Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна

Командната зала на "Газпром" официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна
7 яну 2009 18:00,
278
Путин: Европа да не чака руски газ през Украйна
Снимка: БГНЕС

Руският премиер Владимир Путин разреши на „Газпром“ да прекрати транзитните доставки на газ за Европа през украинска територия.

Доставките на природен газ през Украйна към Европа ще бъдат възобновени само след споразумение за разполагане на международни наблюдатели, категоричен е Путин.

Командната зала на „Газпром“ официално даде нареждане да се спре напълно транзитът на руски газ през Украйна към Европа, предаде Интерфакс.

На практика руски газ вече не преминава през Украйна, отбелязват московските издания.

В медийната престрелка през последните 24 часа властите в Украйна неколкократно заявяваха, че Русия е отрязала газовите си доставки до нула, а Русия твърдеше, че все пак доставя газ за други европейски страни, който Украйна отмъква.

Всичко за кризата с газа

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


278
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
257
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
русия е една умираща азиатска губерния с разпадаща се икономика и тоталитарно управление,в русия има три четири истински града- в останалите взривяват влакове още и ядът кучета.
256
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
русия ако иска да е световен водач, да си промени отношението кьм женевската конвенция за правата на човека,верния световен ред е да има благополучие за всички....
255
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
RUSIA ISKA DA POMAGA NA PRIJATELITE SI ,NO POVECHETO NEJNI PRIJATELI VKL. I NIE STANAHME PREDATELI . ZASHTO TRJABVA DA NI DAVA EFTINA GAZ ? KOLKO ORAJIE DADOHME NA GRUZIA ? ZASHTO TRJABVA RUSIA DA E BLAGORODNA , A NIE DA SME PODLECI I DA OCHAKVAME VSICHKO DA E NARED ?
254
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ДО 250 Никоя страна сама не може да съществува не само Русия.
253
0
 
0
 
! Отговори
VAZDUHAR преди 15 години
NE MOJE DA SI PATRIOT SHTOM UDOBRJAVASH ROBSKOTO POVEDENIE NA STRANATA NI . SHTOM ZA TEB E NORMALNO VSICHKI VAJNI RESHENIJA NA PRAVITELSTVOTO DA VLIZAT V SILA SAMO SLED UDOBRENIETO NA AMERIKANSKIJA POSLANIK TI NE SI PATRIOT . ZASHTO NE PROTESTIRASH SRESHU AMERIKANSKITE BAZI V BG ? ZABLUJDAVASH SE . NE SI PATRIOT.
252
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мисля че е време ЕС да предприеме санкции срещу Русия.
251
0
 
0
 
! Отговори
me преди 15 години
Kakvo niama da sprat gazta, nali Rusia triabva da pokaje kolko e velika i kolko Evropa e zavisima ot neia.......Vsichko e chista politika....Tova s Ukraina e malko "miji da te lajem"....
250
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
русия да не забравя че сама неможе да сьществува,пример северна корея,а след тези дни я чака световна изолация,подхода и е тираничен и дерибейски,забележете как не и пука на руснаците за засегнатите ,няма протести в самата русия в защита на 'братските' и други народи,този егоизьм е признак на зверско отнощение.
249
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
В момента като нормален Българин мисля за България и как да излезем от това бедствено положение. Сега не е времето да хвалим руснаците как юнашки са спрели газа - това е глупаво.
248
0
 
0
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Извинявам се, не сте ме изтрили!
247
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
ПАТРИОТ КОПАЕШ ЛИ ВЕЧЕ???Басню почитал? СЛОН И МОСЬКА ЗАПОМНИ.
246
0
 
0
 
! Отговори
babami преди 15 години
"..Комунистическите безумци направиха България зависима от една тръба. Гласувайте за тях!.."Ей аман от евтин популизъм!!! Айде прекарайте друга тръба!!! Кажете от къде, за колко време и колко струва????За реална алтернатива "НАБУКО" се говри от няколко години, но това е международен проек, който минава през няколко страни и за който трябват поне още 5 години и амнайсе милиарда евро за да се построи. И тези пари трябва да се дадът от всички страни участнички в проекта, или си мислите че България може да си позволи сама да си пусне тръба?? Има и парите и ресурсите, нали!!Айде помислете малко с главите си преди да пишете глупости!Това не означава че правителството няма вина, напротив има и то голяма. Ако втора тръба за газ не е във възможностите на правителството, то осигуряване на достатъчен резерв от газ и други горива си е точно негово задължение, първо като правителсто и като собственик и принципал на Булгаргаз. Проблема е именно там че някой не си е свършил работата в тази насока.
245
0
 
0
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
Защо изтрихте 239, цензори? Остажяте на драго сърце разни *** да се псуват, а личното ми мнение не ви харесва, видите ли!
244
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вън КГБ и нейните слуги , млади хора вие сте умни,мислете! Няма ли един нов СТАМБОЛОВ!
243
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Точно така прекарайте тръба до америка ко сте се плюнчете тука,все руснаците ви са виновни,може още сега да започнете да копаете от вас направо.
242
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Прочитайте басню про слона и моську. Так вот Россия слон а все остальные моськи.
241
0
 
0
 
! Отговори
pesho преди 15 години
Плюйте си Русия, боли ги руснаците от форумни герои!!! Направо сън не ги хваща :):)Значи когато западните страни продават стоката си или ресурсите си на цени които са им изгодни - това е нормално, демократично и т.н. даже още по-демократично е който не слушка да го бомдардират или направо окупират като Ирак например. Но когато Русия си отстоява интересите - аааааа, уууууууу, прости мужици, глупави руснаци и т.н. ми не става така друзя :) СИВ отдавна го няма и Русия вече НЕ ПОДАРЯВА, А ПРОДАВА ресурсите си. Имаха договор с Украйна при определени цени до края на 2008 и го зпасиха - имаш договор, изпълняваш го, изтича договора, не си длъжен да го подновяваш а си правото си да искаш нови условия и цени, както разбира се и Украйна е в правото си да иска нови цени за транзита. Това си е икономически спор, те имат дадена стока и искат определена цена за нея. Това е простата истина.Като не ви изнася, прекарайте си тръба до Америка и си купувайте от там газ, какъв е проблема??
240
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вероятно в бъдеще доставките на руски газ ще се намалят. Бизнеса ще търси други алтернативи на които може да се разчита. Това ще донесе загуба за Русия и Украйна и всички по трасето.
239
0
 
0
 
! Отговори
klarita /14/ преди 15 години
С какво Путин е по- различен от Бин Ладен?! Това, което се случва си е чиста проба тероризъм!
238
0
 
0
 
! Отговори
sos преди 15 години
a kato svarhi gazta i petrola?

Спонсорирани публикации