Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен

За първи път премиерът призна, че Желева не се е представила добре
27 яну 2010 12:32,
263
Със 127 гласа: Младенов - външен, Ангелов - военен
Снимка: БГНЕС

Със 127 гласа „за“от 196 депутати в залата Николай Младенов беше избран за министър на външните работи, а Аню Ангелов за министър на отбраната.

Срещу двете предложения гласуваха 69 народни представители от БСП и ДПС.

Дебатът по кандидатурите продължи час.

Само за 4 минути премиерът Бойко Борисов успя да представи двамата си кандидати за постовете външен и военен министър.

В изказването си пред депутатите Борисов припомни, че до рокадите се е стигнало, след като Румяна Желева е настояла да бъде освободена от поста външен министър.

За Николай Младенов премиерът каза, че той е убеден европеист, който ще изиграе ключова роля в българската външна политика.

„За мен той е знакова фигура и изборът му на този пост е логичен“, обяви Борисов при представянето на кандидатурата.

За Аню Ангелов премиерът беше повече от лаконичен - „той има богат армейски опит и авторитет на стратег и реформатор“.

Веднага след това кратко описание премиерът предложи на депутатите да гласуват „за“ двете кандидатури.

След краткото слово на премиера думата взе лидерът на БСП и заяви обърнат към Борисов, който го гледаше широка засмян, че промените в са принудителни и не от най-належащите, каквито са смените в сферата на финансите, икономиката и здравеопазването.

„Не се смейте, не го казвам със злорадство. Защото цяла седмица ние и цяла Европа се нагледахме на едно некомпетентно представяне на г-жа Желева“, реагира Станишев.

Лидерът на социалистите за пореден път подчерта, че страната навлиза по-дълбоко в икономическата криза.

Веднага след Станишев на парламентарната трибуна отново застана премиерът и за първи път призна, че Румяна Желева наистина не се е представила добре на изслушването в Европарламента.

Въпреки това той нарече оттеглянето на Желева тежка загуба.

Директно към лидера на социалистите се обърна с думите „да скриваш всичко под килима и да го замиташ никак не е колегиално“.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


263
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Dano ima mir
139
0
 
0
 
! Отговори
мен позна ли ме преди 14 години
наречи ме многоръкия бог ШИВА .............не ми харесва какво става,не ми харесва овчето мислене и си казвам мнението.какво лошо съзираш в това?това ,че има цензура не е страшно!страшна е простотията в тиквите на хората!приятен ден от мен!
138
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
А не малко са три мандата поне десет.То с тези таланти които ги има в правителството то три мандата какво са.
137
0
 
0
 
! Отговори
Нищо ново преди 14 години
Бойко сам ще победи/свали Бойко !!!Много скоро ... Струва ми се, както обикновено, умствените напъни на главния милиционер на Републиката , на " меките китки " Дянков и на физКуРтурника Цветанов стигат само до тоалетната в двора а пък подлизурките около него нямат смелост да им кажат, че говорят глупости.Колкото и да му лижете *** , Бойко Борисов за 100 дни ДОКАЗА единствено : 1. Че е елементарен и първосигнален човек със самочувствие и без грам покритие! 2. Че върти, като развален грамофон едни и същи глупости до втръсване! 3. Че вечно някой още му е виновен и крив! 4. Че е всичко друго но не и управленец! Неговата роля е не да решава проблемите. а да ги създава! 5. Че не блести с интелект! Феновете му също!...
136
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Gledah malko po TV-to,zakleha se,da mu misliat...
135
0
 
0
 
! Отговори
Съветник преди 14 години
Бойче, отвори си очите и виж по-далеч от носа си и собствената си сянка!
134
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Познах те естествено. Ти си оная черна прoститyткa с металните зъби от Асеновградско шосе до Майнатаун.
133
0
 
0
 
! Отговори
Dan до Почитател на преди 14 години
Кажими от къде си го измука това изказване, сигурно от пръстите на краката защото все пак си натискал клавиатурата?! Сега ако ми посочиш едно мое изказване от описаният тертип (ще избия,ще избеся и т.н.)..ще замлъкна за винаги във форума това в часовете по "манипулация на масите" в клуба на БСП ли го учите не знам!? И още нещо ако 80% от българите не са гласували за ГЕРБ и Б.Б. кажи ми колка не са гласували за БСП??? По твойте данни излизат около 240% май, ти ги сметни да не бъркам нещо!
132
0
 
