плъзнат, за да им платят по-добре на тях.. ти май хабер си нямаш какво става.. в тия болници ОПЕРИРАТ БЕЗ ДА ИМА НУЖДА ОТ ОПЕРАЦИЯ САМО И САМО ДА Е ПО ЕДИ КОЯ СИ ПЪТЕКА!!Ти да не си някой лечител??
6
0
 
3
 
! Отговори
СПАС преди 13 години
Дайте ги а не казвайте гарантирас гарантира не се лекува
5
2
 
3
 
! Отговори
до келеша преди 13 години
Я по - точно ?!Лежа ,за да си спестиш разход за отопление или по реална здравословна причина?!Неблагодарен ***."Клиничната пътека" и възможността пациента да не плаща за заболяването си ,а финансирането за лечението му да е от Дехозита на РЗОК!С подобни изказвания само пречиш. И аз съм пациент- нямам ли право като си внасям осигураването за ми платят по клинична пътека?!?!
4
5
 
5
 
! Отговори
келеша преди 13 години
Миналата година 4 пъти лежах в болница и 4те пъти беше фарс и източване по клинична пътека,не бях спешен случай,но и с нищо не ми помогнаха и нищо не са ми правили там,първите дни ти казват стой,стой тука да те изследваме какво ти има,и някъде 5-6ти ден изведнъж се извъртат и те изритват,изписват измислена диагноза и ти пишат, че са ти давали лекарства, които не са ти давали,както е според дадената клин.пътека..яко се точи касата от тези ***,а също и от ***,пълно е с *** по болниц
3
0
 
7
 
! Отговори
ало, ядете букви ! преди 13 години
За болницте - може би, но за болницИте.....няма....
2
0
 
12
 
! Отговори
3- болници!!! преди 13 години
Все за останалите само 3 болници в бг. ще се намерят пари, но НЯМА ЛЕКАРИ за тия пари!!!
1
0
 
13
 
! Отговори
БОЛЕН преди 13 години
Писарушките от нзок докато са повече от лекарите , народа ще мре като мухи!!!