Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен

За първи път премиерът призна, че Желева не се е представила добре
27 яну 2010 12:32,
263
Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен
Снимка: БГНЕС

Със 127 гласа „за“от 196 депутати в залата Николай Младенов беше избран за министър на външните работи, а Аню Ангелов за министър на отбраната.

Срещу двете предложения гласуваха 69 народни представители от БСП и ДПС.

Дебатът по кандидатурите продължи час.

Само за 4 минути премиерът Бойко Борисов успя да представи двамата си кандидати за постовете външен и военен министър.

В изказването си пред депутатите Борисов припомни, че до рокадите се е стигнало, след като Румяна Желева е настояла да бъде освободена от поста външен министър.

За Николай Младенов премиерът каза, че той е убеден европеист, който ще изиграе ключова роля в българската външна политика.

„За мен той е знакова фигура и изборът му на този пост е логичен“, обяви Борисов при представянето на кандидатурата.

За Аню Ангелов премиерът беше повече от лаконичен - „той има богат армейски опит и авторитет на стратег и реформатор“.

Веднага след това кратко описание премиерът предложи на депутатите да гласуват „за“ двете кандидатури.

След краткото слово на премиера думата взе лидерът на БСП и заяви обърнат към Борисов, който го гледаше широка засмян, че промените в са принудителни и не от най-належащите, каквито са смените в сферата на финансите, икономиката и здравеопазването.

„Не се смейте, не го казвам със злорадство. Защото цяла седмица ние и цяла Европа се нагледахме на едно некомпетентно представяне на г-жа Желева“, реагира Станишев.

Лидерът на социалистите за пореден път подчерта, че страната навлиза по-дълбоко в икономическата криза.

Веднага след Станишев на парламентарната трибуна отново застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента.

Въпреки това той нарече оттеглянето на Желева тежка загуба.

Директно към лидера на социалистите се обърна с думите „да скриваш всичко под килима и да го замиташ никак не е колегиално“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
0
 
0
 
! Отговори
SS gestapo преди 14 години
ДОКАТО ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА ВЯРВАТЕ НА ТЕЗИ ЕВРЕЙСКИ МАРИОНЕТКИ ЩЕ ПРОДЪЛЖАВАТЕ ДА БЪДЕТЕ РОБИ
159
0
 
0
 
! Отговори
Мильо кокошара преди 14 години
Според българина всеки сегашен депутат или там министър е конпетентен,кадърен,европеист,гениален,стратег,реформатор и какви ли не още (с изключение на ДПС)с чудни качества, а де факто страната е едно от най-бедните, застояли като в блато,непредвидено бъдеще страна в света..Ако бяхме все такиви каквито ни описват тия които заемат властта,сигурно САЩ,Китай и всички от ЕО щяха да ни лижат задниците ни...
158
0
 
0
 
! Отговори
Dan до Копи преди 14 години
Явно ти самият(а), не си много интелигентен(а), защото всеки по прочел нещо за човешката история знае, че не е задължително да си Айнщайн за да си добър ръководител! За да не ме упрекнеш в голословство, ще ти дам само един пример Чингис хан-основателя на най-голямата държава съществувала някога на земята, да не би да е бил интелигент? Стила Ви е един и същ а именно да сипете апокалиптични заплахи и всичките започват с ЩЕ, което го поизтъркахте докато управлявате само че с друг полюс!
157
0
 
0
 
! Отговори
До НИЩО НОВО преди 14 години
не с радост, но се съгласявам с теб... На последните парламентарни избори не гласувах за Бойко, в същност въобще не отидох до избирателната секция...яде ме от вътре,...но кажете ми, имах ли алтернатива да гласувам за някой, който не е алчен, безхаберен или корумпиран ***? Мисля си, че ако не създадем от нищото нов и необременен политически СУБЕКТ/ОБЕКТ, за когото да ни е драго да отидем в тъмните стаички след 3 години, просто да си счупим Личните карти и да закриваме България...
156
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Ako v momenta ste na miting kakvo shte izvikate?
155
0
 