0
 
! Отговори
Поет преди 14 години
Бат Бойко, твойте тайни - знайни и незнайни, са безкрайни!!!
131
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Грешиш, явно паметта вече ти изневерява от възрастта. БСП едва-а-а-а-м, с хиляди родилни мъки успяха да съставят тройната коалиция. Припомни си как беше точно. Те едвам успяха да хванат 20 или двайссет и няколко процента и затова им трябвах ДПС и НДСВ. Така че народа изобщо не е гласувал тогава за тях. Гласуваха си тяхната огромна номенклатура.
130
0
 
0
 
! Отговори
Ангел преди 14 години
Управлението на страната продължава в духа на най-добрите милиционерски традиции: Пуска се слух, после се следи реакцията на населението чрез доносниците и накрая в зависимост от реакцията спуснатия слух се случва от 50 до 150% И никаква последователност в слуховете: Няма политика - има само залъгване на електората
129
0
 
0
 
! Отговори
мен позна ли ме преди 14 години
...................................................................................................нали не страдаш от параноя?пиша ник какъвто ми е кеф и то от прокси за да не стават бели!изходи се по темата моля..........
128
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
И kyky се опитва да мине за анонимен, но глупостта му лъщи като червен маймунски ***, та се познава отдалеко.
127
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 14 години
Серго, това, че разбираш от униформи, не те прави компетентен.
126
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Знаете ли по какво можете да познаете кога един пост е писан от един и същи човек, но под различни псевдоними? По това, че има навика да използва едни и същи словоформи и шаблонни изрази. Някои от тях са: "Жална ни майка", "Боже пази България", "България над всичко" и тем подобни кухи фрази. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! Така ще познаете по-лесно червените агент-провокатори.Допълнение: още някои от любимите им клишета: "...подчертавам,че мразя БСП и производните и партии, към които принадлежи и ГЕРБ..." и "Гласувах за ГЕРБ, но сега съжалявам..."Очаквайте още от клишетата на комунистите...
125
0
 
0
 
! Отговори
до анонимен преди 14 години
Аз не защитавам Станишев,но той и ББ тръби,че досега всичко направено от ГЕРБ е суперуспешно и нямали нито една грешка.Но управлението на ГЕРБ до момента е пуълен провал и дор мисля,че при Станишев беше в пъти по-добре.Проблема му на ББ е,юе е некомпетентен и с голямо его.
124
0
 
0
 
! Отговори
доброжелател преди 14 години
Призовавам всички здравомислещи да изчакат днешния ден да мине - утре всичките нагляри ще са мъртвопияни както обикновено и проникновени брилянтни коментари няма да има. Днеска просто са на всеки метър - изтрезняли са и са много активни - както са в кражбите, а безпрецедентната им наглост е световна величина. Тъй че да ги оставим да си миришат розите в забвение и дано никой никога да не ги изрови от политическата гробница която сами си построиха
123
0
 
0
 
! Отговори
герб е клонинг преди 14 години
Т.н. "герб" е клонинг на БКП!
122
0
 
0
 
! Отговори
otneseni до # 99 преди 14 години
Виж, няколко пъти им подсказвам на милиционерите, че се излагат с това ***. В този форум са към 8 броя, при нужда стигат до 20-ина, най-активни са 4 броя душици. Те са си натрили очите със *** "Милиционер" и не смеят да пРогледнат-защото, рано или късно биха видяли на какво са седнали. Иначе си знаят едно: Милиция, милиция, мили-целия ... сигурно са доволни, че Бойко Борисов ни направи васални. Сега няма да сме республика, а райх-провинция, не че има разлика.
121
0
 
0
 
! Отговори
бай Йух преди 14 години
Знаете ли по какво можете да познаете кога един пост е писан от един и същи човек, но под различни псевдоними? По това, че има навика да използва едни и същи словоформи и шаблонни изрази. Някои от тях са: "Жална ни майка", "Боже пази България", "България над всичко" и тем подобни кухи фрази. ЧЕТЕТЕ ВНИМАТЕЛНО! Така ще познаете по-лесно червените агент-провокатори.Допълнение: още едно от любимите им клишета: "подчертавам,че мразя БСП и производните и партии, както и ГЕРБ" и "Гласувах за ГЕРБ, но сега съжалявам"

Спонсорирани публикации