Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро"
29 юни 2024 07:15, Красимир Ангелов
401
Зеленски обяви: Подготвя нов план за мир в Украйна
Снимка: БГНЕС

Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес.

Същевременно украинският лидер подчерта, че Украйна ще продължава да се засилва във военно отношение, за да склони Русия да приеме справедлив мир.

Още по темата
"Много е важно за нас да покажем план за слагане на край на войната, който да бъде подкрепен от мнозинството от страните в света, това е, което правим в дипломатическо отношение", каза Зеленски на съвместна пресконференция в Киев със словенската президентка Наташа Пирц-Мусар.

"Не искаме да удължаваме тази война и трябва да достигнем до справедлив мир възможно най-скоро", заяви Зеленски.

В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия, защото "Русия разбира само от сила и уважава само силните".

"Това са две неща, които вървят паралелно: да сме силни на бойното поле и да разработим план, ясен и детайлен план, който ще бъде готов тази година", поясни Зеленски. (БТА, Божидар Захариев)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


401
Още от Свободно време.
Седмичен любовен хороскоп за 1 - 7 юли
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
377
0
 
0
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 часа
В плана влиза ли местене на Кремъл зад Урал?Плановете се правят от победителите.Победените просто приемат Условията и подписват.Украйна ако съществува изобщо след СВО ще бъде с Руски език,без армия,без оръжия и мокри сънища за ЕС,Нато.Освен всичко победените плащат и сметката.Да се знае.
376
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 14 часа
Ешалони с натовска техника са унищожени край Харков
375
0
 
3
 
! Отговори
имал план ???? преди 15 часа
това някакъв виц ли е.
374
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 15 часа
Вчера хохло граничар е застрелял ухилянт на границата с Румъния. В глават. Двама ухилянти се опитвали да се спасят от касапите на ТЦК с мачете и лютив спрей, но хохло кордоннiки ги превъзхождали откъм огнева мощ. Минус един вояк...
373
9
 
2
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 17 часа
Мир не може да има с такъв режим в Москва. Войната ще си продължи до разпадането на остатъците от РФ.
372
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Укро-граничари, не спирайте бягащите си сънародници от концлагера Украйна, обръщайте се с гръб, сякъш не сте ги забелязали, че преминават, те имат право на живот, не ги оставяйте в лапите на Зеленски, обричайки ги на масова смърт!
371
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 17 часа
Нацистките *** на Зеленски дрогират остатъците от армията си и тези стрелят като зомбита, застреляли са седем цивилни граждани, опитващи се да преминат на руската страна, предполагам, защото там са домовете им, преди това стреляха в украински обикновени войници, опитващи се да се предават на руснаците, някои са били спасени от руснаците, други не; спрете ги тези нацистки идиоотти,които убиват собствения си народ! Укро-граничари, не спирайте бягащите си сънародници от концлагера Украйна, обръща
370
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 18 часа
До АнонименБе аз гледах човек от Бляк уотър, който каза да им дават на руснаците това, което искат и да приключват конфликта, а ти друго говориш.
369
13
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Тъй като Русия активно използва частни паравоенни групировки като наемна армия в Украйна, въпрос на време е да получат ответен отговор от групировки като Блек Уотър и Академи. Ще е интересно да видим сблъсък между модерна частна армия и руската помия.
368
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 20 часа
Какво стана с ЛНР и ДНР нали цялата специална аперация беше за тях?
367
10
 
4
 
! Отговори
Кравар Евроатлантик преди 20 часа
И тази седмица в знак на добра воля, поради лошото време, победоносно, потънаха 2-3 руски бангии и рязко се приземиха десетина руски самальота.
366
0
 
9
 
! Отговори
ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВА преди 21 часа
ВОЙНАТА ДОТОГАВА ЗЕЛКАТА И ХУНТАТА В КИЕВ ЩЕ ПОЛУЧАВАТ ТЕЗИ ОГРОМНИ ПАРИ, КОИТО НЕ СА И СЪНУВАЛИ ПО-РАНО > елеметарно ...
365
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Да се засилва ? Забвен е този. Вчера беше най-тежкият ден за ВСУ от началото на войната, но иначе се били засилвали...
364
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 21 часа
Гнидo, ФАБ-3000 с крилца е на друго мнение! Май пак ви запалиха трътките, а? План подготвял... Клоун. Планът ви го каза Путин, ама не се съгласихте, сега ще има друг план - още повече територии трябва да дадете, че "месото" ви свършва!
363
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 22 часа
Планът ви трябва да бъде подкрипен от Русия, другите нямат никакво значение, зелка!
362
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Хитрец.. видя, че Байдън няма да може да спечели изборите срещи Тръмп веднага обърна палачинката.. до преди седмици друго казваше господин нарко-актьор! хахааа..
361
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
На Зеленски не му вярва никой, даже и менторите му, дойде на власт с обещание за мир, а донесе смърт, концлагери, геноцид над славяните и война, да гори в ада!
360
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Докато се продават оръжия и се трупат заеми, войната няма да спре и ще умират масово невинни хора и славяни, руснаците трябва да ударят директно в гнездото на тези престъпници в Киев и Киевската хунта! Удриииии!
359
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Путин меката мушмула е прекалено мек, трябва да удари Киевската хунта и да се приключва с опита за държава Украйна, който създава проблеми на цяла Европа и е машина за убиване на невинни хора и за печелене на пари на една малка клика мошеници-убийци, Украйна да се прибира в Русия, където винаги е принадлежала и да е под контрол този цирей! Зеленски отдавна е превърнал Украйна в нацистки концлагер за изтезания и убийства, със затворени граници!
358
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 ден
Забележете как "иска мир" Зеленски в следващите две фрази, обслужващи военната промишленост и убиващи невинни хора: "Украинският президент Володимир Зеленски заяви, че подготвя нов план за слагане на край на войната в Украйна, предаде Франс прес." и след това фразата "В същото време украинският президент отбеляза, че страната му засилва военната си индустрия" , за какво му са тези оръжия, той така подготвяше и компоненти за атомна бомба, срещу кого? Този цирей Украйна трябва да не съществува, да