Подписват през февруари окончателното споразумение за Южен поток?

"Ентусиазмът" за строителството на газопровода от страна на Русия напоследък се е понижил с поевтиняването на природния газ
22
Подписват през февруари окончателното споразумение за Южен поток?
Снимка: БГНЕС

До утре може да бъдат възстановени доставките на газ, каза министърът на икономиката и енергетиката. По-песимистично настроен е вицепремиерът Ивайло Калфин, който изрази надежда това да стане до няколко дни.

"По всяка вероятност през февруари при посещението на президента Георги Първанов в Москва ще бъде подписано окончателното споразумение за газопровода Южен поток", съобщи министър Петър Димитров по време на извънредно заседание на парламентарната комисия по енергетика.

В споразумението би трябвало да фигурира точният маршрут на газопровода, както и точните количества газ, които ще бъдат транзитирани през страната ни.

Първоначалното споразумение за Южен поток беше подписано през януари 2008 при посещението на тогавашния президент на Русия Владимир Путин в България.

„Ентусиазмът“ за строителството на газопровода от страна на Русия напоследък се е понижил с намаляването на международните цени на природния газ, посочи Димитров.

За България газопроводът е жизненоважен за диверсификация на доставките, особено при настоящата криза със синьото гориво.

 

Вижте още

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
ОПЪЛЧЕНЕЦ преди 15 години
Всичко е отново прах в очите, всичко е нагласено, всичко си е за южния поток, едни продават, други доставят... а на трети не им се нрави, искат парче от баницата... Запитайте се: - Какво прави Първанов ден преди кризата в Тюркменистан и Турция... върна се и ето Ви ГАЗОВА КРИЗА... отговрете си на този въпрос...
20
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Хахаха... а в Русия всички са интелектуални титани :)))
19
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
ще се заплаща ..със световната цена.Това е живoта. :-))))Тишина! Да млъкат песните пияни,самофалства груби, яростни закани.В дните на триумфа, о, Софио, давайпример на смиренье - Белград ти не ставай.)) дядото Вазов.
18
0
 
0
 
! Отговори
евроусъмнил се преди 15 години
за интелектуалното равнища на масовия европеец съмнение няма.каквото им кажат ,на това вярват и кой точно вдига протести.запалили руското знаме.ще му пръднат на дедовия на Путин.
17
0
 
0
 
! Отговори
Рускиня преди 15 години
Това е живота!:-))))))))))))))))))))))))))))))))))
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
- EU протести срещу РусияМасови протести в Европа срещу Русия . Ехото на Москва: Засилват се антируските настроения сред европейците10 януари 2009 | 10:22 | Москва. Засилват се антируските настроения сред европейците, коментира днес радиостанция Ехото на Москва. Участници в протест в Сърбия изгориха публично руски флаг. Както отбелязва британската преса, това е сръбската реакция на продължилата газова криза, която заплашва да остави без парно над 100 хил. домакинства. Поради прекратените доставки на газ замръзват не само в Сърбия. Съобщения за проблеми в топлоснабдяването постъпват и от България и Босна и Херцеговина. На 14.януари. в България свикват митинг-протест срещу Русския терор наложен над българския народ, и недоставянето на Газ за България. Протестиращи от Варна също са запалили Руското знаме, но след среща с консула до ексцесии не се е стигнало.
15
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Taman padna cenata na gazta i q sprqxa ami kato e pusnat :{
14
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
един източник - един пътсъщия източник - още един път, все е нещо, някакво начало2 източника - повече пътища, още по-добре, ама ще се нахендрим на ***, по-добре ли е да се молим 5 пъти на аллах иначе няма газ - много хитро
13
0
 
0
 
! Отговори
читател преди 15 години
Трябва да се забрани на гоце да подписва каквото и да било, може да раздава ордени.
12
0
 
0
 
! Отговори
къри преди 15 години
Симпатяго,ти май гледаш само БТВ.Ние имаме договор с Русия не с Украйна.А и има ли смисъл кандидатчлен за Европа да реже клона на който стои.
11
0
 