0
 
! Отговори
do-137 Нищо ново преди 14 години
ZASHTO MI SE STRUVA , CHE SI PRILICHATE ..?!Ako imash po-dobra alternativa dai ia na naroda !Kogato ne iskash neshto, bi bilo dobre da znaesh kakvo iskash i da go kajesh, che i nie da uznaem
154
0
 
0
 
! Отговори
baykolu преди 14 години
Едвам-едвам....ама си бяха първа политическа сила! Най много гласове те спечелиха! И да го отричаш това, е все едно да кажеш, че правителството на Филип Димитров не е било на СДС, защото било подкрепяно от ДПС или пък, че сегашното не е на Борисов, защото без Атака и Синята коалиция няма достатъчно депутати. Просто нямаха абсолютно мнозинство, иначе българите си гласуваха за тях.... одма! :)))))
153
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
DOKATO NE OSAZANETE CHE STE ROBI NA SISTEMATA NQMA DA SE OPRAVIM , VSI4KI SA BOKLUCI KOITO RABOTQT ZA SHEPA HORA
152
0
 
0
 
! Отговори
Гражданина X преди 14 години
Що е то висш пилотаж в манипулацията? Да те обичат хора които те мразят в червата вярвайки, че това всъщност не си ти :) Тоест анти -комунистите да обичат комунистите от ГЕРБ мислейки си, че са демократи Хахахах. 20 години ни правят на маймуни и ни насторйват едни срещу други. Разделяй и владей е положението!!!
151
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
майтап....кажете сега, герберотъзолизците, като дори бойко призна, че желева се е провалила и е била некомпетентна, кога ще се извините за помиите, с които ни заливаха покрай нейната излагация?
150
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Е какво ,по-рано имахме една явна "триглава ламя" ,сега си имаме един"триглав змей" но полуявен.Е какво се промени???????????????
149
0
 
0
 
! Отговори
пл преди 14 години
"премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента." ХА СЕГА ДА МУ ПУСНАТ ИЗКАЗВАНЕТО ПО ТВ ВЕДНАГА СЛЕД ГАФА! ОБВИНИ ЦЯЛ СВЯТ ЕДВА ЛИ НЕ В ГРАНДИОЗЕН ЗАГОВОР?!?!?! ОЩЕ ЕДИН ПРИМЕР КАК ГЕРБЕРИТЕ ПЪРВО ГОВОРЯТ И ОБВИНЯВАТ... ПОСЛЕ ГЛЕДАТ И МИСЛЯТ.. да са ни живи и здрави.... ша ни опраат..:)))
148
0
 
0
 
! Отговори
анти комунист преди 14 години
Червената *** се активизира отново като за последно,жалко,че си отивате.Това ви е съдбата да бъдете прокудени завинаги от собствените си избиратели.
147
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
ДНЕС.БГ ВРЕДИ СЕРИОЗНО НА ВАС И НА ДРУГИТЕ ОКОЛО ВАС!
146
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Това не го бях забелязъл. =)
145
0
 
0
 
! Отговори
охо бохо преди 14 години
груба грешка ,сядай слаб!пак ще те препитам но не мисли ,че връзките няма да те оставят на поправителен!
144
0
 
0
 
! Отговори
Тъй, тъй ... преди 14 години
до: бай ЙухТа викаш, че "Боже пази България" и "България над всичко" били комунизки клишета, а?Аз съм съгласен, че сега ги използува лумпенпролетариатът с комуняшка по същността си доминанта в разбиранията им за обществото, но все пак не обиждате ли "патриотичните сили"? Дет са ви първи *** на дупетата герберски независимо дали са ви чисти до блясък или наакани ? А? :)
143
0
 
0
 
! Отговори
folklorist преди 14 години
ima pogovorka ..umryal kon ne rita..
142
0
 
0
 
! Отговори
Евгени Георгиева преди 14 години
"Срещу двете придложения гласуваха..."Ало, рИдактУрчИтчУ...
141
0
 
0
 
! Отговори
ГЕРБ преди 14 години
Няма нищо де. Ти нали си умен, а твоят вожд, Серж е корав и мъжествен хетеросексуален атлет. Нас не ни мисли, мислете как да сложите още някой и друг процент към завяхващата си партийка :))) Нас глупаците ни остави

Спонсорирани публикации