1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.

Детето било с размери на 3-месечно бебе, дивят се лекари
11 юли 2016 10:07,
277
1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.
Снимка: Reuters, архив

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава "Фокус".

Детето е било закарано в болницата "Фатабенефратели" от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с "минимално за оцеляване количество калций". Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

"Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст", заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
2
 
18
 
! Отговори
Мдааа преди 7 години
Веганите не убиват животните, те ги подяждат !
81
5
 
0
 
! Отговори
88 преди 7 години
Можете ли поне да подкрепите становището си с аргументи или това е много под вашето ниво на всезнаещ?
80
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
87 - Няма значение как зиглеждат - факт е, че ги ИМА.Щом има кучешки зъби, значи сме или всеядни или хищници. Растителноядните животни НЯМАТ кучешки зъби.И ето така се оборва веганизмът - само с едно изречение :)
79
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Без месо ок, но без мляко.тези родители, не е лошо да се образоват малко, да видят дивата природата, че там бебетата животни оцеляват с мляко.
78
4
 
10
 
! Отговори
Иа преди 7 години
Световната здравна организация обяви вегетарианците за хора с психични проблеми. Избралите да не консумират месо се оказаха в списъка на пациентите, които според лекарите се нуждаят от спешна психиатрична помощ. Медиците от организацията смятат, че в съвременното общество се обръща прекалено малко внимание на хората с разстройство на навиците и наклонностите, като например вегетарианците и суровоядците. Тези състояния не са нормални и могат да доведат пациентите до пагубни последици, заявиха психолози по време на наскоро провел се семинар. Причина за изказването стана неотдавнашен инцидент в
77
8
 
2
 
! Отговори
87 преди 7 години
Извинете много, ама нещо пропускате как нашите "кучешки зъби" издлеждат в сравнение с тези на всеядните... няма никаква база за сравнение.
76
3
 
7
 
! Отговори
ОО преди 7 години
Веганитъе са сатанистка секта
75
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганството е най-голямата заблуда на десетилетието.Много учени вече са оборили митовете за "ползите" от веганството, но веганслата индустрия им запушва устите и ги цензурира.
74
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
86 - Всяка храна може да бъде канцероген, включително някои плодове и зеленчуци.Шах и мат, вегане!
73
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
83 - Мога да оборя аргумента ти само с 2 думи:КУЧЕШКИ ЗЪБИ
72
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Някой от много вещите "критици" на веганството може ли само да обясни защо, след като е много полезно да си хапваме месце, телешкото е класифицирано като канцероген за човека?
71
1
 
20
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Всеки човек не обича разни храни, не са му вкусни или си втълпява разни неща без да е опитал.Не сте ли били на гости, където ви се поднася не най-любимата ви храна, но пък с любезност и желание да се чувствате добре?Виждал съм как вегани стигат до драми, ако им предложат да опитат една хапка месо или ако са им поръсили салатата със сирене. Циврене, хленчене, сополи и театри дори, ако храната им САМО се е докоснала до месо... Това вече не е от това, че отбягват определени храни, това е от друго
70
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ако искате да разберете защо веганството е толкова популярно, просто се поинтересувайте то печалбите на веганската индустрия... о да, това е поредната златна мина след хомеопатията и "био" плодовете/зеленчуците.
69
17
 
2
 
! Отговори
продължение преди 7 години
https://userscontent2.emaze/images/248a6f5e-169b-4c36-907d-e1fcb3a76f64/724d5f2b6be1719bc276b1c91e059afd.png, жалко, че човешките зъби нямат нио общо нито с всеядните, ое по-малко с хищниците :) Също така, ясно може да се види, че хиниците имат много по-къси черва от нашите, защото месото се разваля и става отровно, когато не бъде изкарано бързо от системата. vivahealth.org.uk/sites/default/files/DigestiveTract_0.jpg
68
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
79 - Ловът и яденето на месо са ни направили хора. МЕСОТО НИ Е НАПРАВИЛО ХОРА!Това, което си го написал, е веганска дезинформация.
67
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не мога да поврявам, че във време, в което човек има достъп до всякаква информация продължава да има толкова много хора, които така убедено говорят за неща, за които нямат грам реално знание. 1. Човекът не е станал това, което е заради месото. Той е станал това, което е заради определени хранителни вещества, които до едно ги има в растенията. За всички дето говорят, че човекът бил всеядно или пък ХИЩНИК, заради зъбите си:
66
4
 
5
 
! Отговори
WTF преди 7 години
Много некомпетентност и ограниченост сред голяма част от коментиращите. Просто родителите явно не са били много нормални и преди да станат вегани.
65
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Интересно защо веганизмът съществува като явление само в разглезените и презадоволени общества. Защо няма вегани в бедните държави, например? Защо и в България нямаше вегани преди 20 години?Също така е интересно защо веганите са винаги разни разглезени богати хлапета, които се "бунтуват" срещу мама и тати. Защо някой разумен работещ човек не стане веган?
64
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
чета коментари и не вярвам на очите си. Че не са добре родителите си личи отдалеч,ама не виждам,защо обвинявате останалата част от света. Не само,че са първосигнални мислите ви,ами и не сте се информирали добре за повечето факти,които изкарвате на яве. Говорите неща,които не разбирате.Всеки решава какво да яде и пие, дали да пуши или да се друса,ама да изкарвате хората вегани,че са по-черни и от наркоманите...
63
0
 
2
 
! Отговори
ууу преди 7 години
До клллТвоето излекуване е като употребата на антибиотик - използвай, но внимателно и еднократно. Превишаването на дозата и продължителността са вредни и опасни.