0
 
! Отговори
Baj Fuj преди 15 години
Виж к'во,ве пич! Франция,Германия и всички европейски държави,коита са свързани ДИРЕКТНО с Русия или през друг,различен от украинския,газопровод, нямат проблеми С ДОСТАВКИТЕ! Руснаците не са луди,че да си развалят отношенията с Европа,просто ИЗГОДАТА Е ВЗАИМНА! Само ти ли не разбра,че проблема не е в Русия,а в Украйна??? Даже CNN го знае това!
10
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 15 години
Kolko jalko 4e nomer 1 ne se slu4i da pishe pod nomer 6, taka syvsem stese da se vidi 4e ima jylta knijka za psihi4eski bolen.Zad tezi unikalni poezii, s koito tozi individ se realizira iz posterite na sega.bg se krie hamelionskat fizionomia na Daskalesko Pedeleskof Pedugovi4 ot Koloezda4nata obikolka na Pedeevata drujina koito se razpoznavat po tova 4e v kunkite im im postoianno otvoren burkan s gres. kakvo majat s tazi gres, po kolko tam slagat i kolko 4esto namazvat onuj =i miasto e intimnata zadneshka taina na subektyt Daskalis Pedliurof, vidniat mu4enik za pobedata na komunizmata w selo Kumanovo na srybsko-bylgarskata granica.
9
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе, Bic, капитализма значи е виновен, че ти хлопа дъската? В социалистическа България дали някой щеше да ти уважи рекламацията?
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Самият факт, че правителството подписва секретен договор в областта на икономиката говори достатъчно. Ако беше толкова изгоден, нямаше да пропуснат да се похвалят пред всички.
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Време е. Не връзката с Русия е виновна, а недостатъчната такава.Не става въпрос за чувства, любов и омраза, а за реалности и някакво уважение.Това е държава, не като нас - спрат ти това, вземат ти онова. Врът крана и толкова.Без церемонии. Маладец Иван се събуди след дълъг махмурлук и сън, понапляска този - онзи дето са го подритвали и гризали по ботушките докато юнашки е хъркал. След това пак ще награби бутилката, пак запой, сън махмурлук, бой и т. н.Как да не му се радваш - юначина богатир, молодец настаящии.
6
0
 
0
 
! Отговори
Гордия пенсионер преди 15 години
Танче, имам чувството че винаги съм те познавал...
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Мдаааа, Поразяващата Уста пак се изказа.Я първо да обясни за онова писмо, части от което той лично цитираше пред журналисти, а на следващия ден Станишев каза че изобщо не е имало такова писмо.И после да обясни колко газопровода трябва да имаме, все свързани с Русия, за да проумеят тия *** че трябва да имаме независими доставчици, а не просто отделни тръби, които отиват на едно и също място!Тоя верно си мисли че сме oлигoфрени, но изборите наближават, а народа помни.
4
0
 
0
 
! Отговори
Бърайте преди 15 години
"За България газопроводът е жизненоважен за диверсификация на доставките", които обаче ще бъдат пак от Русиия. Очевидно ни взимат за абсолютни !
3
0
 
0
 
! Отговори
Bic преди 15 години
Да ти се затъкне човката знаеш с какво американски блюдолизец! Вземи газ, дървесина, нефт и пр. от Щатите бе . Преди 2 години си купих добре ама много добре опаковани дъски - дюшеме за къща внос от Австрия бе блюдолизец гаден. И знаеш ли какво стана - над 70 процента, чувал ли си такова нещо бе нещастен беше за брак. добре, че ми го смениха полека лека. Това е твоя мил запад. Знаеш ли защо мъркат, че уж имало корупция в Бг (не че няма, ама драги нали и ние с теб сме в кюпа бе тъпчо). Мъркат понеже на конкурсите се явяват и западни фирми и мъркат защо печелили наши или турски фирми. Ами защото са близо и работят коректно бе тъппанар гаден блюдолизец на Европейски . Дават ни уж пари по някакви програми и знаеш ли какво пише бе *** *** - да се купят тръбите например от Манесман. Да се вземе това и онова от точно определена европейска фирма. И какво се получава - паричките пак се връщат при тях. Това е *** блюдолизец. Русия, освен да я крадат, ама да им размаха най-после един среден на арменци, грузинци, украинци и пр. ***. Прочее, що за страна е оная, която претендира че е самостоятелна а името и е "окрайнина" на нещо по-голямо. Знаеш ли къде е била първата руска държава (създадена верно от викингите шведи от племето рос) - център Киев бе . И какво сега - да си дадат *** на Европа обаче да щипят и не само а направо да крадат от руснаците - е, явно няма да я бъде тая. Отвори си бузките хубаво сега пък за черния Баракчо
2
0
 
0
 
! Отговори
tan4etonet преди 15 години
И тука ли заприпява бе,песнопойке сладкогласна !....Я стига си рецитирал из форумите,ами като няма какво да кажеш с твои думи,поне замълчи !