Как да поддържате формата си през лятото?

Добра форма без много усилия
7
Как да поддържате формата си през лятото?
Снимка: Istock

Ако искате да останете във форма през лятото, можете да постигнете това без много усилия. Това, което ви е необходимо е комбинация от прости стратегии, които да успеете да интегрирате безпроблемно в ежедневието си. Забравете за броенето на калории и строгите диети. Ето няколко съвета, които ще ви помогнат да останете във форма с минимални усилия и да се чувствате добре:

Практикувайте повече дейности на открито

Включете ходенето пеша или пък карането на велосипед в ежедневното си пътуване до работното място. Ако все още нямате колело, вашето здраве и добра форма са добри причини да си закупите такова. Нека колоезденето не е забавление само за децата. Ако пък обожавате водата, възползвайте се от местните басейни, други подходящи водоеми или плажове и практикувайте освежаваща тренировка с ниско или по-високо натоварване. Ако и това не ви допада, тогава използвайте свободното си време и разгледайте близките екопътеки или паркове. Ето ви една живописна и приятна форма на упражнение!

Почивайте активно

Не допускайте да съжалявате за дългите летни дни, които сте прекарали пред телевизора или видеоиграта. Ако имате къща на село, постарайте се да прекарате повече време в градината си. Това е добър начин да останете активни, докато сте на свеж въздух. Възползвайте се от моментите със семейството и приятелите си и практикувайте забавни игри – било то фризби, бадминтон или волейбол.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от Здраве
Грейпфрутът помага за отслабването и забързва метаболизма
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
3
 
! Отговори
Т преди 2 седмици
Хванал съм тен от месец Март на сам заради лозето. Който ме познава мисли че съм ходил на море на тропиците, който ме вижда за първи път ме мисли за ром. Поне не се набивам на очи у селъто.
3
0
 
0
 
! Отговори
До 4 преди 2 седмици
Ако си готов, то аз съм готов да запълня празнината.
2
0
 
5
 
! Отговори
Шамандура преди 2 седмици
Ако усетите че губите форма в жегите, си взимайте по две бири, вместо по една.
1
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 седмици
Мишеее... Я се върни на е,Ането че там по го разбираш.