Среден пръст от Адел на британските награди

Звездата се вбеси здраво, че прекъснаха речта й
Обновена: 23 фев 2012 14:43 | 22 фев 2012 10:25,
117

Адел не се поколеба да покаже конфигурация от три пръста. Снимка: Reuters

 

Британските музикални награди успяха в последните години да се развият сериозно в своя статус и за много меломани по света са дори по-важни от раздадените преди седмица награди Грами. Oсобено за хората, които предпочитат  все още не толкова комерсиализираното британско звучене пред американския мейнстрийм поп и хип-хоп.

Късно снощи се проведе и тазгодишната 32-ра церемония по връчване на британските музикални награди в 02 Arena в Лондон. Водещ бе Джеймс Кордън, а вече познатите ни любимци от 2011 г. заслужено получиха поредните си признания.

Пищната церемония беше открита от Coldplay с най-новия им сингъл "Charlie Brown", а малко по-късно те получиха и ключовата награда за най-добра британска група, която спечелиха за трети рекорден път. Големите победители на вечерта бяха двете най-силни имена от британската сцена за последните 12 месеца – разбира се голямата Адел и новата звезда с чудесен потенциал Ед Шийрън (Ed Sheeran).

Симпатичният британец, който е само на 21 години, грабна приза за най-добър изпълнител и за най-добро ново име, а Адел спечели за най-добра изпълнителка и може би най-важната награда на вечерта – за албум на годината за "21". Интересното е обаче, че поради закъснение в програмата благодарственото слово на певицата бе прекъснато в средата от водещия, който направо представи заключителното изпълнение на Blur. Това събуди недоволството на публиката и на пълничката певица, която гневно показа среден пръст на организаторите.



Много оспорваната награда за британски сингъл на годината с цели десет номинирани отиде при поредната банда, набрала популярност от телевизионното шоу Х Фактор – One Direction. Тяхното парче "What Makes You Beautiful" и статуетката бяха най-дискутираните с оглед на изключително големите сингли през изминалата година. Но в крайна сметка за наградите Брит гласуват зрителите, които са решили, че именно това е най-големият британски хит за последните 12 месеца.



В международната част за изпълнител и изпълнителка спечелиха съответно Бруно Марс и Риана, а за група - Foo Fighters, които имаха една много силна 2011 г. с издаването на новия им албум. Наградата за международно ново име спечели великолепната Лана дел Рей, която още преди да е започнала да блести сериозно, вече получава признания.

Наградата на критиците отиде предварително при Емели Санд, докато наградата за цялостен принос към музиката беше връчена на Blur малко преди тяхното доста силно заключително изпълнение, което включваше бележитите им Girls & Boys, Song 2 и Parklife.

Дължимото беше отдадено и на големите Ейми Уайнхаус и Уитни Хюстън, които ни напуснаха през 2011 и 2012 година.




Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


117
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
47
1
 
3
 
! Отговори
до t-rock преди 12 години
ето няколко артиста от различни стилове: Гравити Ко, Остава, Теодоси Спасов, Тибетски сърца и още немалко други, + това никой от тях не разчита на продажби на албуми, всъщност такъв е манталитета вече в целия свят, а на лайв-участия
46
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
45 - идеална физика няма. След това твърдение за физиката ти - всичките ти други олекват, меко казано. Както знаем, всички мъже/жени в интернет са с перфектни тела, красиви умни богати и могат всичко... :D
45
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
тос бидон от коя затънтена британска провинция изпълзя!?
44
9
 
