1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.

Детето било с размери на 3-месечно бебе, дивят се лекари
11 юли 2016 10:07,
277
1-годишно веганче в болница – тежи едва 5 кг.
Снимка: Reuters, архив

Едногодишно момченце от Милано, отгледано от родителите си под стриктна веганска диета, е било отнето от родителите си, след като е било хоспитализирано, тежащо едва пет килограма, пише италианското издание на вестник The Local, предава "Фокус".

Детето е било закарано в болницата "Фатабенефратели" от баба си и дядо си на 2 юли. Лекарите били шокирани да открият, че едногодишното дете е тежало колкото тримесечно бебе.

Кръвните тестове са открили, че детето е било недохранено, с "минимално за оцеляване количество калций". Детето е имало сърдечни проблеми, заради които се е наложило да бъде подложено на операция.

Екипът в болницата, загрижен от инцидента, се е свързал със социалните служби, след като родителите са отказали да променят начина, по който хранят детето си, дори и след престоя в болницата. Съдът в Милано е отсъдил, че детето ще остане в болницата.

"Ясно е, че детето е било хранено със строго-веганска диета, която не е съвместима с младата му възраст", заяви съдия Сиро Касконе, добавяйки, че родителите са се провалили в прехраната на детето.

Това е четвъртият случай в който дете, карано да бъде веган, е хоспитализирано в последните 18 месеца. Миналия месец в Геноа недохранено двегодишно дете прекара в болницата няколко дни под интензивни грижи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


277
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
62
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Според мен веганите и канибалите еднаква треска ги тресе.
61
0
 
16
 
! Отговори
Mimi преди 7 години
Някои хора не трябва да се размножават, за да не страдат невинните деца!Имам приятелка веганка. Такава е от дете, заради непоносимост към месото. Има дете, но и за миг не си е помисляла да не му дава месо. Напротив - готвеше месо всеки ден,
60
1
 
21
 
! Отговори
Анета преди 7 години
Да не даваш мляко на детето си. Собственото ти мляко, което тялото ти произвежда изключително и само за него!Нямам думи. И не обвинявам веганите. Обвинявам ***!
59
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Веганчето дори и да оцелее няма да е наред с главата вече. Родителите в затвора! Организирали са си домашен концлагер.
58
0
 
3
 
! Отговори
Споко преди 7 години
Естествен отбор се нарича това.
57
0
 
10
 
! Отговори
... преди 7 години
Чета за такива случаи и в Англия и Франция (там има родители с доживотни присъди) и големи хора за малко да се похарчат с тия глупости. Да не се позволява отглеждането на деца от из*0ди !
56
4
 
3
 
! Отговори
M преди 7 години
Децата ми ще ядат каквото пожелаят, никога не съм и няма да ги огранича, много голяма част от приятелите ми ядят месо и както казах на никого не съм проповядвал, пропагандирал каквото и да е, храненето си е личен избор и всеки е свободен да си я избира, това че някакви хора, някъде си са решили да налагат на детето си нещо, не значи, че всички са такива, същото се отнася и в обаратна посока, а за СЗО много здраве
55
2
 
10
 
! Отговори
Чикън преди 7 години
Експериментите с деца ще продължат. Веганите клатят инатливо главите си и ще се помъчат да докажатна целия свят, че децата им могат да оцелеят с храна присъща за тревопасни. Само дето тревопасните нямат претенции да са интелигентен вид, не им трябва да подхранват с богати хранителни вещества мозъците си... може би защото съдбата им е да са храна.....
54
19
 
3
 
! Отговори
кллл преди 7 години
от веганството само здравето ми се възтанови и нищо лошо не съм видял, на кого да вярвам не знам - на себе си или на някой лекар или на СЗО, хората вместо да сме единни и да си помагаме и споделяме опит само се убиждаме и убиваме един на друг... психично болни са колкото веганите толкова и месоядните...
53
0
 
5
 
! Отговори
До 58 Точка преди 7 години
То май ти не си достатъчно информиран. Вегетарианци има различни, като веганите са едни от тях и при тях не става дума само за крайна форма на вегетарианство, а има и други неща извън храната.
52
18
 
3
 
! Отговори
Вес преди 7 години
А тези деца тук защо не са недохранени? https://youtube/watch?v=CaAjm5LEtl0 Даже ми изглеждат много здрави. Истината е, че някои хора просто не стават за родители и веганството не е виновно.
51
7
 
28
 
! Отговори
Реалист преди 7 години
Вегетарианството е психична болест според Световната здравна организация (СЗО), а веганите са най-опасно психично болните сред тях. Поредният случай, който го доказва. За съжаление психично болния не може да осъзнае, че е е психично болен.
50
8
 
6
 
! Отговори
Точка преди 7 години
В половината коментари липсва информираност. Вегетарианството изключва единствено животински трупове от менюто си, докато веганството е крайност, изключваща всякакви животински продукти, включително мляко. При много майки, след стрес и други фактори, кърмата спира, тогава те трябва да захранват детето си с адаптирано такова или животинско (както са го правели преди 50 години)...тези двамата явно са отказали и двата варианта.
49
4
 
25
 
! Отговори
(-_-) преди 7 години
Веганите са по-скоро психично затормозени индивиди, които си въобразяват, че са по-спешъл от всички останали. Нямат способността да се погледнат отстрани да видят колко не са ок..
48
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И най-интересното е, че дори след лекарската помощ, те искали да продължат да го хранят така. Добре, че ще им го отнемат, иначе няма да оцелее дълго. Верно тия са психопати.
47
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
53, какаво имаш предвид? Трябваше да го доубият ли?
46
4
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Мисля че подобни случаи много нагледно демонстрират колко "естествена" и "полезна" е веганската диета. Такива хора не заслужават да имат деца. Просто поредните кукувици, които избиват комплекси, претендирайки че имат някакво морално превъзходство над "всеядните".
45
10
 
2
 
! Отговори
oopo преди 7 години
Като чета коментарите на всички мисля че си заслужаваме положението, даже ни е малко...
44
0
 
10
 
! Отговори
vova4ka преди 7 години
Поне изкуствено мляко да му бяха давали, баси.
43
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До АнонименС какво веганско може да храниш едно бебе? Че то на тази възраст само суче или е на изкуствените млека.Дори и да са го захранвали след 6-ия месец само със зеленчуци, пак трябва да са го кърмили или да са му давали млека.