В момента преобладава Ковид, пикът на грипа ще е през януари

Това важи и за Европа
26 окт 2024 14:22, Стела Стоянова
8
В момента преобладава Ковид, пикът на грипа ще е през януари
Снимка БГНЕС, архив

Паралелно със застудяването се отчита скок на случаите на пациенти с респираторни инфекции.  У нас вече има и първи доказан случай на грип.

„Това е нормалното разпространение на грипа. Очаква се в следващите месец и половина-два да настъпи и неговият пик. Обикновено в края на декември и началото на януари има най-много случаи на грип“. Това коментира в ефира на Би Ти Ви ръководителят на лаборатория в Берн д-р Аспарух Илиев.

По думите му в момента преобладават както в България, така и в Европа случаите на COVID-19, респираторните инфекции в цяла Европа – също са доста.

Специалистът посочи, че тестването е важно и, ако имаме COVID-19 или грип, трябва да пазим хората около нас – възрастните хора, бременните, децата и тези с хронични заболявания.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: грипКовид-19
Още от Коронавирус
Защо някои хора не могат да хванат COVID-19?
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
един преди 32 минути
До 5. КОВИД няма, благодарение на ваксините, мисир. А иначе от КОВИД у нас умряха 47 000 души.
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 37 минути
Масово хората са заразени с Ковид, не се лекуват, влачат болестта с месеци, не се вземат мерки да се спре заразата. Напук разнасят заразата. Никой не тества болните и се крие броя на заразените. С ваксина и без ваксина, все тая. Да му мислят хората с придружаващи заболявания, заразени от безотговорните заразоразпространители! Как оцеляват, те си знаят.
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 52 минути
И овцете вече разбраха, че няма ковид, миcиpки.
4
1
 
4
 
! Отговори
Търча за 8-ми бустер преди 1 час
Meрси за "информацията". Айде у лево.
3
2
 
7
 
! Отговори
Колето преди 1 час
Хора ако ви се живее , моля ви найстина българи сме все пак НЕ СМЕ БОДЕТЕ с ИНЖЕКЦИИТЕ които ви излъгаха ,че са ВАПЦИНИ а те са мРНК нано-технологии , спайк протеини , генетична модулация на ДНК-то ви т.е. довеждане до ТУРБО РАК , ГРАФЕН , *** и всякакви други гадости ! Не случайно патолози от цял свят изваждаха едни съсиреци като пластмасови от вените на починали ОВАПЦАНИ хора ... водят и до ТРОМБОЗИ инжекциите . Всичко подмениха , няма "безопасна" ВАПЦА вече всичко е мРНК !
2
1
 
10
 
! Отговори
Зозо преди 1 час
Айде нема нужда..
1
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 час
Хора слагайте си спешно бустери ,че гробните места догодина поскъпват двойно ,а гранита гони 3 бона без порцелановата снимка.