12
 
! Отговори
игуутперемамут преди 12 години
Никой да не мърда, Адел говори тъпизми на микрофона!Язък за огромният и талант, след като е проста селска свинска пръчка!
43
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
44 - а ти какво си постигнал, че да придадеш тежест на мнението си. За твое сведение физиката ми е идеална, говоря гладко четири езика, свиря на една камара музикални инструменти, пея, занимавам се с редица творчески и академични дейности. А сега кой кого...
42
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Като чете половината постове човк ще си помисли, че тука сте разни модели с красиви лица и тела на древногръцки атлети и древноримиски елитни куртизанки, мозъци на айнщайн и парите на Бил Гейтс. Плюете една жена, която пее хубави песни и ги пее хубаво, успяла е и с право се ядосва на организаторите, които безцеремонно я отрязват на средата на изречението и. А вие сте някви мишки, които сигурно нищо не сте постигнали в живота си и плюенето ви кара да се чувствате по-малко смотани.
41
16
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Абе талант талант... не пее зле ама тембъра и е като на крава, и визията също. СМешно е това животно да се прави на интересно...
40
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Да бе *** била жената.Нашите простакеси с пясък в циците, обслужващи разни мутрьовци и мислещи се за певици са страшни...
39
19
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Разбирам, че момичето има талант. Обаче да покажеш среден пръст на такова събитие, при положение, че си известна личност... Плюс това да вземе да отслабне! Какъв е тоя кравешки ***, който е отпрала на 21?!
38
18
 
5
 
! Отговори
tod79 преди 12 години
Класически британски ***!Вижте ако можете техния мюзик айдъл за какво става въпрос!
37
0
 
10
 
! Отговори
до 32 преди 12 години
ами това говори каква обща култура имат приятелите ти :) нищо повече
36
2
 
1
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
До 29: Занимавам се с хип-хоп и не съм известен.
35
8
 
6
 
! Отговори
Порки преди 12 години
Грух-грух-грух..
34
9
 
1
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
+ тва аз не отричам, че има гласови данни, пее ок. Ама 100% някой и е дал силен гръб и най-вероятно не е почнала от нищото. А тук трябва сам да правиш всичко ако нямаш пари и кой да те финансира. От студиото до изкарването на албум, който няма да се купува, защото манталитета на българина е такъв!
33
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Хората я харесват, не само защото пее хубаво и песните и са хубави, а защото е една от малкото, която не се мисли за порно актриса на сцената и не си показва тялото и не пее по еротично бельо в клиповете си, за да се продава на масата зомбирани члагализирани фенове по цял свят. Жената просто пее, това за което са ПЕВЦИТЕ. В последните години, освен ако не слушаш тежка музика, която се слуша, всякаква друга музика се "гледа". Много важно, че е дебела, да няма да спите с нея. Слушайте я.
32
4
 
5
 
! Отговори
t-rock преди 12 години
До 24:) кой са тези които успяха? Я ми ги кажи. И не говорим за чужбина, а за България. Всеки знае, че освен чалгата, с друг стил пари не се докарват.
31
29
 
2
 
! Отговори
Кура Ми Янко преди 12 години
Какви по дяволите са тия "големи имена" бе мааму стара. Големите имена са били Coldplay и Blur, а не некви пръдли на по 16 - 20 години. Аз за сефте чувам имената на тия "звезди". Известни са само в Великобритания. Вчера питах произволни 5-*** приятели и те не са чули дори за тяхДобре , че тая е показала среден пръст, че да и обърнат внимание горката , иначе никой нямаше да знае за "звездното" и съществуване.
30
0
 
15
 
! Отговори
до 30 преди 12 години
и тогава няма да кажат браво, целта е да се плюе - причина винаги ще се намери. Ако не ще се измисли. Знаеш как е в България за жалост...
29
3
 
28
 
! Отговори
До 15 преди 12 години
Е и? какво като няма хубаво тяло, Адел?Това нещо да и влияе на музиката или на гласът и?Или ти, пуберче искаш мис свят да ти пее с ангелски глас, сама да твори музиката си, че тогава да кажеш "браво"?
28
2
 
0
 
! Отговори
до номер 16 t-rock преди 12 години
Би ли казал името под което пишеш музиката си? Тук линковете се трият автоматично но едно име ще е достатъчно. Благодаря предварително.