Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс

Списание Compact бе забранено, имаше и обиски
17 юли 2024 13:15, Петър Бойчев
450
 Захарова за спряното интервю в Германия: Пак е времето на Гьобелс
Снимка БГНЕС

Германската цензура от настоящия период е сравнима с времето на министъра на пропагандата на Германия Йозеф Гьобелс. Това заяви пред руска медия официалният представител на руското външно министерство Мария Захарова. Тя коментира изявлението на източника на агенцията, че забраната на списание Compact в Германия и съответните обиски са свързани с публикуваното интервю с нея.

„Това беше разговор без съкращения и цензура от журналист на Compact. Очевидно този формат е забранен в Германия от сегашния период, който е сравним с времето на Гьобелс насоките на две хиляди двадесет и четвърти райх", отбеляза дипломатът.

„Чудя се дали този информационен вандализъм ще бъде забелязан в ОССЕ, която беше поставена в задънена улица от американците, или в ЮНЕСКО?“ Между другото, имаше много коментари, включително в германските медии, критикуващи ответните стъпки на Русия за блокиране на медиите на ЕС/НАТО заради забраната на руските публикации в Западна Европа.

Всички пренебрегнаха, че нашите мерки са ответни, така че сега Германия забрани собствените си медии, естествено, без никакви ответни мерки , просто като акт на насилие срещу журналисти, които търсят достоверна информация. Как ще реагират германските журналисти и медиите в страните от ЕС?“

Интервю със Захарова е публикувано в Compact на 13 юли. Преди това обаче шефът на германското министерство на вътрешните работи Нанси Фезер забрани това списание и бяха извършени претърсвания в помещенията на изданието и в други обекти.

„Връзката е очевидна“, каза източник на руската медия., „Имаше съответен материал – интервю със Захарова, в което тя призоваваше германците да не отиват в Русия, а да спасят Германия, като останат в страната си“.

Преди интервюто журналистът на изданието отбеляза, че основните медии в Германия след началото на специалната военна операция „не могат“ да правят повече интервюта със Захарова и този разговор е първият от 2022 г. насам в германските медии.

В заповедта на германското министерство на вътрешните работи за забраната се посочва, че списанието, ръководено от известния немски публицист Юрген Елзасер, е насочено срещу конституционния ред на Федерална република Германия. При обиските са иззети документация, носители и оборотни средства, пише Труд.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


450
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
67
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Едно време не харесвахме СИВ и Варшавския договор! Не искахме да се разтурват, само индивидуално да напускаме! Не ни пускаха! На границите стреляха!
66
3
 
12
 
! Отговори
ъцз преди 2 месеца
След като "цивилизования" свят забранява всичко различно от техните разбирания, то товага къде е разликата с Русия? Защо в уж демократични страни ти не може да се изразяваш свободно?
65
6
 
6
 
! Отговори
Минувач преди 2 месеца
В Евро съюза със закон забраниха ислямистката и руслямистката пропаганда.
64
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Тиква Който иска свобода на словото - да ходи в русия.
63
3
 
0
 
! Отговори
ГАВРИЛ преди 2 месеца
До Развеселен Много ясно, че не си вярва, затова си е сложил сам 6 плюсчета, че дано да си повярва
62
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До FMC - Пии си хапчетата и не пиши глу_пости. Връзват ти се само разни, които са по-зле и от теб като интелектуални възможности. Искаш ли да ти купя еднопосочно билетче до любимата ти Русия? Само че ще се подпишеш, че няма да се връщаш в България поне 5 години. Ако се върнеш по-рано се задължаваш да ми върнеш парите за билетчето и още 200 лева като бонус, за това, че си ме излъгал. Имаме ли сделка или дори и вие русофилите не желаете да припарвате до Велика Русия?
61
9
 
11
 
! Отговори
Тиква преди 2 месеца
Свобода на словото в европа няма,колко руски канала има?,само усраинските ,а каналите които лъжат и плюят по Русия имат предимство.
60
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Нали прочутия рапър Устата изпя песента,,Свободата на словото ' пред стените на Кремъл? След това в предаването на някаква кабеларка с водеща една смахната баба дето беше от Атака, ръсеше някакви небивалици какви чудеса видял в Разия,направо 22ри век било там и прочее простотии за ембицили!
59
4
 
5
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
Ще трябва да се ходи в Телеграм, няма как. В Ютуб почна огромна цензура и свободно мнение не ложе да се чуе. Дълго време избягвах социалните мрежи като Текеграм и Х, но явно ще трябва да се насочваме всички натам, докато още не са забранени в България.
58
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Споко, евро товарищи! Брюксел е с нас в мир и в бой. Партия либераастка води нашия победен строй. Само чуука и съррпа липсват на евро байряка. Иначе си имаме вече утвърдени тоталитарни институции. Имаме гьобелско министерство на "истината". Имаме вечен враг - лошите руснаци. Имаме идеология - лъгъбътъ. Имаме и ДС агенти из всички евро республики, вижте БГ парламента на кво мяяза, другар до другар, всички като комсомолски секретари козируват на другарката Урсула.
57
5
 
4
 
! Отговори
Българин преди 2 месеца
До Анонимен 59 "В Германия ако отречеш Холокоста" Ама това не е "мнение". Това е ЛЪЖА. А в демокрациите това, което се НАКАЗВА, са ЛЪЖИТЕ и ЕСТВЕСТВЕНО, те НЕ СЕ ДОПУСКАТ.
56
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Путин,Орбан,Тръмп,Си ДЗИ Пин,Ердоган .Това са лидери.Това е бъдещето .
55
9
 
3
 
! Отговори
Руски Трол преди 2 месеца
Нашата родна пропаганда не бива никогда да се забранява и спира. Трябва да се слуша нон стоп радио Гаварит Масква, защотото единствената ИСТИНА е нашата кремълска ИСТИНА
54
1
 
1
 
! Отговори
Развеселен преди 2 месеца
До Анонимен 47 Ти верваш ли си? :)))
53
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
За протокола - в България имаме доста по-голяма свобода на словото отколкото има в Германия или Русия. В Германия ако отречеш Холокоста и хоп затворче. В Русия ако кажеш, че си против войната в Украйна и хоп пак затворче. Та така... Колкото и странно да звучи в една бивша социалистическа държава като България днес живеем доста по-свободно отколкото живеят някои западняци, които само са чували за Комунизъм...
52
4
 
6
 
! Отговори
FMC преди 2 месеца
48, ама те не цензурират руските канали, там редовно се пускат целите изказвания на западни лидери и после се коментират. Няма такава цензура, като германската. В Германия директно се спира интернет, софтуер, канали... Ако не ти бяха спрели руските канали и в Ютуб, щеше да знаеш, че цензура на западни мнения няма.
51
9
 
4
 
! Отговори
Развеселен преди 2 месеца
Само снимката на тая е достатъчна да те превърне в щастлив :))) Неслучайно в Русия са толкова много. А като заговори и ти си иска да хванеш оръжието и да тръгнеш към некоя чужда държава, че в Русия не се трае :))))
50
8
 
5
 
! Отговори
Руски Трол преди 2 месеца
Днес.ру е хубав сайт. Той запознава русоробите от Болхария с ежедневните мисли и разочерования на нашите велики руски лидери.
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
те в русия колко интервюта пускат на Зеленски
48
10
 
8
 
! Отговори
ИСТОРИК преди 2 месеца
За сметка на това копейкаджийският Инвестор и техният паpцал днес.бг ни заливат всеки ден с по 10 интервюта на paшистки изBеpги, като този сбръчкан мyтант на снимката. И все били възмутени, все за СВОБОДА плямпат ...