6 полезни храни за кожа, коса и нокти

Хапвайте яйца
17 юли 2024 18:00, Михаела Лазарова
0
6 полезни храни за кожа, коса и нокти
Снимка: Istock

Здравето и красотата на ноктите, кожата и косата ви трябва да се подхранват не само отвън, но и отвътре. Храните, които избирате за ежедневното си меню са от огромно значение за състоянието на ноктите, косата и кожата ви, защото в тях се крият важни и незаменими хранителни вещества. Ако искате силни, здрави, бляскави и жизнени нокти и коса, както и млада, гладка и добре подхранена кожа без бръчки, вижте с кои суперхрани е добре да се храните всеки ден.

Риба

Рибата е един от най-богатите източници на омега-3 мастни киселини. Те са подхранващ и хидратиращ фактор за косата, кожата и ноктите. Изграждат техните структури и възвръщат свежия им и здрав вид.

Наблегнете на по-мазните риби в менюто си, като пъстърва, сьомга, херинга, скумрия, сардини. Те се славят като най-богатите на омега-3 риби.

Едамаме

Едамаме е много богат избор за вашите нокти, коса и кожа, защото съдържа изобилие от растителни протеини и цистеин. Той е аминокиселина, която е необходима за синтеза на кератин, изграждат косъма и ноктите. Част от състава е и на кожата, така че едамаме е добър хранителен източник на тези ценни вещества.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още по темата: ноктикожакоса
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари