Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия

Данните са от вече готовата съдебна експертиза
15 юли 2024 20:45, Петър Бойчев
201
Шокиращо! При стрелбата срещу Тръмп са дадени 9 изстрела от три оръжия
Снимка БГНЕС

Според вече изготвената съдебна експертиза с най-малко три оръжия е стреляно по време на митинга на Доналд Тръмп в град Бътлър в американския щат Пенсилвания, когато бившият президент републиканец беше ранен в ухото, съобщи Си Ен Ен.

Вчера ФБР съобщи, че неутрализираният стрелец е действал сам, припомня БТА.

Първите три изстрела са свързани с първото предполагаемото оръжие, следващите пет са от предполагаемото второ оръжие, а последният "акустичен импулс" е издаден от трето предполагаемо оръжие, сочи заключението на аудиоекспертиза.

Тя е извършена от Кейтлин Григорас, директор на Националния център за медийна криминалистика към Колорадския университет в Денвър, и Кол Уайткотън, старши изследовател в същата институция.

Вещото лице Робърт Мехър също така потвърждава, че стрелецът е бил на около 360-393 фута (110-120 метра) от подиума.

Изводите съвпадат с анализа на телевизионния канал, че стрелецът е бил на покрив на 393-492 фута (120-150 м) от подиума, когато е стреляно.

Изстрелите издават типичния звук, при който свръхзвуков куршум минава покрай микрофон, достигащ преди "достигането на съответния звук от дулото", обясни пред Си Ен Ен Мехър, който преподава аудио-криминалистика в щатския университет в Монтана.

Времето между регистрирането на двата звука поставя стрелеца на 110-120 метра от микрофона, заяви Мехър. Взето е под внимание, че куршумът срещу Тръмп се е движил със средна скорост от около 800 до 1000 метра в секунда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


201
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
"От пристигането си на 6 юни завръщането на Starliner на Земята беше отложено два пъти, за да се даде време на Boeing и НАСА да оценят механичните повреди на космическия кораб."
46
2
 
3
 
! Отговори
ред преди 2 месеца
До ТРЪНПОСТАНОВКАТА-неграмотнииииииик , ТрънП, смеееееееех !
45
0
 
4
 
! Отговори
А четохте ли статият преди 2 месеца
в Днес.бг със заглавие: "Boeing се опитва да убеди, че астронавтите, блокирани на МКС, не са притеснени. Ракетата Starliner на компанията се повреди" По-нататък се обяснява: "oeing се опитва да потуши опасенията, че двамата ветерани астронавти от НАСА са "блокирани" на борда на Международната космическа станция, след като връщането на космическия им кораб Starliner беше отложено за неопределено време. От пристигането си на 6 юни завръщането на Starliner на Земята беше отложено два пъти, за да с
44
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да ти отнесат ухото и на следващия ден да извличаш дивиденти от това...., лоша актьорска игра на Тръмпи :)))
43
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Още малко, щяха да му отсечат главата със сабя!
42
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 38. На теб кой ти каза, че е имало такъв изстрел ?
41
1
 
2
 
! Отговори
До 35 преди 2 месеца
878 m/s
40
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 36. Аз първия ден събрах 96 минуса от нервноатлантическите минусослагачи като казах почти на майтап че смятам че е инсценировка. Не съм проверявал може сега да са повече. Смятай до колко са се побъркали нервноатлантиците. Сега ше ти кажат те на тебе как може да се съмняваш в мириканската демокрация честност и почтеност.
39
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Сигурно са били пушка, карабина и винтовка :)
38
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 32:Актьорска игра?!Лекувай се!Кой ще рискува изтрел в главата?!Никой!От охраната на Тръмп са св мотали,защото са имали нареждане да бъде застрелян Тръмп.Нима всички тук в коментарите не коментирахте,че след Фицо е Тръмп?!
37
7
 
3
 
! Отговори
хахаха преди 2 месеца
Малко си стана като пародията с Доган.
36
3
 
6
 
! Отговори
Русия преди 2 месеца
Атлантическата медия мисирка изпълнява квотата на ПОСОЛСТВОТО за атлантическа пропаганда. Какво ни занимавати с тия атлантици
35
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Калашникът изстрелва 740 метра в секунда куршум. Значи нямат общо руснаците. :)))
34
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Тези стрелби са постановки! Сега ги премехват с падане на хеликоптер, от 6 етаж, тромб, заспиване в джакузито, новичок....
33
1
 
4
 
! Отговори
Откъде си ги преди 2 месеца
Измисляте тия глупости бе ? Никаде ги няма .Даже и във Фокс неюз ги няма за трите оръжия ? Супер *** конспиративна медия сте . Заради медиите стана тая работа . Защото от сутрин до вечер насъсквате хората едни срещу други за повече четения . Защо не пишете за някакво изобретение ? За някое ново открито лекарство ? За европейското почти нищо не писахте . Само за Путин и други конспиративни глупости . Цяла америка пише за едно полудяло момче насъскано от пропагандите
32
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Момчето беше жертвеното агне за заколение, то като видех видеото и актьорската игра на Тръмпи и охраната му, ми стана ясно за какъв цирк става на въпрос :)))
31
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Познайте какво знаме се вееше във фейса на атентатора.Едно такова... със синьо и жълто.После пак говорете,че е случайност приликата с покушението срещу Фицо.Господ е пазел Тръмп.Жалкото е,че като станат чудеса не вярвате.
30
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Само дето не казват тия изстрели в каква посока са били.
29
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ако целта е да убият Тръмп, щеше да има Калашников! Без оптика, ще му отнесе главата!
28
3
 
5
 
! Отговори
Интернет Конспиратор преди 2 месеца
при Операциите на ЦРУ-МОСАД е така, а истината - няма никога да е известне, всеки който дори и малко се приближи с анализа си, ще бъде омаскаряван като Луд Теоритик на Конспирациите, живееш в Мазето на Майка си!